breaking news Νέο

Ε.Κ. Νάουσας : Απουσιάζουν μέτρα που προστατεύουν τους εργαζόμενους λόγω κορονοϊού

Ε.Κ. Νάουσας : Απουσιάζουν μέτρα που προστατεύουν τους εργαζόμενους λόγω κορονοϊού

Όσο προχωρούν οι μέρες και δυναμώνει η ανάγκη ευρύτερης προστασίας με βάση την εξάπλωση του κορονοϊού, τόσο περισσότερες είναι οι καταγγελίες εργαζομένων πανελλαδικά για έλλειψη μέσων προστασίας και για πρωτοφανείς εργοδοτικές πιέσεις, που φτάνουν ως την απειλή για απολύσεις, για αλλαγή των συμβάσεων, για επιπλέον ελαστικοποίηση της εργασίας.

 

Στα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις, στην προστασία του τζίρου και των κερδών τους, απουσιάζουν εντελώς μέτρα που προστατεύουν τους εργαζόμενους και συνολικά την εργατική οικογένεια.

 

Μέχρι αυτή τη στιγμή και με δεδομένο το κλείσιμο των παιδικών σταθμών, των σχολείων και των πανεπιστημίων για 2 εβδομάδες, δεν υπάρχει κυβερνητική απόφαση που να διασφαλίζει τις αναγκαίες πρόσθετες άδειες με πλήρη καταβολή των αποδοχών και της ασφαλιστικής κάλυψης για όσο καιρό παραμείνουν κλειστά τα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλες τις βαθμίδες.

 

Μαζί με την αναγκαία πρόσληψη εργαζομένων στην υγεία και την καθαριότητα αλλά και τα μέτρα προστασίας στην εργασία, για όσους εργαζόμενους επιβάλλεται για διάφορους λόγους να απέχουν από την εργασία τους λόγω του κορονοϊού, να εξασφαλίζεται πρόσθετη άδεια με αποδοχές και ασφάλιση.

Είναι προκλητική η δήλωση του  προέδρου της ΓΣΕΕ αμέσως μετά τη συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας με τους εργοδοτικούς φορείς με θέμα τον κορονοϊό, ότι «το κόστος θα πρέπει να το αναλάβουμε όλοι»! Τι σημαίνει «ανάληψη κόστους»; Να αναλάβουμε από κοινού κράτος-εργοδοτικές οργανώσεις και εργαζόμενοι, το κόστος των ελλείψεων στο σύστημα υγείας; Το κόστος των κλειστών ΜΕΘ, των ελαχίστων κρεβατιών, της έλλειψης γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, των υποστελεχομένων υπηρεσιών; Ή να αναλάβουμε το κόστος ώστε να διαφυλαχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίζουν τα αναγκαία μέτρα καταπολέμησης του ιού, άνευ αποδοχών και χωρίς δικαιώματα;

 

 

Τα αναγκαία μέτρα πρόληψης που παίρνονται πρέπει να συνδυάζονται με μέτρα προστασίας συνολικά των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους. Οι εργαζόμενοι δε θα πάμε σαν πρόβατα στη σφαγή!

 

Καλούμε τους εργαζόμενους για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν στο χώρο δουλειάς τους, να απευθύνονται στα σωματεία τους και στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας (τηλ. επικοινωνίας: 2332022230).

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής