breaking news Νέο

Το γύρισαν στο… σπιτικό ψωμί λόγω κορονοϊού!

Το γύρισαν στο… σπιτικό ψωμί λόγω κορονοϊού!

Τόνοι μαγιάς πουλήθηκαν στα σούπερ μάρκετ σε μια εβδομάδα, εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού, καθώς όλο και περισσότερες Ελληνίδες επιστρέφουν στην παράδοση και το σπιτικό ψωμί αρχίζει, πλέον, να έχει την τιμητική του.

Οι νοικοκυρές «ξεθάβουν» συνταγές για καλό ζυμωτό ψωμί και επιδίδονται στο ζύμωμα, θέλοντας να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, αλλά και να αξιοποιήσουν δημιουργικά το χρόνο τους, που δεν εξαντλείται μόνο στο ψωμί αλλά και σε σνακ, γλυκά και άλλες λιχουδιές, λόγω των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας, που μας κρατάνε κλεισμένους στα σπίτια μας.

Είναι χαρακτηριστικό, πως σε μια εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ πούλησε περί τους 5 τόνους μαγιάς. Η εβδομάδα που καταγράφηκαν οι εν λόγω πωλήσεις ήταν η πρώτη που επιβλήθηκαν τα μέτρα περιορισμού στις μετακινήσεις.

Την ίδια ώρα και το αλεύρι παρουσιάζει αυξημένη ζήτηση, με αποτέλεσμα συχνά τα ράφια των σούπερ μάρκετ να αδειάζουν, μέχρις ότου να τα ξανατροφοδοτήσουν και να αδειάσουν εκ νέου… Ενώ στον αντίποδα οι αρτοποιοί είδαν ραγδαία πτώση στον τζίρο και στην κατανάλωση των προϊόντων τους, που αγγίζει το 60% με 70% σε πολλές περιοχές.

Σε κάθε κρίση κάποιοι χάνουν και κάποιοι κερδίζουν!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής