breaking news Νέο

Άδικη ήττα της Βέροιας από την Καλαμαριά στην πρεμιέρα της Football League, με βοήθεια Τσέτιλα

Άδικη ήττα της Βέροιας από την Καλαμαριά στην πρεμιέρα της Football League, με βοήθεια Τσέτιλα

Μπορεί η Καλαμαριά του Δημήτρη Καλαϊτζίδη και των υπόλοιπων επτά πρώην ποδοσφαιριστών της ΒΕΡΟΙΑΣ να έχει κτιστεί με παίκτες, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν φάει με το κουτάλι τα γήπεδα της SuperLeague και να διαλαλεί ότι φετινός της στόχος είναι η άνοδος, όμως για να περάσει από τη ΒΕΡΟΙΑ των χιλίων προβλημάτων χρειάστηκε το σπρώξιμο του Γρεβενιώτη διαιτητή Τσέτιλα.

Αν όμως σταθούμε μόνο στο ρόλο που έπαιξε και τον έπαιξε με τέτοιον τρόπο, ώστε να μην εκτεθεί, ο Γρεβενιώτης ρέφερι, τότε θα αδικήσουμε τη ΒΕΡΟΙΑ και την προσπάθεια των νεαρών ποδοσφαιριστών της, που ήταν περισσότερο από συγκινητική.

Η ΒΕΡΟΙΑ την Κυριακή το απόγευμα, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Football League, επιβεβαίωσε αυτούς που υποστήριζαν από το καλοκαίρι ακόμη ότι, για να την κερδίσει οποιοσδήποτε αντίπαλος, θα πρέπει προηγουμένως «να φτύσει αίμα». Εκεί που χρειάζεται βελτίωση είναι το δημιουργικό κομμάτι και αυτό φυσικά χρειάζεται τους κατάλληλους παίκτες.

Και έτσι όμως όπως παρουσιάτηκε την Κυριακή η ομάδα κόντρα στην Καλαμαριά, θα μπορούσε να έχει πετύχει ένα τουλάχιστον γκολ, αφού είχε τις ευκαιρίες και με μια πιο αντικειμενική διαιτησία να κερδίσει και το παιχνίδι.

Η Καλαμαριά βέβαια είχε στην κατοχή της τη μπάλα περισσότερο χρόνο, δίχως όμως να καταφέρει να δημιουργήσει τη μεγάλη, την κλασική ευκαιρία, με μία μόνο εξαίρεση, τη φάση του 51', στην οποία ο Μπρίτο βγήκε απέναντι από το Γιαγκιόζη, τον πλάσαρε, με τον τελευτάιο να βάζει σωστά το σώμα του και να αποκρούει. Μία φάση όμως που ξεκίνησε από ελεγχόμενη θέση οφσαϊντ.

Η μεγαλύτερη όμως ευκαιρία χάθηκε από την πλευρά της ΒΕΡΟΙΑΣ στο 68', όταν ο Δόρης δέχθηκε ωραία μπροστινή μπαλιά. Βγήκε στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων, είδε τον Καλογεράκη να πραγματοποιεί έξοδο και θέλησε να τον «κρεμάσει». Έκανε το πλασέ δίχως απολύτως καμία πίεση, με τη μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια.

Η ΒΕΡΟΙΑ βέβαια είχε και άλλες ευκαιρίες να πετύχει γκολ. Όχι τόσο κλασικές, όσο αυτήν που περιγράψαμε, αλλά σημαντικές, όπως στο 1ο λεπτό με το Ρούνεϊ, στο 10' με τη γυριστή κεφαλιά του Σουλιώτη ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, στο 25' με το δυνατό φάουλ που εκτέλεσε ο Μπαστιάνος και μπλόκαρει με διπλή προσπάθεια ο Καλογεράκης, στο 33' και πάλι με το Μπατσιάνο, την εντυπωσιακή εκτέλεση κόρνερ του οποίου έδιωξε με ανάποδο ψαλίδι πάνω από τη γραμμή του τέρματος της ομάδας του ο Μπρίτο.

Από τη δική της πλευρά η Καλαμαριά αρκέστηκε σε μία ανούσια υπεροχή, που της παραχώρησε η ΒΕΡΟΙΑ, καθώς δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους στην καλά οργανωμένη άμυνα της αντιπάλου της.

Το μοναδικό γκολ του αγώνα σημειώθηκε στο 87' και ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα έληγε ισόπαλο 0-0 και από ένα ανύπαρκτο φάουλ που κατελόγισε ο Γρεβενιώτης διαιτητής, σε βάρος της ΒΕΡΟΙΑΣ. Το φάουλ εκτελέστηκε από το Γεωργιάδη, με τη μπάλα να περνάει από πολλά πόδια να φθάνει στο δεύτερο δοκάρι, με τον επερχόμενο Καλογέρη που είχε μπει αλλαγή, να τη σπρώχνει στα δίχτυα του Γιαγκιόζη.

Η ΒΕΡΟΙΑ

Η ΒΕΡΟΙΑ, όπως ήδη αναφέραμε, πραγματοποίησε εξαιρετική για τα σημερινά δεδομένα της εμφάνιση, με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της να κάνουν κατάθεση ψυχής μέσα στο γήπεδο και δικαιολογημένα μετά το τέλος του παιχνιδιού να εισπράττουν το ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα των φιλάθλων. Και ύστερα από μια τέτοια προσπάθεια νομίζουμε ότι θα είναι άδικο, αν μιλήσουμε για διακριθέντες.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο Γρεβενιώτης διαιτητής κ. Τσέτιλας όσο κι αν προσπάθησε να μην εκτεθεί, τελικά δεν τα κατάφερε, αφού από ανύπαρκτο φάουλ και δεν ήταν το πρώτο, προήλθε το γκολ του Απόλλων Καλαμαριάς, ενώ στο 18' θα μπορούσε να καταλογίσει πέναλτι υπέρ της Βέροιας.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΒΕΡΟΙΑ: Γιαγκόζης, Κοζάκης, Σουλιώτης, Δαμιανάκης, Καψάλης, Λάσκαρης, Μπλέτσας (87' Ζυγκερίδης), Λίταινας (75' Νύκταρης), Μπαστιάνος, Βάλις (62' Δύρης), Ρούνεϊ.

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: Καλογεράκης, Αμαραντίδης, Καπίας (56' Καλογέρης), Σαμαράς, Γεωργιάδης, Συμελίδης, Νιπουντουλου, Καλαϊτζίδης, Βεργώνης, Χασομέρης, Μπρίτο (73' Κυβελίδης).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 

Άρης - Αιγινιακός   5-0

 

Βέροια - Καλαμαριά       0-1

 

Εργοτέλης - Καλλιθέα    0-0

 

Σπάρτη - Παναιγιάλειος 1-1

 

Δόξα Δρ. - Αναγέννηση Καρδ.       2-0

 

Πανσερραϊκός - ΟΦΗ     1-2

 

ΑΟΧ - Κισσαμικός - Καραϊσκάκης        1-0

 

Αχαρναϊκός - Απόλλων Λ.      1-0

 

Παναχαϊκή - Τρίκαλα     2-0

 

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής