breaking news Νέο

Σε 166.000 επιστήμονες τα 600 ευρώ και επιδοτούμενη τηλεκατάρτιση - Ποιοι το δικαιούνται

Σε 166.000 επιστήμονες τα 600 ευρώ και επιδοτούμενη τηλεκατάρτιση - Ποιοι το δικαιούνται

Στο πρόγραμμα θα ενταχθούν 166.000 αυτοαπασχολούμενοι από επιστημονικούς κλάδους, δηλαδή οικονομολόγοι και λογιστές, μηχανικοί, δικηγόροι, ιατροί, εκπαιδευτικοί και ερευνητές.

Πρόκειται για ένα συστημα  παροχής και διαχείρισης υπηρεσιών εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης από πιστοποιημένους παρόχους.

Σε ανακοίνωση που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Δικαιοσύνης διευκρινίζεται ότι στους γιατρούς περιλαμβάνονται και οι οδοντίατροι, οι ψυχίατροι και το λοιπό ιατρικό προσωπικό, ενώ στο πρόγραμμα θα ενταχθούν και αρχιτέκτοντες καθώς και λογιστές.

«Το πρόγραμμα θα αποσκοπεί στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελουμένων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον αντίστοιχο κλάδο. Το εκπαιδευτικό επίδομα των ωφελουμένων θα είναι ύψους 600 ευρώ για έκαστο εξ αυτών και θα αφορά 100 ώρες τηλεκατάρτισης» διευκρινίζεται στην ανακοίνωση ενώ όπως σημειώνεται το εκπαιδευτικό επίδομα θα καταβληθεί, σε δύο δόσεις με την ολοκλήρωση έκαστης διδακτικής ενότητας. Οι ωφελούμενοι θα λάβουν και πιστοποίηση για τα αντικείμενα κατάρτισης.

 

Τηλε-κατάρτιση 100 ωρών για τους επιστήμονες για να

πάρουν 600 ευρώ

Στην υλοποίηση προγράμματος τύπου Training Voucher (Σύστημα Επιταγών Κατάρτισης) θα προχωρήσει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το οποίο θα προβλέπει τηλε-κατάρτιση 100 ωρών για την ενίσχυση των επιστημονικών κλάδων που έχουν εξαιρεθεί από την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, είναι συνολικού κόστους 180 εκ. ευρώ και προβλέπει ενίσχυση 600 ευρώ για κάθε αυτοαπασχολούμενο που θα συμμετέχει.

Στο πρόγραμμα θα ενταχθούν οι αυτοαπασχολούμενοι από επιστημονικούς κλάδους, δηλαδή οικονομολόγοι και λογιστές, μηχανικοί, δικηγόροι, ιατροί, εκπαιδευτικοί και ερευνητές.

Όπως έχει διευκρινίσει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, οι εν λόγω επαγγελματίες δικαιούνται πρόσθετη παροχή ειδικών επιδοτούμενων προγραμμάτων κατάρτισης και στήριξης για την προσαρμογή στα νέα ψηφιακά δεδομένα, ώστε να προωθηθεί και να επεκταθεί η εξ αποστάσεως επαγγελματική δραστηριότητα.

Το Training Voucher αφορά στη λειτουργία ενός συστήματος παροχής και διαχείρισης υπηρεσιών εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης που προσφέρει τη δυνατότητα στους άμεσα ωφελούμενους να λαμβάνουν υπηρεσίες κατάρτισης από πιστοποιημένους παρόχους.

Οι εν λόγω αυτοαπασχολούμενοι δικαιούνται επίσης:

-Αναστολή καταβολής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, περιόδου απασχόλησης μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2020.

Η εξόφλησή των εισφορών των παραπάνω μηνών θα γίνει τμηματικά σε 4 μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από την 1η Σεπτεμβρίου του 2020.

-Αναστολή της καταβολής των δόσεων των ενεργών ρυθμίσεων- ανεξαρτήτως των διατάξεων που τις διέπουν- των οποίων η υποχρέωση καταβολής λήγει εντός της περιόδου Μαρτίου 2020 έως και 31 Μαΐου του 2020. Οι οφειλές αυτές και οι ρυθμίσεις παγώνουν και θα αρχίσουν να εξοφλούνται από την 1η Ιουνίου 2020.

-Η μείωση κατά 25% των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης περιόδου απασχόλησης Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2020 εφόσον εξοφληθούν στη προβλεπόμενη ημερομηνία.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής