breaking news Νέο

αιτία ελομένου, θεός αναίτιος - Γράφει ο Τάσος Τασιόπουλος

αιτία ελομένου, θεός αναίτιος - Γράφει ο Τάσος Τασιόπουλος

-Η θέσπιση θέσης δημοσιογράφου σε όλους τους δήμους της χώρας προβλέπεται σε νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών στη Βουλή και η πληροφορία δεν αφορά τους επιφανείς δημοσιογράφους, τουλάχιστον αυτούς που δεν κάνουν γκάφες, γιατί είναι τόσο λίγοι και τους ξέρουμε.
-Τους μόνους που δεν ξέρουμε είναι αυτοί που δεν υπάρχει κανένας λόγος για να τους μάθουμε και προφανώς για έναν από αυτούς σε κάθε δήμο ανοίγει μαζί με το Τριώδιο η πόρτα της μισθοδοσίας.
-Στην Αλεξάνδρεια π.χ. τελευταία προέκυψε μια αναγκαστική κατάσχεση εις χείρας τρίτων εις βάρος του δήμου ύψους 1.123 570,41€ η οποία λαγοκοιμόταν μαζί με τους «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ» και δημόσια γράφοντες κατά διαστήματα από το  2003 μέχρι και σήμερα.
-Τι συνέβη λοιπόν;
-Στις 15/4/2003 Και στις 28/8/2003 η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΜΕΛΙΚΗΣ (ΔΕΑΦΠ) σύστησε δύο ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ με ιδιώτες για την συνεκμετάλλευση της αμμοληψίας των αμμορυχίων στις θέσεις «Νησι», «Νησελιώτικα» και «Πλατανάκια» κρατώντας το 2% των μετοχών.

-Οι διαχειριστές «ΔΕΝΗΣ –ΛΟΥΚΑΣ» και «ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΑΤΕ» αναλαμβάνουν σύμφωνα με το ΚΟΙΝΟΠΡΑΚΤΙΚΟ να καλύπτουν κάθε υποχρέωση ΙΚΑ, ΦΟΡΩΝ, ΦΠΑ, ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ, ΑΜΟΙΒΩΝ Κ.Λ.Π και να αποδίδουν εκτός από το 2% των κερδών και 66.400€ μετρητά το χρόνο στη ΔΕΑΦΠ.

-Όμως ύστερα από έλεγχο των ΣΔΟΕ αποδείχτηκε ότι δεν καταβάλλονταν ο ΦΠΑ και το χρέος σύμφωνα με τον δήμο έφτασε στα 180.188,2€ που μαζί με τις προσαυξήσεις έγινε 230.039,36€.

- Με την συγχώνευση των δήμων στα πλαίσια του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» ο νέος ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ κατέστη καθολικός διάδοχος των υποχρεώσεων και των δικαιωμάτων των καταργηθέντων δήμων και των δημοτικών επιχειρήσεων, άρα και της ΔΕΑΠΦ.

-Μέχρι εδώ, ας πούμε, όλα καλά.
-Έλα όμως που εκτός από τα κουσούρια των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, η τότε πλειοψηφία του νέου ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ με απόφαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (όπως φαίνεται από τα πρακτικά της υπ' αριθμ 574/11 απόφασης) κατά πλειοψηφία ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ και όσα ευρώ παρέλειπαν να πληρώνουν οι ΙΔΙΩΤΕΣ συνέταιροι των ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΩΝ, επειδή -λέει- θα κατατάσσονταν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του ν. 4002/11 ή με την τυχόν πτώχευση κάποιου από αυτούς, δεν θα έπαιρνε φορολογική ενημερότητα και ο δήμος!!!
-Αξιοπρόσεκτο γεγονός αποτελεί ότι μεταξύ των άλλων που υπερψήφισαν ήταν οι, τότε και με τα ίδια πλην ενός -κατά σύμπτωση- αξιώματα, ήτοι πρόεδρου δημοτικού συμβουλίου, ή αντιδημάρχων, κ.κ. Α. ΚΟΥΓΚΑΣ, Κ.ΒΕΝΙΟΠΟΥΛΟΣ, Ι. ΚΙΟΣΕΟΓΛΟΥ, Ο. ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥ και καταψήφισαν οι κ.κ. ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΣ, ΔΡΙΣΤΑΣ και Ι. ΚΙΡΚΙΛΙΑΝΙΔΗΣ.
-Από τότε στα οφειλόμενα προστέθηκε και η μη απόδοση ΦΠΑ των κερδών του 2% από την ΔΕΑΦΠ ,επειδή θεωρήθηκε ότι αυτό αποτελεί στοιχείο συναλλαγής και άρα έπρεπε και τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών να κόβεται και ΦΠΑ να αποδίδεται.

-Σε αυτά προστέθηκαν και όσα επιβλήθηκαν ως πρόστιμα (ΚΒΣ) για κάθε οικονομική χρήση και έφτασε ο καιρός να λέμε «asta na mera» που πάει να πει «άστα να πάνε στο διάολο».

 -Φαίνεται συνεπώς πως οι πρωταγωνιστές της αποδοχής και μεταφοράς χρέους ιδιωτών στον διευρυμένο δήμο Αλεξάνδρειας αλλά και σε αποφάσεις ορισμού πληρεξούσιων δικηγόρων που μετά από καμία εικοσαριά μήνες απραξίας, παραιτούνταν λόγω φόρτου εργασίας, ήταν τότε και είναι και σήμερα στα ίδια πόστα του δήμου.

 -Άρα πολύ σωστά στην «Πολιτεία» του, ο ΠΛΑΤΩΝ χιλιάδες χρόνια πριν είχε διαγνώσει ότι: «αίτια ελομένου, Θεός αναίτιος» δηλαδή αυτός που ψηφίζει φταίει, δεν φταίει ο Θεός.

 -Δεν είναι συνεπώς παράξενο που αυτή η υπόθεση και πέντε-έξι άλλες παρόμοιες ίσως και πιο δαπανηρές έμειναν ανάμεσα στα τέσσερα ντουβάρια της αίθουσας των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

-Αλήθεια γιατί δεν πήραν τότε και τώρα δημοσιότητα;
-Φυσικά αυτά συνέβαιναν και θα συμβαίνουν όταν οι πληρωμένες καταχωρήσεις και όχι μόνον αποδίδουν και προφανώς τίποτα δεν θα αλλάξει και με το αν θεσπιστεί και θέση ενός δημοσιογράφου σε κάθε δήμο, γιατί αυτός θα δημοσιοϋπαλληλίσει και οι άλλοι ξέρουν από «τροχαία» και ξέρουν και τι κάνουν.

 

Τάσος Τασιόπουλος.

 

ΥΓ.1 Στις δημοκρατίες, κανένας δεν καθίσταται ένοχος λόγω συγγένειας. Η ευθύνη και η ενοχή είναι ατομικές, ακόμα και αν είσαι Πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης.

 -Αυτό για τους κακεντρεχείς εκ των παροικούντων την Ιερουσαλήμ.

ΥΓ2. Ινδός δημοσιογράφος μετατέθηκε 53 φορές επειδή αποκαλύπτει σκάνδαλα.

-Λάθος των Ινδών, γιατί εδώ θα απολύονταν μια και καλή.

ΥΓ3. Ανάμεσα σε λίστα 6000 μεγαλοφειλετών της εποχής εκείνης του Υπουργείου Οικονομικών, βρίσκονταν και η ΔΕΑΦΠ με βασική οφειλή 181.068.2€ και συνεισπρατόμενα 226.418€. Ποσά διαφορετικά όσων αναφέρονταν από το δήμο και συνεπώς διαφορετικών πηγών προέλευσης.
-Δημοτικός σύμβουλος-δεν έχει σημασία ποιος - προσέφυγε στον εισαγγελέα κατέθεσε δυο φορές και κατέθεσε όλα τα έγγραφα που επικαλούνταν, για να μην έρθει η ώρα που αυτά θα φορτώνονταν στις πλάτες των δημοτών και να τα πλήρωναν τότε αυτοί που τα δημιούργησαν.
-Αγνοεί ακόμα και σήμερα τα αποτελέσματα, πιθανολογεί όμως ότι λόγω συγκυρίας συντοπίτη το χρέος θα παγώσει και θα επανέλθει πολλαπλάσιο αργότερα.
-Έτσι γίνεται συνήθως στη χώρα μας και γι΄ αυτό φορτώνεται με μνημόνια.
ΥΓ4 .Η μέχρις εσχάτων υπεράσπιση των κουκουλοφόρων  της Novartis εκ μέρους των  «αριστερών»  Τσίπρα κάνει εντύπωση, γιατί αυτό ήταν κατοχική συνήθεια γερμανοτσολιάδων όπως έλεγαν οι πραγματικοί αριστεροί.

ΥΓ5. Όσο για το κατασχετήριο σε βάρος του δήμου η ευθύνη βαρύνει και τη σημερινή διοίκηση αφού οι ίδιοι άνθρωποι ήταν τότε και είναι και σήμερα στα ίδια πόστα (πρόεδροι δημοτικού συμβουλίου, αντιδήμαρχοι κτλ) και το 1123570,41€ δεν ήταν κέρματα να ξεχαστούν στο παλτό.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής