breaking news Νέο

Ποιος θα απολυμάνει τα σχολεία μας, κύριοι του υπουργείου Παιδείας;

Ποιος θα απολυμάνει τα σχολεία μας, κύριοι του υπουργείου Παιδείας;

Από «στρατηγούς» που δίνουν διαταγές έχει πολλούς η πατρίδα μας, ειδικά αυτήν την περίοδο του προβλήματος που δημιουργεί ο όντως ιδιαίτερα μολυσματικός κορονοϊός. Διαβάζουμε σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας :

«Τα προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς κορονοϊού COVID-19 περιλαμβάνουν αφενός οδηγίες ατομικής υγιεινής και αφετέρου οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης χώρων, επιφανειών και αντικειμένων. Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να ακολουθούν τις οδηγίες ατομικής υγιεινής και ταυτόχρονα να φροντίζουν ώστε οι οδηγίες αυτές να τηρούνται και από τα παιδιά. Οι οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης απευθύνονται σε όλο το προσωπικό, αλλά ιδιαίτερα στο βοηθητικό προσωπικό (π.χ. καθαρίστριες). Το προσωπικό καθαριότητας θα πρέπει να εξασφαλίζει με την επιτήρηση των προϊσταμένων της εκάστοτε σχολικής μονάδας, την τήρηση των κανόνων υγιεινής που προβλέπονται στην παρούσα εγκύκλιο.

Πέρα από τις συνήθεις εργασίες καθαρισμού, χρειάζεται συχνός καθαρισμός των λείων επιφανειών που χρησιμοποιούνται συχνά (π.χ. πόμολα, χερούλια, κουπαστή από σκάλες ή κιγκλίδωμα, βρύσες κλπ) με κοινά καθαριστικά, δηλαδή υγρό σαπούνι και νερό, ή διάλυμα οικιακής χλωρίνης 10% (1 μέρος οικιακής χλωρίνης αραιωμένο σε 10 μέρη νερό) ή αλκοολούχο αντισηπτικό. Σημειώνεται ότι οι εργασίες καθαρισμού πρέπει να γίνονται με χρήση γαντιών και στολή εργασίας».

Καλές και...άγιες οι συστάσεις, αλλά το ζήτημα είναι, ποιο βοηθητικό προσωπικό (καθαρίστριες) θα τις εφαρμόσει; Στα σχολεία του δήμου Βέροιας υπάρχουν 50 περίπου καθαρίστριες, που εργάζονται τετράωρα και μπαίνουν στην τάξη, μετά το πέρας των μαθημάτων και μόλις 8 μόνιμες, που μπορούν να βρεθούν στο καθήκον τους την ώρα του μαθήματος. Το ίδιο προφανώς συμβαίνει και σε Αλεξάνδρεια και Νάουσα, αλλά και στις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ποιος λοιπόν θα βάλει γάντια και στολές και θα αναλάβει το διάλυμα χλωρίνης με νερό; Μήπως να αφήσουν οι εκπαιδευτικοί το διδασκαλικό τους έργο και να αναλάβουν γάντια και κουβάδες;


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής