breaking news Νέο

Τηλεδιάσκεψη του Περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας Απ.Τζιτζικώστα με τους Αντιπεριφερειάρχες και έλεγχος εφαρμογής των μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού

  • Τηλεδιάσκεψη του Περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας Απ.Τζιτζικώστα με τους Αντιπεριφερειάρχες και έλεγχος εφαρμογής των μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού
  • Τηλεδιάσκεψη του Περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας Απ.Τζιτζικώστα με τους Αντιπεριφερειάρχες και έλεγχος εφαρμογής των μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού
  • Τηλεδιάσκεψη του Περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας Απ.Τζιτζικώστα με τους Αντιπεριφερειάρχες και έλεγχος εφαρμογής των μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού
  • Τηλεδιάσκεψη του Περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας Απ.Τζιτζικώστα με τους Αντιπεριφερειάρχες και έλεγχος εφαρμογής των μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού

Τηλεδιάσκεψη με τους Αντιπεριφερειάρχες των επτά Περιφερειακών Ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να εξεταστεί η εφαρμογή των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, είχε χθες ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας επιθεώρησε στο νέο κτίριο υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στη δυτική Θεσσαλονίκη την εφαρμογή των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό και περιορισμού της εξάπλωσης της νόσου, που ανακοίνωσε χτες και στις 12 Μαρτίου 2020, και διαπίστωσε ότι τηρούνται στο σύνολό τους, ενώ έχουν πειθαρχήσει και οι πολίτες, καθώς η προσέλευσή τους στις υπηρεσίες ήταν σήμερα εξαιρετικά περιορισμένη.

Ακολούθησε σύσκεψη με τα μέλη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, που είναι σε διαρκή συνεδρίαση και εικοσιτετράωρη επιφυλακή και πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την κατάσταση.

Στη συνέχεια, ο κ. Τζιτζικώστας, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τους Αντιπεριφερειάρχες όλων των νομών της Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να γίνει ενημέρωση για την πορεία των μέτρων, για τα ζητήματα που έχουν σχέση με τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, αλλά και για τη γενική εικόνα που εμφανίζουν οι περιφερειακές υπηρεσίες στους επτά νομούς και η καθημερινότητα των πολιτών.

Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε από τους Αντιπεριφερειάρχες:

-Αυστηρή, και χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση, τήρηση όλων των μέτρων που ανακοινώθηκαν.

-Άμεση, οποιαδήποτε στιγμή του 24ώρου, ενημέρωση της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης για οποιαδήποτε ζητήματα αναφορικά με τον κορονοϊό σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

-Επικαιροποίηση και διαρκής καταγραφή των αναγκών σε μέτρα ατομικής προστασίας των εργαζομένων και αυστηρή τήρηση των βιβλίων επισκεπτών σε όλα τα κτίρια που στεγάζουν υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

-Εκτεταμένη χρήση των δυνατοτήτων που δίνουν οι άδειες ειδικού σκοπού, η τηλε-εργασία και η εξ αποστάσεως εργασία.

-Κανένας εργαζόμενος που ανήκει σε ευπαθή ομάδα στις υπηρεσίες εξυπηρέτησης κοινού.

-Ενημέρωση των πολιτών σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, με κάθε πρόσφορο μέσο, ώστε να διευθετούν τις συναλλαγές τους με τις περιφερειακές υπηρεσίες, χωρίς τη φυσική τους παρουσία στα κτίρια των υπηρεσιών της Περιφέρειας. Εκεί θα εξυπηρετούνται μόνον έκτακτα ζητήματα (υγείας) που δεν μπορούν να διευθετηθούν είτε ηλεκτρονικά, είτε τηλεφωνικά.

-Διανομή του ενημερωτικού φυλλαδίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

-Διαρκείς ψεκασμοί απολύμανσης σε όλα τα κτίρια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα στους νομούς όπου έχουν εμφανιστεί κρούσματα.

-Διαρκής ενημέρωση για την πορεία εξάπλωσης της νόσου σε κάθε περιοχή και παροχή όλων των διευκολύνσεων στις αρμόδιες υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας τόσο του Υπουργείου Υγείας, όσο και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

-Παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσηλευτικών ιδρυμάτων όλης της Κεντρικής Μακεδονίας.

 

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Οφείλουμε όλοι να λειτουργήσουμε με αίσθημα ευθύνης τόσο απέναντι στους εργαζόμενους, όσο και απέναντι στους συμπολίτες μας, θωρακίζοντας την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από την πανδημία του κορονοϊού. Δεν επιτρέπεται η παραμικρή απόκλιση από τα μέτρα που έχουμε λάβει και έχει λάβει η Πολιτεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σήμερα τηρούνται όλα τα μέτρα που ανακοινώσαμε, όμως οφείλουμε να φροντίσουμε όλοι για την τήρησή τους σε όλη τη διάρκεια της κρίσης. Οι πολίτες πρέπει να ενημερώνονται διαρκώς για τις δυνατότητες απομακρυσμένης εξυπηρέτησής τους για όλα τα ζητήματά τους από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η μάχη ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού είναι συλλογική και θα είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση σε 24ωρη βάση, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε κάθε εξέλιξη. Η υγεία των συμπολιτών μας πριν και πάνω από όλα. Θα είμαστε σε συνεχή επαφή μέσω τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να λαμβάνουμε όποτε χρειάζεται και επιπλέον μέτρα. Δε θα διστάσω να πάρω οποιοδήποτε μέτρο χρειαστεί για την προστασία της υγείας των συμπολιτών μας και των εργαζομένων στην Περιφέρεια. Οι δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας θα είναι μεγάλες. Επαναλαμβάνουμε διαρκώς το μήνυμα, που είναι και ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μεγάλη κρίση: Μένουμε Σπίτι. Ο κορονοϊός μας αφορά όλους και δεν κάνει εξαιρέσεις. Δεν μετακινούμαστε παρά μόνο για σοβαρό λόγο. Πρέπει να κατανοήσουν όλοι ότι δεν χρειάζεται πανικός μεν, αλλά οφείλουμε να είμαστε εξαιρετικά προσεχτικοί. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την υπευθυνότητα που επιδεικνύουν αυτές τις δύσκολες για όλους μας ώρες και να τους ενημερώσετε πως η διοίκηση θα είναι δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής