breaking news Νέο

Εργαζόμενοι των s/m "Καρυπίδης" καταγγέλουν τα ΜΑΤ για απρόκλητη επίθεση

Εργαζόμενοι των s/m

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην επιχείρηση «Αρβανιτίδης ΑΕΕΕ» καταγγέλλει για μια ακόμη φορά την άσκηση ωμής βίας και καταστολής, αυτή την φορά σε συναδέλφους μας στα Γιάννενα που απαιτούν τις θέσεις εργασίας τους. Η προσπάθειά εργοδοσίας και κυβέρνησης να κάμψουν τους εργαζόμενους έπεσε  στο κενό. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοια φαινόμενα.

Κρούσματα τρομοκράτησης εργαζομένων είχαμε και όλο το προηγούμενο διάστημα και στην Θεσσαλονίκη με τα ΜΑΤ να συνοδεύουν κάθε μας κινητοποίηση, να προστατεύουν τα συμφέροντα της εργοδοσίας.

Εργοδότες και κράτος χρησιμοποιούν όλα τα μέσα προκειμένου να κάμψουν την αγωνιστικότητα των εργαζομένων. Πότε υποσχόμενοι τις θέσεις εργασίας (υποσχέσεις που δεν κρατούν), πότε τρομοκρατώντας, απειλώντας και  εκβιάζοντας. Μας εκβίασαν να δεχτούμε πριν από ένα περίπου χρόνο, κούρεμα μισθών και δεδουλευμένων για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε. Μας απείλησαν με μηνύσεις και συλλήψεις. Μας τρομοκρατούν με μέτρα καταστολής.

Η ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ  με μεταβίβαση της επιχείρησης κάτω από το τραπέζι προσπαθεί να ξεφορτωθεί παλιούς εργαζόμενους με δικαιώματα και να τους αντικαταστήσει με νέους αναλώσιμους. Τα καταστήματα που ανοίγει η ΜΑΡΚΕΤ IN θα έπρεπε να λειτουργούν με εργαζόμενους της «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»  βάσει του Π.Δ 178/02.

Η καλοστημένη μηχανή που στήθηκε ώστε η νέα εργοδοσία να απαλλαγεί από το προσωπικό πρέπει να σταματήσει. Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας, το ΣΕΠΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να σταματήσουν  να καλούν τους εργαζόμενους να επιδιώξουν  τις απολύσεις τους, υποσχόμενοι τα ψίχουλα του επιδόματος ανεργίας.  Καλούμε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να σταματήσει να βάζει πλάτη στις επιδιώξεις των εργοδοτών.

Ο εργαζόμενοι βλέπουν και καταλαβαίνουν το παιχνίδι που παίζεται. Δεν θα παραιτηθούμε από τα δικαιώματα μας γιατί για εμάς δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Και καλούμε και κάθε εργαζόμενο, τίμιο αγωνιστή να πάρει το μέρος μας, να έρθει μαζί μας να παλέψει για δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Εμείς δηλώνουμε ότι δεν θα κάνουμε πίσω. Καλούμε κάθε εργαζόμενο να συμπαραταχθεί στο πλευρό μας, γιατί το δικό μας παράδειγμα δεν είναι ούτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο, και γιατί ο αγώνας για το μεροκάματο είναι αγώνας ταξικός και θέλει ενότητα και αντοχή.      

Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας την Τρίτη 31/10/2017 6μ.μ. έξω από το κατάστημα Βενιζέλου.

Απαιτούμε:

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας.

Τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

 

-Καταγγελία και από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας-Πέλλας

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ κατά των διαδηλωτών έξω από το κατάστημα «Market In» στα Γιάννενα που απαιτούσαν την επαναπρόσληψη των εργαζομένων της «Καρυπίδης». Οι αστυνομικές δυνάμεις δε δίστασαν μάλιστα να ρίξουν χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και να προχωρήσουν σε τρεις συλλήψεις συνδικαλιστών.

Και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, όταν οι αόριστες υποσχέσεις και τα νομοθετικά τερτίπια δεν αρκούν για να εφησυχάσουν και να στείλουν τους εργαζόμενους στα σπίτια τους, δε διστάζει να διαθέσει  τον κατασταλτικό μηχανισμό (ΜΑΤ) στην υπηρεσία των εργοδοτών απέναντι στις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στην Καρυπίδη είναι σχεδόν 2 χρόνια απλήρωτοι, βιώνουν τεράστιες δυσκολίες επιβίωσης, έχει παιχτεί παιχνίδι στην πλάτη τους για να πεταχτούν χωρίς δουλειά στο δρόμο και η κυβέρνηση μονίμως νίπτει τας χείρας της ή στέλνει ΜΑΤ για να τρομοκρατήσει τους αγώνες των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι δεν είναι ούτε εμπόρευμα, ούτε ταμπέλες για να αλλάζουν σύμφωνα με τις ορέξεις και τα παιχνίδια των εργοδοτών. Να εφαρμοστεί επιτέλους το ΠΔ 178/02 που αφορά τη διαδικασία διαδοχής για όλους τους εργαζόμενους της Καρυπίδης.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μη φοβηθούν, να μη χάσουν το κουράγιο τους, πιο μαχητικά και μαζικά να συσπειρωθούν στα ταξικά τους σωματεία, να δυναμώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Να δώσουν ξεκάθαρα το μήνυμα σε κυβέρνηση, σε παλιούς και νέους εργοδότες ότι δεν αφήνουν τις θέσεις εργασίας τους και τα δεδουλευμένα.

Καλούμε το λαό της περιοχής να στηρίξει τον αγώνα τους.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής