breaking news Νέο

Μέσω...τηλεδιασκέψεων τα δημοτικά συμβούλια;

Μέσω...τηλεδιασκέψεων τα δημοτικά συμβούλια;

Το ενδεχόμενο της διεξαγωγής των δημοτικών συμβουλίων στη χώρα μας, μέσω...τηλεδιάσκεψης, εισηγήθηκε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό. Η απόφαση αφορά στο μέτρο τρία, που αναφέρεται σε «αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής σε οποιαδήποτε συνάθροιση περιλαμβάνει συμμετοχή άνω των 50 ατόμων, στις οποίες συναντήσεις και συναθροίσεις». 

Δεν ξέρουμε βέβαια αν τεχνικά οι δήμοι της Ημαθίας είναι έτοιμοι να συνεδριάσουν μέσω της τεχνολογικής εξέλιξης, το σίγουρο είναι ότι δεν θα έχουμε τις προ ημερησίας διάταξης «συγκρούσεις» μεταξύ των συμβούλων, αφού είναι αλλιώς να έχεις τον «αντίπαλο» απέναντί σου «ζωντανά» και αλλιώς να τον βλέπεις μέσα από μια οθόνη τηλεόρασης! Προφανώς και κάνουμε χιούμορ.

Πάντως ο  νόμος αναφέρει πως «η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είναι δημόσια, εκτός αν ληφθεί απόφαση με πλειοψηφία των  3/5 του συνολικού αριθμού των μελών του, η οποία αιτιολογείται ειδικά και απαγγέλλεται σε δημόσια συνεδρίαση, ότι η συνεδρίαση πρέπει να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών» . Για να συμβεί η κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση πρέπει βέβαια να συνεδριάσουν πρώτα δημόσια τα συμβούλια! Οπότε φανταζόμαστε τις...αποστάσεις που θα έχουν τα καθίσματα μεταξύ τους, αλλά και τα μέτρα υγιεινής που θα χρειαστούν, με κυρίαρχο το αντισηπτικό υγρό!   


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής