breaking news Νέο

Κεραμέως: Κλειστά όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια τουλάχιστον μέχρι 10 Απριλίου

Κεραμέως: Κλειστά όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια τουλάχιστον μέχρι 10 Απριλίου

Επέκταση σχολικού έτους, μείωση ύλης και καθυστέρηση στην έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων έχει επί τάπητος το υπουργείο Παιδείας για την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών, μετά και την παράταση στο κλείσιμο όλων των σχολείων, όλων των βαθμίδων μέχρι τις 10 Απριλίου, οπότε και αρχίζουν οι διακοπές του Πάσχα, όπως ανακοίνωσε  η αρμόδια υπουργός, Νίκη Κεραμέως.

Όπως είπε η κ. Κεραμέως, δίχως να μπορεί κάποιος να αποκλείσει νέα παράταση στο κλείσιμο των σχολείων, θα γίνει ότι χρειαστεί προκειμένου να μην χαθεί η σχολική χρονιά, ούτε και η ακαδημαϊκή χρονιά για τους φοιτητές.

Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στην εντυπωσιακή ανταπόκριση που υπάρχει στα προγράμματα εξ αποστάσεως διδασκαλίας, λέγοντας ότι έχουν συνδεθεί σχεδόν όλα τα λύκεια της χώρας, τονίζοντας όμως ότι έτσι δεν μπορεί να αναπληρωθεί η διδασκαλία στην τάξη.

Η ίδια σημείωσε μάλιστα ότι στόχος της εξ αποστάσεως διδασκαλίας είναι η διατήρηση της επαφής των μαθητών με τους καθηγητές.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, με Κοινή Υπουργική Απόφαση που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα Σάββατο, το υπουργείο Παιδείας θα παρατείνει την παράταση της απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, καθώς και την αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών εσωτερικού και εξωτερικού, έως και τις 10 Απριλίου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.

Όσον αφορά τις Πανελλαδικές, η υπουργός ανέφερε  ότι το πιο πιθανό είναι να καθυστερήσουν, αλλά θα γίνει το καλύτερο δυνατό ώστε οι νέες ημερομηνίες να είναι όσο πιο κοντά στις ήδη προγραμματισμένες.

Πάντως οι τελικές αποφάσεις για ημερομηνία διεξαγωγής των Πανελληνίων θα παρθούν μετά το Πάσχα. Και κανείς δεν αποκλείει, αν συνεχιστεί η κρίση, να πάμε σε εξετάσεις ακόμη και στις αρχές Σεπτεμβρίου.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής