breaking news Νέο

Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Ήταν να μην προκαλέσουν, να μην γίνει η αρχή και από την στιγμή που έγινε, μια – μια ξεπετάγονται οι καταγγελίες για παρατυπίες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Έτσι μετά την επίσημη πλέον καταγγελία του γνωστού Αθηναίου δικηγόρου του κ. Παναγόπουλου, περί απόπειρας χρηματισμού ενός μέλους της Ε.Ε.Α. (υπάρχει μηνυτήριος αναφορά) μια νέα υπόθεση έφερε στο φως «η δίκη της Δευτέρας» στο ΟΡΕΝ. Σύμφωνα λοιπόν με το dikisport.com δημιουργείται σοβαρό ζήτημα με την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να χορηγήσει άδεια μεταβίβασης της ΠΑΕ Α.Ο. Τρικάλων στην εταιρία ΟΤΟΝ ΤΗΛ Α.Ε. H άδεια χορηγήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2019 και ο ένας από τους δύο μετόχους της ΟΤΟΝ Α.Ε. έστειλε εξώδικο στην Ε.Ε.Α. και ζητάει να ακυρωθεί η αγορά της ΠΑΕ Τρίκαλα.

Μέτοχοι της ΟΤΟΝ ΤΗΛ. Α.Ε. είναι δύο αδέλφια, ο Ηλίας και ο Γιώργος Αϊβάζογλου με 50% ο καθένας. Το εξώδικο έστειλε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ο Γιώργος Αϊβάζογλου, ο οποίος δηλώνει ότι δεν γνώριζε ότι οι μετοχές των Τρικάλων μεταβιβάστηκαν στην ΟΤΟΝ ΗΛ Α.Ε.

Εισηγητής της υπόθεσης ήταν το μέλος της Ε.Ε.Α. Ηλίας Αρκούδης. Στο φάκελο της χορήγησης άδειας των Τρικάλων δεν περιλαμβάνεται κανένα έγγραφο του Γιώργου Αϊβάζογλου, όπως απαιτεί ο νόμος. Παράλληλα εμφανίζονται πέντε μέτοχοι και όχι δύο στην ΟΤΟΝ ΤΗΛ. Α.Ε. Στον ίδιο φάκελο ο ισολογισμός της εταιρίας που αγόρασε την ΠΑΕ Τρίκαλα εμφανίζει σε δύο διαφορετικά έγγραφα απόκλειση ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Ο νόμος προβλέπει ότι για να χορηγηθεί άδεια από την Ε.Ε.Α. σε οποιαδήποτε ΠΑΕ πρέπει να υπάρχουν στο φάκελο φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες, δηλώσεις περί μη κωλύματος του αθλητικού νόμου, βεβαιώσεις της Επιτροπής φιλάθλου ιδιότητας και ποινικά μητρώα όλων των μελών του Δ.Σ. της ΟΤΟΝ ΤΗΛ Α.Ε. και φυσικά όλων των μετόχων.

Είναι αξιοπερίεργο με ποιόν τρόπο η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ενέκρινε την εισήγηση του κ. Αρκούδη για τη χορήγηση άδειας, τη στιγμή που στο φάκελο δεν υπάρχουν σχετικά έγγραφα του ενός εκ των δύο μετόχων της εταιρίας που αγόρασε την ομάδα, ούτε τα έγγραφα των μελών του Δ.Σ.

Είναι άλλη μία απόδειξη για τον τρόπο λειτουργίας της Ε.Ε.Α. η οποία σαν κρατική επιτροπή οφείλει να εφαρμόζει το νόμο και αυτή σε κάποιες περιπτώσεις διϋλίζει τον κώνωπα και σε άλλες καταπίνει ολόκληρο ελέφαντα.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής