breaking news Νέο

Θ. Δέλλας : «Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του ιού»

Θ. Δέλλας : «Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του ιού»

Φιλοξενούμενος της εκπομπής «ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ» του Ράδιο Αιχμή 102,8 Fm, που μεταδόθηκε χθες (12.00 - 13.00) και την οποία παρουσιάζουν οι Αλέκος Χατζηκώστας και Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης, υπήρξε ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Βέροιας Θανάσης Δέλλας.

«Όλο αυτό το διάστημα, χωρίς τυμπανοκρουσίες, ο Δήμος Βέροιας και μέσω των οργάνων του είχε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους στη Σχολική Εκπαίδευση, όπου και ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του ιού», τόνισε ο κ. Δέλλας, αναφορικά με την «εισβολή» του κορονοϊού στη χώρα μας και τον τρόπο αντιμετώπισής του στη σχολική εκπαίδευση σε τοπικό επίπεδο, προσθέτοντας : «Χορηγήθηκαν ανάλογα απολυμαντικά προϊόντα χειρός, για να ακολουθήσουν κανόνες υγιεινής. Έγινε επιμελής καθαρισμός των σχολείων, ο οποίος και θα συνεχισθεί, όπως βέβαια και ,ότι άλλο μέτρο κριθεί απαραίτητο και θα παρθεί στη σωστή κατεύθυνση για τα σχολεία».

 

Πρόσληψη ιατρικού νοσηλευτικού προσωπικού και περισσότερες ΜΕΘ

Ο Θανάσης Δέλλας επεσήμανε ακόμα πως «πέρα από οτιδήποτε κριθεί σκόπιμο και που θα κλείνει προληπτικά, ώστε να μη βρει πεδίο ανάπτυξης ο ιός, ένα σημαντικό ζήτημα, το οποίο θα πρέπει να αξιολογηθεί και για το οποίο θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις σε πολιτικό επίπεδο, είναι η πρόσληψη ιατρικού νοσηλευτικού προσωπικού και στο να υπάρξουν περισσότερες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του ιού και να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά».

Ο ίδιος, δε, εκτίμησε ότι «τούτη την ώρα μία απολύμανση σ' ένα κλειστό σχολείο δεν θα προσέφερε τίποτα, γιατί μπορεί να προκύψει ένα κρούσμα μαθητή μετά. Όμως και τώρα που τα σχολεία είναι κλειστά, θα ήθελα να επισημάνω ότι οι καθαρίστριες δουλεύουν και επιμελώς κάνουν το καθήκον τους και οι οποίες θα συνδράμουν στην καλύτερη απολύμανση».

 

«Όλα είναι δει δει χρημάτων»

Ο Θανάσης Δέλλας, ερωτώμενος για τα ζητήματα, τα οποία έχει να αντιμετωπίσει στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και πως τα χειρίζεται, είχε να πει : «Η ενασχόλησή μου με ζητήματα της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Εκπαίδευσης είναι δύσκολη, σύνθετη και απαιτεί πολύ χρόνο για την επίλυσή τους. Εγώ ευχαριστώ το Δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη, που μου ανέθεσε να είμαι σ' αυτό το πόστο, από το οποίο έχουμε να ασχοληθούμε με ζητήματα καθημερινής λειτουργίας των απαραίτητων μέσων, για να κάνουν τη δουλειά τους οι εκπαιδευτικοί (σχολικοί τροχονόμοι, καθαρίστριες, γραφική ύλη, συσκευές κλπ), σ' ένα σύνολο 65 σχολείων! Και επειδή τα χρήματα που παίρνουν οι Σχολικές Επιτροπές, για να εκπληρώσουν το ρόλο τους, είναι συγκεκριμένα, ελλείψεις ωστόσο δεν υπάρχουν στα σχολεία. Θα έλεγα, λοιπόν, πως σε γενικές γραμμές είμαστε σ' ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Όλα είναι δει δει χρημάτων».

Ακόμα, ο Θανάσης Δέλλας μιλώντας για τις σχολικές υποδομές στη Βέροια, επεσήμανε πως «έχουν γίνει σχολεία στη Βέροια, με τελευταίο παράδειγμα το εξαιρετικό σχολικό συγκρότημα στα "Γιοτζαλίκια". Υπάρχει πρόνοια να γίνουν κι άλλα σχολεία, ενώ συνάμα έχει ξεκινήσει και η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων. Επίσης, να τονίσω πως έχουμε ελάχιστες περιπτώσεις ενοικιαζόμενων αιθουσών, οπότε θα πω πως είμαστε σ΄ έναν ικανοποιητικό βαθμό στην περίπτωση των σχολικών συγκροτημάτων».

 

«Η συνεργασία μου με το Χρήστο Τσιούντα είναι εξαιρετική»

Ο ίδιος επιπλέον δεν έκρυψε και την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με τον ομόλογό του στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Βέροιας, κ. Χρήστο Τσιούντα. «Συνυπάρχουμε με τον κ. Τσιούντα, ο οποίος είναι αυτοδιοικητικός, πεπειραμένος και έχει περγαμηνές. Έχουμε εξαιρετική συνεργασία μεταξύ μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

«Εγώ δεν μασάω από τέτοιους φασιστοτσαμπουκάδες»

Επιπρόσθεετα, ο Θανάσης Δέλλας κάνοντας λόγο για γενικότερα πράγματα που συμβαίνουν στο Δήμο Βέροιας, έστειλε και ένα μήνυμα «σε άσπονδους φίλους που μας κουνούν το δάκτυλο και προχωρούν σε έκνομες κινήσεις - ύβρεις, απειλές κλπ. Όμως εγώ δεν μασάω από τέτοιους φασιστοτσαμπουκάδες».

Τέλος, ο Θανάσης Δέλλας, ως πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Βέροιας, υπογράμμισε πως «θα συνεχίσουμε το έργο μας, το οποίο είναι δύσκολο. Γι' αυτό και ζητώ τη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία».

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής