breaking news Νέο

Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν, 13 χρόνια μετά...

  • Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν, 13 χρόνια μετά...
  • Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν, 13 χρόνια μετά...
  • Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν, 13 χρόνια μετά...
  • Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν, 13 χρόνια μετά...
  • Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν, 13 χρόνια μετά...
  • Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν, 13 χρόνια μετά...

Τα χρόνια περνούν, μα οι αναμνήσεις μένουν ή καλύτερα ξαναγυρίζουν! Και οι αναμνήσεις από ένα ματς (χαρακτηριζόμενο ως ματς της χρονιάς στο Σέλι) σαν και αυτό των Μαρουσιάνων - Ναπαρτιάνων και τούμπαλιν (για να μην υπαρξει καμμιά παρεξήγηση...), που έλαβε χώρα το Δεκαπενταύγουστο του 2007 στο Σέλι, με διοργανωτή τον Τουριστικό όμιλο Σελίου (ΤΟΣ), είναι πολλές...

Ένα παιχνίδι στο οποίο η παρουσία της μεγάλης δόξας του Παναθηναϊκού και του ελληνικού ποδοσφαίρου, του Τότη Φυλακούρη, έδωσε ξεχωριστή λάμψη. Βέβαια, για να συμβεί αυτό μεσολάβησε ο Τάκης Παπατζίκος, ο οποίος γνωρίζονταν από... τα παλιά με τον Τότη (ότι έμεινε από το Παναγιώτης που είναι το κύριο όνομα του) Φυλακούρη, ο οποίος και αγωνίστηκε με την ομάδα των “κιτρίνων”, των Ναπαρτιάνων!

Ο Τότης Φυλακούρης, κατά το διήμερο της παρουσίας και παραμονής του στη Βέροια και στο Σέλι έτυχε θερμής υποδοχής και φιλοξενίας από ανθρώπους που τον θαύμαζαν ακομα από την εποχή του θρυλικού Γουέμπλεϋ (στον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών που βρέθηκαν αντίπαλοι Αγιαξ - ΠΑΟ και βρήκε νικητή τον Αίαντα με 2-0, στις 2 Ιουνίου 1971).

Και δη από μέλη της Διοίκησης και μέλη της Λέσχης Φίλων Παναθηναϊκού Ν. Ημαθίας (φωτό κάτω) που βρέθηκαν κοντά του καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του, με αποκορύφωμα την απονομη τιμητικής πλακέτας λίγο πριν την εναρξη του αγώνα στο Σέλι.

Ο δε Τότης Φυλακούρης από την πλευρα του είχε να λέει για την αγάπη και τους φιλόξενους ανθρώπους που βρήκε εδώ στη Βέροια, δείχνοντας καταγοητευμένος με τις ομορφιές του Σελίου! Οσο για τον αγώνα των δυο ομάδων, Ναπαρτιάνων - Μαρουσιάνων, είχε για διαιτητή τον αείμνηστο Χριστόδουλο Μαντζίλα που εμφανίστηκε έφιπος, με κάπα και τσαρούχια στο τεραίν, και ολοκληρώθηκε ισόπαλος με 1-1. Κάτι που υποχρέωσε τις δυο ομάδες να σουτάρουν πέναλτι, με τους Ναπαρτιάνους να στέκονται πιο εύστοχοι από τους Μαρουσιάνους και να αναδεικνύονται νικητές!

Οι δυο ομάδες είχαν αγωνισθεί με τις εξης συνθέσεις:

Ναπαρτιάνοι: Φύκατας, Μιχαλιάς, Ουλσουζίδης, Μητρούλας, Τεγούσης, Κατσώνης Κ., Παπατζίκος (αρχηγός), Φυλακούρης, Τσέας (Μπάγιεβιτς), Τσίρης. Αγωνίστηκαν ακόμα και οι Κωτούλας, Μητρέγκας, Χατζηπαρασκευαϊδης, Μπουγιάκας, Κανάκης (Τσάρλυ).

Μαρουσιάνοι: Δ. Παπαδόπουλος, Ν. Τσέας, Τσίλης Μακελελέ, Β. Τσίλης, Σπανός, Λιάπης, Πατρώνας, Καραγιάννης, Χρ. Πιτούλιας (αρχηγός), Τάνης. Επαιξαν και οι: Κόκκινος, Μπαρμπαρούσης, Φ. Καραβασίλης.

Τα πέναλτι εκτέλεσαν με τη σειρά οι: Ουλσουζίδης, Κατσώνης (αουτ), Κελεπούρης, Παπατζίκος, Χατζηπαρασκευαϊδης από την πλευρά των Ναπαρτιάνων και Παπαδόπουλος, Τσέας (αουτ), Λιάπης (αουτ).

 

Από τον Παύλο Χρ. Τουτουντζίδη


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής