breaking news Νέο

Εκεί μας βρήκε ο Κορονοϊός

Εκεί μας βρήκε ο Κορονοϊός

Πότε θα γίνει η επανεκκίνηση των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων κανείς αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να προβλέψει. Μπορεί σε ένα μήνα, σε δύο, μπορεί τελικά και να μείνουν ημιτελή. Όλα εξαρτώνται από εμάς και κατά πόσο θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών και θα αποφασίσουμε να αλλάξουμε τις συνήθειές μας. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνουμε αντικοινωνικοί, υπάρχουν πολλοί τρόποι σήμερα για να διατηρήσει κάποιος επαφή με τα αγαπημένα του πρόσωπα και τους φίλους του. Ας επιλέξουμε έναν από αυτούς μέχρι να περάσει η μπόρα και να επανέλθουμε στην κανονικότητα.

Μέχρι τότε ας δούμε που αφήσαμε τα πρωταθλήματα της Ένωσής μας, πριν κάνει την εμφάνισή του ο Κορονοϊός και στην χώρα μας.

Τα πρωταθλήματα της Γ' Εθνικής κατηγορίας στον 2ο όμιλο στον οποίο συμμετέχουν δύο ομάδες της Ημαθίας, ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων και η Νίκη Αγκαθιάς βρίσκονται στην 28η αγωνιστική του. Τρεις αγωνιστικές δηλαδή πριν ολοκληρωθεί με την ομάδα των Τρικάλων να βρίσκεται οριακά εκτός της ζώνης του υποβιβασμού και την Αγκαθιά οριακά εντός.

Τα Τρίκαλα στο τελευταίο τους, πριν την διακοπή παιχνίδι είχαν αναδειχθεί ισόπαλα στο γήπεδό τους δίχως σκορ, σε ένα κρίσιμο, βαθμολογικά παιχνίδι με τον Εδεσσαϊκό, όμως διατηρούν βάσιμες ελπίδες να παραμείνουν στην κατηγορία, έστω και αν χρειαστεί να παλαίψουν μέχρι και την τελευταία αγωνιστική στην οποία αντιμετωπίζουν στην έδρα τους, τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας, που υπολογίζεται μέχρι τότε θα έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή του στην κατηγορία.

Η Αγκαθιά παρότι την τελευταία, πριν την διακοπή, αγωνιστική είχε νικήσει εκτός έδρας την Φλώρινα δίνοντάς την χαριστική βολή, βρίσκεται σε δύσκολη θέση και θα χρειαστεί να «ματώσει» πολύ στα τρία παιχνίδια που της απομένουν για να κερδίσει την παραμονή της στην κατηγορία και αυτό, όχι μόνο λόγω της βαθμολογικής της θέσης αλλά και της κατάστασης στην οποία βρίσκεται (πολύ μικρό ρόστερ).

Στα τοπικά πρωταθλήματα τώρα. Έχουμε σε εκκρεμότητα τον τελικό του κυπέλλου ερασιτεχνικών ομάδων Ημαθίας, στον οποίο φιναλίστ φέτος είναι δύο ομάδες από την περιοχή του Ρουμλουκίου: Ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων και ο Αγρ. Αστέρας Πλατέος. Πότε θα γίνει και σε ποιό γήπεδο, θα αποφασίσει η ΕΠΣ Ημαθίας όταν έρθει η ώρα, αφού η προηγούμενη ημερομονία με την εμφάνιση του κορονοϊού και την αναβολή πάει περίπατο.

Στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας βρισκόμαστε στην 27η αγωνιστική. Τέσσερις αγωνιστικές δηλαδή πριν ολοκληρωθεί η κανονική διάρκειά του, με τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας σταθερά να βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας 72 βαθμούς και τον ΦΑΣ Νάουσας στην δεύτερη με 67. Είναι οι δύο ομάδες που έχουν εξασφαλίσει και μαθηματικά την παρουσία τους στην πρώτη τετράδα των πλεϊ οφ κι αν σήμερα ολοκληρώνονταν η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος θα ήταν αυτές που θα διεκδικούσαν τον τίτλο με την ομάδα της Αλεξάνδρειας βέβαια να έχει πλεονέκτημα έδρας.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου με 59 βαθμούς και στην τέταρτη ο Μ. Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας με 58. Οι δύο αυτές ομάδες παρότι βρίσκονται στην τετράδα των πλεϊ οφ, αν ολοκληρώνονταν σήμερα η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος δεν θα συμμετείχαν στα πλεϊ οφ, αφού η διαφορά του τρίτου ΓΑΣ από τον δεύτερο ΦΑΣ είναι μεγαλύτερη των 6 βαθμών (8 συγκεκριμένα).

Στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα επίσης έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Υποβιβάζονται απευθείας Ολυμπιακός Νάουσας που έχει 5 βαθμούς και βρίσκεται στην τελευταία θέση και η προτελευταία Α.Ε. Ποντίων με 6 βαθμούς.

Στα πλεϊ άουτ, που όλα δείχνουν ότι θα διεξαχθούν κανονικά, εφόσον βέβαια γίνει επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, θα συμμετάσχουν ο Αστέρας Τριποτάμου με 21 βαθμούς, ο ΠΑΟ Κουλούρας με 21 βαθμούς, ο Αρης Παλαιοχωρίου με 25 και η Θύελλα Σταυρού επίσης με 25. Η ΑΕ Χαρίεσσας που βρίσκεται μια θέση πάνω από την ομάδα του Σταυρού, χρειάζεται μόλις τέσσερις βαθμούς για να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία από την κανονική διάρκεια.

Στην β' κατηγορία έχει ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και βρισκόμαστε στην διαδικασία των πλεϊ οφ και των πλεϊ άουτ.

Από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έχουν εξασφαλίσει την άνοδό τους στην Α' κατηγορία η Α.Ε. Σχοινά, ο Άχθος Αρούρης και ο Α.Ο. Μαρίνας, ενώ το τέταρτο εισιτήριο το διεκδικούν ο Ατρόμητος Διαβατού και η ΑΕ Καψόχωρας που νίκησαν στην πρώτη φάση των πλεϊ οφ την Ακαδημία Τρικάλων και την ΑΕΚ Καμποχωρίου. Πλεονέκτημα έδρας έχει  η ομάδα του Διαβατού που τερμάτισε ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα από την αντίπαλό του.

Έχει ήδη υποβιβαστεί από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος η ουραγός του β' ομίλου Δόξα Νάουσας, καθώς η διαφορά της από τον προτελευταίο Απόλλων Αγίου Γεωργίου ήταν μεγαλύτερη των 6 βαθμών. Το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στην Γ' κατηγορία θα προσπαθήσουν να αποφύγουν η Δόξα Κυψέλης και η Νέα Γενεά Νικομήδειας που έχασαν στην πρώτη φάση των πλεϊ άουτ από τον ΠΑΟ Παλατιτσίων και την Δόξα Λιανοβεργίου. Η αναμέτρηση Κυψέλης – Νικομήδειας θα γίνει στην έδρα της πρώτης.

Στην Γ' κατηγορία έχει ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και βρισκόμαστε στην διαδικασία των πλεϊ οφ με την Δόξα Βρυσακίου και των Απόλλων Λυκογιάννης να προπορεύονται στον βαθμολογικό πίνακα, τον δεύτερο μάλιστα (Απόλλων Λυκογιάννης) με μεγάλη διαφορά (11 βαθμούς) από την ομάδα που τον ακολουθεί την Δόξα Ασωμάτων κάτι που του εξασφαλίζει την πρωτιά στον όμιλό του.

Ακολουθούν η ΑΕ Καβασίλων και η ΑΕ Αλεξάνδρειας που επανήλθαν σε ενεργό δράση με 26 βαθμούς και ο Α.Ο. Συκιάς με 15 από τον 1ο όμιλο, η Δόξα Ασωμάτων με 23, ο Ερμής Τριλόφου με 22 και η Παλασίδειος Ακαδημία με 16 από τον 2ο όμιλο.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής