breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

• Το χωριό που έγινε viral με τους ηλικιωμένους να λαμβάνουν μέτρα για τον κορονοϊό

Στην εποχή του κορονοϊού οι παλιές συνήθειες αλλάζουν. Οι στενές επαφές δεν συνιστώνται και ως εκ τούτου το social distancing επιβάλλεται προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά του επικίνδυνου ιού που έχει εξαπλωθεί απ’ άκρη σ’ άκρη του πλανήτη.

Κι αν το social distancing είναι κάτι σαν… κινέζικα για τους παππούδες και τις γιαγιάδες στην ελληνική περιφέρεια, το «κρατάμε τις αποστάσεις» φαίνεται ότι τηρείται πλέον ευλαβικά, αφού οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας έχουν αντιληφθεί ότι ο κορονοϊός αποτελεί έναν υπαρκτό και άκρως επικίνδυνο εχθρό.

Τίποτα όμως δεν μπορεί να αποτρέψει τους παππούδες και τις γιαγιάδες απ’ το… κουβεντολόι.

Κι αν μη τι άλλο, μια παρέα παππούδων από την Αγναντιά της Καλαμπάκας έγινε viral καθώς βρήκε τον ιδανικό τρόπο και για να τηρεί τις αποστάσεις αλλά και για να μην χάσει την επικοινωνία και την κουβεντούλα.

Στην κεντρική πλατεία του χωριού, εφτά παππούδες έστησαν τις καρέκλες τους κυκλικά σε απόσταση 1,5-2 μέτρων μεταξύ τους και απόλαυσαν τον καφέ και τη συζήτησή τους…

Κάποιοι στα social media τους παρομοίασαν με τους «ιππότες της στρογγυλής τραπέζης», άλλοι έκαναν λόγο για «τηλεδιάσκεψη αλά χωριό», κι άλλοι ότι αποτελούν τον ορισμό της «εκκλησίας του δήμου». Οπως και να τους πεις σίγουρα διδάσκουν social distancing και μπράβο τους…

*****

• Σούπερ μαρκετ βρήκε τον τρόπο να αποθαρρύνει τις αγορές πανικού

Δανέζικο σούπερ μάρκετ βρήκε τον τρόπο να αποθαρρύνει τους υστερικούς καταναλωτές από το να αγοράσουν με μανία ό,τι βρουν μπροστά τους.

Το σούπερ μάρκετ χρεώνει το ένα μπουκαλάκι αντισηπτικό 5,05 € αλλά τα δύο 134 €. Ποιος θα σκεφτεί να πάρει δεύτερο;

Το σούπερμαρκετ είναι γεμάτο με σημειώματα όπως το παρακάτω:

"Αγαπητοί πελάτες,

Έχουμε μεγάλη ευθύνη να διατηρήσουμε την επιχείρηση σε λειτουργία και μπορούμε να το κάνουμε μόνο με τη βοήθεια και την κατανόηση του καθενός.

Μπορείτε να βοηθήσετε με τον ακόλουθο τρόπο: Ζητάμε από όλους τους πελάτες να σεβαστούν την απόσταση μεταξύ τους αλλά και με τους εργαζόμενους. Απολυμάνετε τα χέρια σας και στο χώρο χρησιμοποιήσετε γάντια.

Αν είστε οικογένεια, παρακαλούμε να έρθει μόνο ένα μέλος για ψώνια. Μπορεί να υπάρχουν στιγμές που περιορίζουμε πόσους πελάτες δεχόμαστε στο κατάστημα ταυτόχρονα. Θα ενημερώνεστε για οποιεσδήποτε λειτουργικές αλλαγές κατευθείαν από το Facebook".

*****

• Ανδρας σε καραντίνα στέλνει τον σκύλο του να του πάρει γαριδάκια

Στο Μεξικό τα μέτρα για τον κορωνοϊό είναι πάνω κάτω τα ίδια με τις περισσότερες χώρες. Τα σχολεία είναι κλειστά, όπως και τα μαγαζιά που δεν πουλάνε τρόφιμα, ενώ τα εστιατόρια κάνουν μόνο delivery.

Ένας άνδρας κλείστηκε στο σπίτι του για τρεις ημέρες αλλά μετά από αυτό το διάστημα θέλησε να φάει λίγα γαριδάκια. Η επιθυμία του ήταν τέτοια, που αποφάσισε να κάνει κάτι παράξενο. Έδεσε ένα σημείωμα στο σκύλο του, ένα μικροσκοπικό Τσιουάουα, μαζί με το ακριβές αντίτιμο για ένα σακουλάκι γαριδάκια και τον έστειλε στο πολύ κοντινό μαγαζί για να τα αγοράσει.

Ο σκύλος έδειξε αρχικά αγχωμένος αλλά τελικά τα κατάφερε. Και μαντέψτε. Έχει κάνει την διαδρομή ήδη τρεις φορές. Το σημείωμα έγραφε:

«Γεια σας κύριε ιδιοκτήτη του μαγαζιού, σας παρακαλώ πουλήστε στον σκύλο μου μερικά γαριδάκια, τα πορτοκαλί, όχι τα κόκκινα, είναι πολύ καυτερά. Στο κολάρο του έχει 20 πέσος. Προειδοποίηση: Θα δαγκώσει αν δεν του φερθείτε σωστά. Ο γείτονάς σας από απέναντι».

*****

• Site υπολογίζει πόσο χαρτί υγείας χρειάζεται σε εποχές κορωνοϊού

Τον τρόπο για να υπολογίσει κανείς πόσο χαρτί υγείας χρειάζεται εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού δείχνει γερμανικό site.  

O ιστότοπος Blitzrechner, μετά τα περιστατικά με ανθρώπους να αδειάζουν τα ράφια με τα χαρτιά υγείας στα σούπερ μάρκετ, προτείνει έναν τρόπο για να υπολογίσει ο καθένας τις πραγματικές του ανάγκες σε χαρτί υγείας.  

«Πόσα χαρτιά υγείας έχετε πραγματική ανάγκη για να επιβιώσετε στην καραντίνα;», «αρκούν τα αποθέματα;», αναφέρει ο ιστότοπος Blitzrechner.

Ένας υπολογιστής πληροφορεί για την «πραγματική διάρκεια» ενός πακέτου με χαρτιά υγιεινής, αφού ο χρήστης συμπληρώσει κάποια στοιχεία, όπως ο αριθμός των χαρτιών που διαθέτει σε απόθεμα.  

Επίσης, μπορεί να συμπληρώσει πόσα άτομα ζουν στο νοικοκυριό, πόσες φορές πάνε τουαλέτα κάθε ημέρα, ακόμα και πόσα «τετραγωνάκια» χαρτί χρησιμοποιούν κάθε φορά.  

Το συμπέρασμα είναι «ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι πραγματικές ανάγκες υπερτιμώνται και το χαρτί υγείας διαρκεί εκπληκτικά πολύ», δηλαδή πολύ περισσότερο από την περίοδο των δύο εβδομάδων της καραντίνας, εξήγησε ο Τιμ Λίλινγκ του Blitzrechner.  

Η πρωτοβουλία αυτή έχει στόχο με «χιουμοριστικό» τρόπο να λογικεύσει τους καταναλωτές, την ώρα που λόγω πανικού υπάρχουν ελλείψεις σε διάφορα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ, κυρίως σε χαρτί υγείας.

*****

• Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έστειλε SMS για σωματική άσκηση και βρέθηκε να τρώει σουβλάκια

Απαγόρευση κυκλοφορίας αλά… ελληνικά! Καμία αντίληψη της σοβαρότητας της κατάστασης έχουν αποκαλύψει πολλά περιστατικά στη χώρα. Αλλά, σαν αυτό στο οποίο “πρωταγωνίστησε” ένας 53χρονος στη Χαλκίδα, απλά δεν υπάρχει…

Κατά τη διάρκεια ελέγχου σε θαμώνα ψητοπωλείου την ώρα που έφευγε, ο ίδιος τρώγοντας και κρατώντας σακούλα με τα σουβλάκια και τις πίτες, επέδειξε στους αστυνομικούς το sms που είχε στείλει, το οποίο ωστόσο ήταν για σωματική άσκηση…

Ο 53χρονος δικαιολογήθηκε ότι έκανε λάθος στον αριθμό που είχε πατήσει, ενώ δεν είχε μαζί του και την ταυτότητα, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί πρόστιμο 150 ευρώ.

Κάπως ακριβά φαίνεται ότι κόστισαν τελικά, λίγες πίτες και σουβλάκια!


• Σούπερ μαρκετ βρήκε τον τρόπο να αποθαρρύνει τις αγορές πανικού
• Ανδρας σε καραντίνα στέλνει τον σκύλο του να του πάρει γαριδάκια
• Site υπολογίζει πόσο χαρτί υγείας χρειάζεται σε εποχές κορωνοϊού
• Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έστειλε SMS για σωματική άσκηση και βρέθηκε να τρώει σουβλάκια

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής