breaking news Νέο

«Μέγας Αλέξανδρος – Ένας Ιδιοφυής», παρουσίαση βιβλίου από τον Δ. Ι. Καρασάββα

«Μέγας Αλέξανδρος – Ένας Ιδιοφυής», παρουσίαση βιβλίου από τον Δ. Ι. Καρασάββα

Ο Άγγλος Ιστορικός και Ερευνητής, Νίκολας Τζέφρι Λαμπριέρε Χάμοντ (1907-2001), στην σπουδαία Βιογραφία του «Μέγας Αλέξανδρος – Ένας Ιδιοφυής» (Εκδ. Μαλλιάρης-Παιδεία, Μτφρ. και Επιμ. Π. Θεοδωρίδης, Θεσσαλονίκη 2015), περιγράφει με εξαιρετικό τρόπο την ξεχωριστή ζωή του Μακεδόνα Στρατηλάτη.

Το σημαντικό αυτό έργο είναι γραμμένο το 1980, αλλά αργότερα κυκλοφόρησε σε μια πιο εκλαϊκευμένη μορφή (όπως και στην παρούσα έκδοση), προκειμένου να βοηθηθεί ο μέσος αναγνώστης, γι’ αυτό και το κείμενο δεν συνοδεύεται από σημειώσεις/παραπομπές.

Ο Ν.Τ.Λ. Χάμοντ, προκειμένου να γράψει το έργο του, βασίστηκε σε αρχαίους συγγραφείς (Αρριανό και Πλούταρχο), σε αρχαιολογικά τεκμήρια (επιγραφές, νομίσματα κλπ), καθώς και σε μια μικρή, πλην ουσιώδη και ειδική, αγγλική βιβλιογραφία. Την παρούσα έκδοση συνοδεύουν κατατοπιστικά σχέδια και σχεδιαγράμματα, όπως επίσης ειδικά χρονολόγια, τόσο για τον Αλέξανδρο, όσο και για το Μακεδονικό Βασίλειο.

Πρόκειται για ένα πραγματικά ενδιαφέρον βιβλίο και μία επίσης μοναδική, μελέτη, για όσους θέλουν να γνωρίσουν την φλογερή προσωπικότητα και την θυελλώδη δράση του Μ. Αλέξανδρου. Με τρόπο απλό και κατανοητό ο αναγνώστης εισέρχεται στον πυρήνα της Ιστορίας και παρακολουθεί την ζωή του Αλέξανδρου από τα παιδικά χρόνια μέχρι τον θάνατό του, ενώ επίσης ενημερώνεται για το περιβάλλον της εποχής, τα παράλληλα γεγονότα και την γενικότερη κατάσταση στην Ελλάδα και τον τότε γνωστό κόσμο.

 

Δ. Ι. ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής