breaking news Νέο

Η γέννηση της ζωής, προς πείσμα του θανάτου. Το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ημαθιώτισσας Κ. Χατζηιωαννίδου από την Ελβετία

Η γέννηση της ζωής, προς πείσμα του θανάτου. Το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ημαθιώτισσας Κ. Χατζηιωαννίδου από την Ελβετία

Γυναικολόγος-μαιευτήρας η Ημαθιώτισσα Κυριακή Χατζηιωαννίδου, εργάζεται, όπως χιλιάδες άλλοι νέοι επιστήμονές μας, στην Ελβετία, η οποία πλήττεται ιδιαίτερα από την πανδημία του κορωνοϊού. Το μήνυμα που στέλνει ιδιαίτερα συγκινητικό, δείγμα της ψυχής της Ελληνίδας, που ποτέ δεν το βάζει κάτω.

«Όταν οι συμπολίτες μας χειροκροτούν κάθε βράδυ στις 21:00, το μόνο που θα ήθελα κι εγώ, είναι να βρίσκομαι ασφαλής στο σπίτι παρέα με την οικογένειά μου. Δεν εκτελώ το ιατρικό μου καθήκον ως ήρωας. Εργάζομαι, γιατί αυτό έμαθα πάντοτε να κάνω. Πολύ πριν από μια κρίση πανδημίας. Ως γιατρός, συνάδελφος και συμπολίτης. Στην Ελβετία έχουμε στατιστικά τα περισσότερα κρούσματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Σε περίοδο κρίσης, μας δίνεται μια μεγάλη πολυτέλεια: να δικάσουμε τον εαυτό μας, τους γύρω μας και τις αξίες. Κάποιοι θυσιάζουν αυτήν την πολυτέλεια με τη ζωή τους, άλλοι φιλοσοφούν και αρκετοί λιποτακτούν. Μαθαίνουμε ποιοι είναι ‘οι φίλοι στα δύσκολα’ και ποιοι οι κερδοσκόποι.

*Με τον πλανήτη σε καραντίνα, στη Γενεύη της ημί-καραντίνας, γεννήθηκαν 350 μωρά τον τελευταίο μήνα, προς πείσμα του θανάτου.*

*Ας συνεχίσουμε τον αγώνα μας, εντός και εκτός σπιτιού, με χαμόγελο και απλότητα. Μακάρι να μη βγούμε ίδιοι μετά από αυτήν την καταστροφή και να φανούμε υγιέστεροι με το μυαλό μας γυμνασμένο. Να προσέχουμε, θα τα καταφέρουμε!*».

Να της ευχηθούμε, όπως και σε όλους τους Ημαθιώτες γιατρούς και επιστήμονες που διαπρέπουν στο εξωτερικό, τα καλύτερα.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής