breaking news Νέο

Πρόσληψη 6.667 εργαζομένων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ

Πρόσληψη 6.667 εργαζομένων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ

Μιλώντας την Κυριακή εφ' όλης της ύλης στην κρατική τηλεόραση, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε ότι άμεσα από τον ΑΣΕΠ θα δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη για την πρόσληψη 6.667 εργαζομένων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ (καθαριότητα, ύδρευση και αποχέτευση), κάνοντας λόγο για το μεγαλύτερο διαγωνισμό που διενεργείται τα τελευταία χρόνια. Υπογράμμισε δε ότι δεν πρόκειται για προσλήψεις στο δημόσιο τομέα, αλλά στην καθαριότητα των ΟΤΑ, όπου οι αμοιβές των εργαζομένων καταβάλλονται από τα ανταποδοτικά τέλη, που αποδίδουν οι πολίτες. Για το λόγο αυτόν, εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών, υπήρξε και η συμφωνία των θεσμών στην πρόσληψη των 6.667 εργαζομένων στους 325 δήμους ανά την επικράτεια.

Ακόμα ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα αλλαγών στον «Καλλικράτη» μέσω ενός διαλόγου με τους αιρετούς και των δύο βαθμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ η κυβέρνηση σκοπεύει να αλλάξει τον τρόπο κατανομής των πόρων, με τους οποίους χρηματοδοτείται η Αυτοδιοίκηση, για να γίνει δικαιότερο το σύστημα.

Επιβεβαίωσε δε την πρόθεση της κυβέρνησης να μεταφέρει τις αυτοδιοικητικές εκλογές από το Μάιο, στο φθινόπωρο του 2019, προκειμένου να μη συμπίπτουν με τις ευρωεκλογές και τόνισε ότι θα διενεργηθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής