breaking news Νέο

Τελωνείο, αδέσποτα, δρόμος Συκιάς-Παλατιτσίων και πάρκινγκ Ελιάς συζητήθηκαν στο Δ.Σ. Βέροιας

Τελωνείο, αδέσποτα, δρόμος Συκιάς-Παλατιτσίων και πάρκινγκ Ελιάς συζητήθηκαν στο Δ.Σ. Βέροιας

Ενημέρωση για τα αποτελέσματα και τα σχέδια ανάπτυξης του Διεθνούς Συνεδρίου που διοργάνωσε ο κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης, κ. Γκεόργκι Πολταβτσένκο, με θέμα : Αγία Πετρούπολη – Ελλάδα: Ενώνοντας τις δυνάμεις», τον περασμένο Σεπτέμβριο, έκανε ο κ. Νίκος Μαυροκεφαλίδης, πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, ως επικεφαλής αποστολής της Τριμελούς Επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου (οι άλλοι δύο, οι κ.κ. Τσαπαρόπουλος Πέτρος και Κυρατλίδης Ιορδάνης), στο ξεκίνημα της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας.

Όπως είπε μάλιστα ο κ. Μαυροκεφαλίδης, πριν τις εργασίες του Συνεδρίου οι αποστολές από την Ελλάδα και τη Ρωσία ξεναγήθηκαν στους 3 ορόφους, μήκους 200 μέτρων. Κατά το 18ο και 19ο αιώνα δε, το μέγαρο κλασικού ρυθμού λειτούργησε ως σχολείο 2.500 μαθητριών από την τάξη των ευγενών. Μετά το 2017 στέγαζε τα γραφεία της ηγεσίας της Οκτωβριανής Επανάστασης και κατά τις πρώτες 100 ημέρες το γραφείου του Λένιν.

Προημερησίας διάταξης, ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης με αφορμή ένα περιστατικό με αδέσποτα πρόσφατα στο πάρκο των Αγίων Αναργύρων, σημείωσε και πάλι πως υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία, που λέει συγκεκριμένα πράγματα και την οποία ο Δήμος Βέροιας ακολουθεί απαρέγκλιτα.

• Λαμβάνοντας ως αφορμή τη δήλωση του Δημάρχου σχετικά με τα αδέσποτα, «πρώτα ο άνθρωπος και μετά τα ζώα και να το καταλάβουν αυτό τα πανελλαδικά ΜΜΕ», ο κ. Πατσίκας απευθυνόμενος προς τον κ. Βοργιαζίδη αναρωτήθηκε : «Εκτιμάται αν η Διοίκησή σας το κάνει πράξη»;

• Ερώτημα, με το οποίο επεσήμανε ότι υπάρχουν 3 κενές θέσεις στη Λαϊκή Αγορά, τη στιγμή που έχουν άμεση οικονομική ανάγκη να δουλέψουν δημότες, έθεσε ο κ. Παπαγιάννης, επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα για νέα Βέροια», ενώ από την πλευρά του ο κ. Πατσίκας επανήλθε στο θέμα με το πάρκινγκ κάτω από την «Ελιά», λέγοντας : «που βρισκόμαστε»;

Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Θανάσης Σιδηρόπουλος, είπε ότι έχει γίνει μία δημοπρασία, για να είναι ασφαλής ο χώρος. Και εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα μπει ο εργολάβος, για να ξεκινήσει τις εργασίες.

• Ερώτημα για το που βρίσκεται η υπόθεση της εγκατάστασης του Τελωνείου στις εγκαταστάσεις της Αγοράς της Κουλούρας, για να γνωρίζει το σώμα, υπέβαλε ο κ. Γιώργος Κάκαρης.

Απαντώντας ο δήμαρχος είπε ότι από τις 11 Μαΐου 2017 υπάρχει ένα αίτημα στο υπουργείο Οικονομίας, ώστε να μπορέσει η ΑΜΑΛΘΕΙΑ ΑΕ να παραχωρήσει δωρεάν χώρο προς το Δημόσιο, για να εγκατασταθεί το Τελωνείο, με το θέμα να παραμένει κολλημένο στην κεντρική διοίκηση.

• Στο  επίκαιρο θέμα των τελευταίων ημερών, το δρόμο Συκιάς – Παλατιτσίων, στο οποίο έχουν κληθεί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων να απολογηθούν, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος, το οποίο σήκωσε αρκετή κουβέντα, η οποία και κινήθηκε σε κάποιες στιγμές σε υψηλούς τόνους.

Περισσότερα στο αυριανό μας φύλλο.

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής