breaking news Νέο

Ματιές στην επικαιρότητα: Γράφει ο Νίκος Καμπούρης

Ματιές στην επικαιρότητα: Γράφει ο Νίκος Καμπούρης

Τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό χθες κατέγραψαν νέα δραματική αύξηση στην Ευρώπη και η κατάσταση σε αρκετές χώρες, όπως στην Ιταλία και στην Ισπανία, χαρακτηρίζεται ανείπωτη τραγωδία. Αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες, εντείνονται οι φόβοι για κίνδυνο τα νοσοκομεία να μην είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του φονικού ιού.

Υπό πίεση, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), αποφάσισε την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, που με κανονικές συνθήκες θα διεξάγονταν το προσεχή καλοκαίρι στο Τόκιο.

Παράλληλα ένα δεύτερο κύμα φαίνεται να χτυπάει την Ασία, ενώ τα βλέμματα στρέφονται στην Αφρική.

Η προτροπή, μείνετε σπίτι, αποφεύγετε τις συγκεντρώσεις, τις κοινωνικές επαφές, που διευκολύνουν τον επιπολασμό του θανατηφόρου ιού, για να αποφευχθούν τα χειρότερα, επαναλαμβάνεται όλο και πιο συχνά.

Από την Ουχάν της Κεντρικής Κίνας, από όπου ξεκίνησε το οδοιπορικό της η πανδημία έως την Νέα Υόρκη, το Μιλάνο, την Μαδρίτη, το Λονδίνο, το Παρίσι και την Αθήνα τρία περίπου δισεκατομμύρια άνθρωποι, καλούνται να μείνουν στα σπίτια τους για να αποφύγουν την μόλυνση του ιού που μέχρι σήμερα και μετά σε λιγότερο από τρεις μήνες έχει προ πολλού ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο πολίτες, από τους οποίους οι μισοί είναι Ευρωπαίοι και 30 χιλιάδες από αυτούς που μολύνθηκαν από τον ιό έχασαν τη ζωή τους.

Ζούμε μια δύσκολη περίοδο που κανείς δεν ξέρει πότε και πως θα τελειώσει. Μια περίοδο στην οποία δοκιμάζονται όλα και όλοι...

Το ποδόσφαιρο και όλα τα συναφή μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Ωστόσο δεν παύει να αποτελεί θέμα συζήτησης που πολλές φορές καθαρίζει το μυαλό.

Το πότε θα παιχθεί ποδόσφαιρο κανείς δεν μπορεί να το πει: Κάποια στιγμή σίγουρα θα γίνει και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι γι' αυτό.

Μακάρι η πανδημία αυτή, που πλήττει ολόκληρο τον πλανήτη γη να μας βοηθήσει να συνειδητοποιήσουμε τι πρέπει να αποτελεί το πρωτεύον στη ζωή μας. Τι δεν αξίζει να χαλιέται κάποιος, να μισεί και να φθείρεται ψυχολογικά.

Θεωρώ ότι κι αν ισχύσει, όταν επανέλθει η κανονικότητα στη ζωή μας τίποτε δεν θα είναι το ίδιο.

Σχετικά με το ποδόσφαιρο λίγο ενδιαφέρει πλέον ποιός θα πάρει το πρωτάθλημα και ποιός το κύπελλο.

Ας το πάρει όποιος θέλει. Ας μην το πάρει κανείς. Αρκεί να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης που ζούμε σήμερα και να επιστρέψει και πάλι η κανονικότητα στη ζωή μας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής