breaking news Νέο

Mατιές στην επικαιρότητα: Γράφει ο Νίκος Καμπούρης

Mατιές στην επικαιρότητα: Γράφει ο Νίκος Καμπούρης

Με μια λιτή ανακοίνωση η ΕΠΣ Ημαθίας στην ηλεκτρονική σελίδα της, ενημέρωσε τα σωματεία της δύναμής της αλλά και τους φιλάθλους γενικότερα ότι η διακοπή των πρωταθλημάτων της παρατείνεται μέχρι νεωτέρας, όπως βέβαια παρατείνεται και η διακοπή των προπονήσεων.

Το τι θα συμβεί απο δω και πέρα κι αν ολοκληρωθούν και πότε τα πρωταθλήματα και όχι βέβαια μόνο της Ένωσής μας αλλά ολόκληρης της χώρας μας, όπως επανειλημμένα έχει γραφεί, δεν μπορεί κανείς να το προβλέψει.

Όσο ο αόρατος εχθρός απειλεί το ανθρώπινο γένος, το ποδόσφαιρο, όπως βέβαια και όλα τα υπόλοιπα αθλήματα, θα παραμένουν στο περιθώριο.

Η επιδημία όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί δεν έχει φτάσει ακόμη στην κορύφωσή της και αυτό σημαίνει ότι τα θύματα του κορονοϊού θα συνεχίσουν να παρουσιάζουν αυξανόμενη τάση, πριν η πανδημία μπει σε ύφεση, οπότε θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε και άλλα πράγματα εκτός από τα μέτρα καταπολέμησής της.

Βέβαια τα πρώτα μηνύματα αισιοδοξίας, όσον αφορά την επιστροφή στην κανονικότητα, έρχονται από την Κίνα. Από το σημείο δηλαδή «μηδέν» από την πηγή, από εκεί που ξεκίνησε το ταξίδι του σε ολόκληρο τον κόσμο ο κορονοϊός. Η περασμένη Τετάρτη λοιπόν 18 Μαρτίου, ήταν μια ιστορική ημέρα στην μάχη που δίνει η επιστήμη εναντίον του επικίνδυνου ιού που έκανε την εμφάνισή του λίγο πριν μας αποχαιρετίσει το 2019. Την περασμένη Τετάρτη λοιπόν, δεν καταγράφηκε ούτε ένα νέο κρούσμα σε ολόκληρη την Κίνα. Στην χώρα από την οποία ξεκίνησε το οδοιπορικό του ο ιός και που μαζί με την Ιταλία, είναι τα δύο κράτη που επλήγησαν περισσότερο από τον κορονοϊό. Και όταν η Κίνα με τα χιλιάδες κρούσματα βρήκε τον τρόπο να ανατρέψει την κατάσταση και να ονειρεύεται την επιστροφή στην κανονικότητα, γιατί να μην το καταφέρει και η Ευρώπη και φυσικά και η Ελλαδίτσα μας;

Αρκεί βέβαια να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των Κινέζων και να εφαρμόσουμε ευλαβικά όλα τα μέτρα που βάζει η κυβέρνηση, όχι βέβαια επειδή θέλει να ταλαιπωρήσει τους πολίτες, αλλά για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Αν λοιπόν θέλουμε να επιστρέψουμε σύντομα στην κανονικότητα και με όσο το δυνατόν λιγότερο κόστος, είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών, έστω κι αν αυτές μας βγάζουν έξω από την καθημερινότητά μας, όπως την είχαμε συνηθίσει μέχρι χθες.

Η Κίνα αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα, που όλοι θα πρέπει να ακολουθήσουμε αν θέλουμε να απαλλαχθούμε σύντομα από τον βραχνά του αόρατου εχθρού.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής