breaking news Νέο

Οκτώ στους δέκα Έλληνες πιστεύουν ότι η χώρα μας δεν έχει βγει ακόμα από τα Μνημόνια!

Οκτώ στους δέκα Έλληνες πιστεύουν ότι η χώρα μας δεν έχει βγει ακόμα από τα Μνημόνια!

Θα θυμάστε ασφαλώς όλοι σας τον Αύγουστο του 2018, με πόση χαρά και υπερηφάνεια ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στην Ιθάκη, για να ανακοινώσει ότι η χώρα βγαίνει από τα Μνημόνια, πιστώνοντάς το ως γεγονός στις προσπάθειες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και στις θυσίες του ελληνικού λαού, που έφεραν αποτέλεσμα.

Στην ουσία, βέβαια, επρόκειτο για την ολοκλήρωση ημερολογιακά του τρίτου Μνημονίου, αφού τα Μνημόνια συνεχίζουν να συνοδεύουν την καθημερινότητα όλων μας. Κάτι το οποίο η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών το αντιλαμβάνεται. Τα συμπεράσματα της νέας μεγάλης πανελλαδικής έρευνας της δια ΝΕΟGIS «Τι πιστεύουν οι Έλληνες» είναι αποκαλυπτικά.

 

Τα ευρήματα της έρευνας

Ειδικότερα:

• Οκτώ στους δέκα Έλληνες πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν έχει βγει από τα Μνημόνια και επτά στους δέκα ότι τα Μνημόνια ήταν εφεύρημα των Ευρωπαίων, για να εκμεταλλευτούν τη χώρα μας!

• Επίσης, οκτώ στους δέκα Έλληνες πιστεύουν ότι τα Μνημόνια έκαναν περισσότερο κακό παρά καλό στην ανάπτυξη της χώρας, όταν έξι στους δέκα θεωρούν ότι ήταν αναγκαίο κακό, λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας.

• Τα Μνημόνια γκρέμισαν το βιοτικό επίπεδο των ελληνικών νοικοκυριών, με 8 στους 10 Έλληνες να εκτιμούν ότι το βιοτικό τους επίπεδο δεν αναμένεται να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί φέρνει έναν στους τέσσερις Έλληνες (και το 41,6% των Ελλήνων ηλικίας 25-39) να θεωρεί ότι δεν θα πάρει σύνταξη ποτέ.

Κατά τα άλλα, λοιπόν, προσπαθούν να μας πείσουν ότι η χώρα εξήλθε της δεκαετούς κρίσης και όλα βαίνουν καλύτερα. Ναι, η έρευνα που διεξήχθη σε συνεργασία με την εταιρία MARC, δείχνει ότι έχει μειωθεί το ποσοστό όσων δεν τα βγάζουν πέρα ή τα βγάζουν δύσκολα πέρα (από 52% σε 38%). Σχεδόν ένας στους τέσσερις όμως εξακολουθεί να περνά πολύ δύσκολα.

• Ακόμα, από την έρευνα προκύπτει και η ανάκτηση της εμπιστοσύνης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, με το 67% των Ελλήνων πολιτών να χαρακτηρίζει αναγκαία την παραμονή της Ελλάδας σε αυτήν.

• Κατά τα άλλα, έξι στους δέκα Έλληνες πιστεύουν ότι χρειαζόμαστε μικρότερο δημόσιο τομέα και είναι υπέρ των αποκρατικοποιήσεων, την ίδια στιγμή όμως ένας στους τρεις προτιμά μία δουλειά στο Δημόσιο. Ο ορισμός της αντίφασης.

Τέλος, αναλλοίωτη, πάντως, παραμένει η πίστη μας στο Θεό, με το 82,8% των Ελλήνων να δηλώνει ότι πιστεύει στο Θεό...

 

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής