breaking news Νέο

Ο Χρήστος Γιαννακάκης πρόεδρος της εθνικής διεπαγγελματικής οργάνωσης φρούτων-πυρηνόκαρπων και αχλαδιών

Ο Χρήστος Γιαννακάκης πρόεδρος της εθνικής διεπαγγελματικής οργάνωσης φρούτων-πυρηνόκαρπων και αχλαδιών

Ένα νέο σημαντικό καθήκον στο ήδη βεβαρυμμένο επαγγελματικό του πρόγραμμα, πέραν της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας και της διοίκησης του ΕΛΓΑ, αναλαμβάνει, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, ο Χρήστος Γιαννακάκης. Θα είναι ο πρόεδρος της εθνικής διεπαγγελματικής οργάνωσης  φρούτων-πυρηνόκαρπων και αχλαδιών, που μετά από μια σειρά καθυστερήσεων και αναβολών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, επιτέλους συστάθηκε, για να προσφέρει σε έναν κλάδο, τόσο σημαντικό στην ελληνική οικονομία. Το καταστατικό της σύστασης της «διεπαγγελματικής» υπογράφτηκε την Πέμπτη 12 Μαρτίου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ η έδρα της θα είναι στον Κοπανό, στα εκεί γραφεία της «Κοινοπραξίας». Θα συμμετάσχουν η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας, ο Σύνδεσμος Εκπροσώπησης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ν. Πέλλας (ΣΕΑΣ), η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος
και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος. Ένα εξαιρετικό start up  με κοινό στόχο υπουργείου, συνεταιριστών και ιδιωτών εξαγωγέων, το άνοιγμα νέων αγορών, την αύξηση της προστιθέμενης αξίας τους και τη μεγιστοποίηση του εισοδήματος των παραγωγών, με την αξιοποίηση  των ποιοτικών μας  προϊόντων.

Είναι βέβαιο, όπως εύστοχα δήλωσε ο υφυπουργός Κώστας Σκρέκας, με τον οποίο ο κ. Γιαννακάκης έχει μια στενή συνεργασία και φιλική σχέση, ότι «μέσα από τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων μελών στην αλυσίδα αξίας, μπορούμε να πετύχουμε το μέγιστο θετικό αποτέλεσμα για τα πολύ ποιοτικά ελληνικά παραγόμενα προϊόντα. Μέσα από το σχεδιασμό της ΚΑΠ θα αξιοποιήσουμε τους Ευρωπαϊκούς πόρους, ώστε να στηρίξουμε τις προσπάθειες της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων και ιδιαίτερα των αγροτών».

Ευχές και από εμάς στο Χρήστο Γιαννακάκη, να είναι υγιής και να ανταποκριθεί στα νέα, σημαντικά του, καθήκοντα. Δικαιωματικά άλλωστε η θέση του προέδρου της «διεπαγγελματικής», για την οποία έτρεξε τόσο πολύ, του αξίζει!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής