breaking news Νέο

Super League : Πότε και πως θα γίνουν τα πλεϊ οφ;

Super League : Πότε και πως θα γίνουν τα πλεϊ οφ;

Η Λίγκα παρά την αρχική αντίθετη άποψη του Ολυμπιακού, ο οποίος βέβαια μπροστά στην γενική αποδοκιμασία, γρήγορα άλλαξε γνώμη και συναίνεσε, αποφάσισε το αυτονόητο. Την διακοπή του πρωταθλήματος επ' αόριστο.

Η απόφαση βέβαια θα μπορούσε να είχε παρθεί από την Πέμπτη, αν όπως ήδη αναφέραμε δεν διαφωνούσε ο Ολυμπιακός, κάτι που υποχρέωσε την Super League να συνεδριάσει την επόμενη ημέρα (Παρασκευή στις 6.45 μ.μ.) με τα με΄λη της να μετακινούνται στην Αθήνα για ένα θέμα που όπως αποδείχθηκε ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα αφού δεν χρειάστηκαν παρά ελάχιστα λεπτά (20' συγκεκριμένα για να παρθεί η απόφαση της διακοπής).

Το γεγονός αυτό σχολίασαν με δεικτκό τρόπο και οι επιτελείς της ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Θα μπορούσε να γίνει η αναβολή δια περιφοράς – αν δεν διαφωνούσε ο Ολυμπιακός και τα επί μέρους να τα συζητήσουμε όταν θα έχουμε όλα τα δεδομένα. Ήταν αχρείαστο να ταξιδέψουμε τόσοι άνθρωποι στην Αθήνα για μια αυτονόητη απόφαση, ενώ απαγορεύονται οι συναθροίσεις όλο και πιο αυστηρά».

Στο σημείο αυτό να αναφερθεί ότι όπως αποφασίστηκε στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την επανέναρξη του πρωταθλήματος οι αποφάσει στη λίγκα θα μπορούν να παίρνονται με τηλεδιάσκεψη.

Το πρωτάθλημα όμως διακόπηκε τι μπορεί να ισχύσει λοιπόν από δω και πέρα.

Αυτό που κυρίως θα προσδιορίσει για το τι μπορεί να συμβεί απο δω και πέρα στα ποδοσφαιρικά πράγματα της χώρας μας θα εξαρτηθεί κατά κύριο λόγο από την δραστηριότητα του κορονοϊού. Τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχίσει να ταλαιπωρεί τον κόσμο. Αν συνεχίσει να παρουσιάζει την ίδια αυξανόμενη τάση με σήμερα, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αργήσουν να φύγουν τα λουκέτα από τους αγωνιστικούς χώρους και δεν εννοούμε βέβαια μόνο τα ποδοσφαιρικά γήπεδα, αλλά γενικά όλους τους αθλητικούς χώρους, αφού το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν όλα τα αθλήματα.

Αν πάλι ο ιός παρουσιάσει ύφεση τέτοια που θα επιτρέπει την επιστροφή στα γήπεδα τότε ο τρόπος που θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Super League 1 στην χώρα μας και σε πολλές ακόμη θα εξαρτηθεί απο την απόφαση που θα πάρει η UEFA σχετικά με την διεξαγωγή του Euro, που όπως είναι γνωστό είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το καλοκαίρι. Υπάρχει σκέψη όμως με το πρόβλημα που προέκυψε με τον κορονοϊό να μετατεθεί για τον Δεκέμβριο του 2020 ή το καλοκαίρι του 2021. Να πάει δηλαδή ένα χρόνο πίσω. Αν συμβεί ένα από τα δύο τότε θα υπάρχει χρόνος τα πλεϊ οφ να πραγματοποιηθούν και μέσα στον Μαϊο.

Βέβαια εδώ δημιουργείται ένα άλλο πρόβλημα που αφορά την ομάδα που θα καταλάβει την 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα και συνεπώς το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο της χώρας μας και την ομάδα (2η στον βαθμολογικό πίνακα) που θα κερδίσει το εισιτήριο για την δεύτερη φάση του τσάμπιονς λιγκ.

Όπως είναι γνωστό οι δύο αυτές ομάδες ξεκινάνε τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους στα μέσα Ιουνίου, πότε λοιπόν θα προλάβουν οι παίκτες τους να κάνουν διακοπές και να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους και να είναι έτοιμες στα μέσα Ιουνίου όταν τον Μαϊο θα έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις της προηγούμενης ακόμη περιόδου;

Σε αναμονή λοιπόν για να δούμε ποιά τελικά θα είναι η λύση που θα δώσουν οι ομάδες και αν τελικά πραγματοποιηθούν και με ποιόν τρόπο τα πλεϊ οφ και τα πλεϊ άουτ στο πρωτάθλημα της Super League.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής