breaking news Νέο

Kι όταν μας αφήσει ο Κορονοϊός;

Kι όταν μας αφήσει ο Κορονοϊός;

Μπορεί αυτή τη στιγμή να έχει μπει στο περιθώριο, αφού άλλες είναι οι προτεραιότητές μας. Όμως όταν περάσει η μπόρα, που θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα αργήσει να συμβεί, τότε θα ξαναγίνει κομμάτι της καθημερινότητάς μας το ποδόσφαιρο. Τι θα συμβεί λοιπόν όταν επανέλθει η κανονικότητα στη ζωή μας με αυτά που άφησε πίσω του σε εκκρεμότητα το ποδόσφαιρο;

Οι προπονήσεις των ομάδων, όλων των ομάδων της χώρας μας, επαγγελματικών και ερασιτεχνικών, δια νόμου έχουν απαγορευθεί μέχρι τις 27 Απριλίου, την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ το Europa που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον προσεχή Ιούνιο μετατίθεται από την FIFA, για τον επόμενο Ιούνιο. Πάει πίσω δηλαδή ένα χρόνο και αυτό για να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα των χωρών που διεκόπησαν λόγω της επιδημίας. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι και τον Ιούνιο μπορεί να διεξάγονται αγώνες των εθνικών πρωταθλημάτων και δεν αναφερόμαστε μόνο στη χώρα μας.

Στην Ελλάδα τώρα τι μπορεί να συμβεί;

Με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις τα επαγγελματικά πρωταθλήματα δεν προβλέπεται να ξεκινήσουν πριν τα μέσα Μαϊου, αφού από την ημέρα που θα επιτραπεί στις ομάδες να προπονηθούν θα χρειαστεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να ετοιμαστούν οι ποδοσφαιριστές που μένουν όλο αυτό το διάστημα αδρανείς και να ξεκινήσουν οι αγώνες.

Τα παιχνίδια των πλεϊ οφ, εφόσον τελικά γίνουν, το πιο πιθανό είναι να διεξάγονται Κυριακή και Τετάρτη και όχι ένα την εβδομάδα όπως προβλέπονταν αρχικά και αυτό επειδή δεν υπάρχει χρόνος.

Υπάρχει επίσης σκέψη και τα πλεϊ οφ, όπως τα πλεϊ άουτ να πραγματοποιηθούν με έναν γύρο και σε μια τέτοια περίπτωση οι αγωνιστικές θα μειωθούν από τις δέκα στις πέντε.

Ακόμη και έτσι όμως το πρωτάθλημα της Super League 1 δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί, εφόσον όπως υπολογίζεται ξεκινήσει στα μέσα Μαϊου, πριν το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Και ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε σε εκκρεμότητα και τους αγώνες ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου και συνεπώς θα πρέπει να υπολογίζουμε μια επί πλέον αγωνιστική.

Εφόσον όμως, όπως υπολογίζεται, το πρωτάθλημα της χώρας μας, όπως και άλλα, ολοκληρωθούν μέσα στον Ιούνιο, τι θα γίνει με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που επίσης ξεκινάνε μέσα στον Ιούνιο;

Η ομάδα που κατακτά το τρίτο εισιτήριο του Europa League στη χώρα μας, όπως και αυτή που τερματίζει στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα στην Super League και συνεπώς παίρνει το δεύτερο εισιτήριο του τσάμπιονς λιγκ (το πρώτο το κερδίζει ο πρωταθλητής) ξεκινάνε τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις στα μέσα Ιουνίου, τότε δηλαδή που υπολογίζεται να ολοκληρωθούν τα πλεϊ οφ στη χώρα μας.

Πως θα συμβιβαστούν όλα αυτά; Πότε θα δηλωθούν οι ομάδες που κέρδισαν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, στην FIFA, πότε θα προετοιμαστούν και πότε θα γίνει η κλήρωση;

Υπήρξε μία φήμη, ότι δεν πρόκειται να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα και οι ομάδες θα πάρουν την θέση που είχαν όταν διακόπηκαν και στην προκειμένη περίπτωση στη χώρα μας, ο Ολυμπιακός θα ήταν πρώτος και πρωταθλητής, ο ΠΑΟΚ δεύτερος, η ΑΕΚ τρίτη, τέταρτος ο Παναθηναίκός, πέμπτος ο ΟΦΗ, έκτος ο Αρης κλπ.

Μία φήμη όμως που διαψεύστηκε από την FIFA.

Το τι πρόκειται ακριβώς να συμβεί, όσον αφορά το πρωτάθλημα της Super League τουλάχιστον είναι θέμα της FIFA και τις UEFA και βέβαια αυτή η απόφαση δεν αποκλείεται να επηρεάσει και τα υπόλοιπα δύο επαγγελματικά πρωταθλήματα, την Super League 2 και τη Football League.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής