breaking news Νέο

Οι οπλαρχηγοί, οι πυρπολητές και ο … Κ. Μητσοτάκης -Άρθρο του Αλέκου Χατζηκώστα

Οι οπλαρχηγοί, οι πυρπολητές και ο … Κ. Μητσοτάκης  -Άρθρο του Αλέκου Χατζηκώστα

«…οι οπλαρχηγοί και οι πυρπολητές του καιρού μας είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές: Οι ήρωες με τις λευκές και τις πράσινες μπλούζες. Οφείλουμε να τους εξοπλίσουμε με τα πολεμοφόδια που σώζουν ζωές. Και να τους δώσουμε δύναμη και φρόνημα, πειθαρχώντας στις συστάσεις τους…»

 (Από το μήνυμα του πρωθυπουργού στις 25 Μαρτίου)

 

Για μία ακόμη φορά η πανδημία αντιμετωπίζεται από τους κυβερνώντες και με όρους επικοινωνιακής διαχείρισης με το βλέμμα στο μέλλον. Έτσι στα τακτικά του διαγγέλματα ο Κ. Μητσοτάκης, εμφανίζεται ως «εθνάρχης» και ουσιαστικά πότε θυμίζει Τσώρτσιλ στον Β’ Παγκόσμιο, πότε Ρούσβελτ, αξιοποιεί μεγάλους Έλληνες ποιητές,  ενώ ήταν προφανής και η χρησιμοποίηση της επανάστασης του ’21 για να προσαρμόσει τα μηνύματα της στο σήμερα…

Ο ηρωισμός των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού των Δημόσιων Νοσοκομείων δεν είναι, αλλά ούτε και αποδεικνύεται μόνο στην κρίσιμη αυτή περίοδο. Ήταν όλα τα προηγούμενα χρόνια που οι κυβερνήσεις (και της Ν.Δ) κατεδάφιζαν ότι είχε απομείνει από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Ήταν αυτοί που ουσιαστικά το κρατούσαν όρθιο «με νύχια και με δόντια», ενώ εισέπρατταν και την συκοφαντία πολλών που σήμερα υποτίθεται τους «χειροκροτούν» («τεμπέληδες», «μιζαδόροι» κ.α) αλλά και την αυταρχική αντιμετώπιση των κινητοποιήσεων τους.

Τους βαφτίζουν «ήρωες» και τους «ανεβάζουν στα ουράνια» ενώ τα προηγούμενα χρόνια τους πετσόκοβαν μισθούς και εργασιακά δικαιώματα, που γενίκευαν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, που τους έστελλαν ως «διοικητές» (μάνατζερ ουσιαστικά γιατί αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν την Υγεία ως «εμπόρευμα), συνήθως μικρομεσαία στελέχη τους γιατί δεν «χωρούσαν αλλού». Αυτή ήταν η «υπόληψη» που έτρεφαν στους λειτουργούς της Δημόσιας Υγείας (που έκαναν και κάνουν με αυτοθυσία το καθήκον τους).

Τους βαφτίζουν «ήρωες» αυτοί πους και σήμερα τους ρίχνουν στη μάχη (ως «αναλώσιμους ουσιαστικά) χωρίς τα απαραίτητα μέσα και εφόδια όπως άλλωστε από την πρώτη στιγμή καταγγέλλουν τα συνδικαλιστικά τους όργανα (χωρίς όμως αυτό να φτάνει στα μεγάλα και ελεγχόμενα ΜΜΕ).

«Οπλαρχηγοί και πυρπολητές» χαρακτηρίζονται εγκωμιαστικά, από μία κυβέρνηση που στο πρόσφατο προϋπολογισμό της (τον πρώτο ως νέα κυβέρνηση , Δεκέμβρης 2019) άλλα έπραξε. Πιο συγκεκριμένα είχαμε μείωση της κρατικής δαπάνης σε βάρος της υγείας και πρόνοιας του λαού που έφτασε στα 182 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που έρχεται να προστεθεί στη συνολική μείωση, κατά 28%, στη χρηματοδότηση που έχει συντελεστεί από της κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, δηλαδή τη περίοδο της κρίσης. Με τις νέα αυτές περικοπές να σημαίνουν και νέα μείωση της χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων, εντείνοντας την άθλια κατάσταση με τις ελλείψεις σε ΜΕΘ, συρρίκνωση υπηρεσιών, περισσότερα ράντζα κ.α

«Οπλαρχηγοί και πυρπολητές» χαρακτηρίζονται από μία παράταξη που ιστορικά ένοιωθε «αλλεργία» και αντιμετώπιζε με καταστολή κάθε τι επαναστατικό , κλείνοντας στα μπουντρούμια» όχι μόνο τους οπλαρχηγούς του ’21 αλλά και αργότερα του αγωνιστές τη ΕΑΜικης αντίστασης…

Και όταν με το καλό τελειώσει η πανδημία (και πρόθεσή τους είναι μία σειρά μέτρα που πάρθηκαν «έκτακτα» να μείνουν..) τότε θα δούμε την ποιότητα των συναισθημάτων τους, μετά το χειροκρότημα….

Και φυσικά όλοι εμείς (σήμερα σε «κατ’ οικον περιορισμόν»…) να σκεφτούμε ουσιαστικά για τους πραγματικούς υπεύθυνους, να μην σιωπήσουμε και να γίνουμε αύριο οι πραγματικοί «ήρωες», παίρνοντας την υπόθεση του μέλλοντος μας στα δικά μας χέρια, απέναντι σ’αυτούς που «πυρπολούν» κατ’ εξακολούθηση τις ζωές μας».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής