breaking news Νέο

Ματιές στην επικαιρότητα: Γράφει ο Νίκος Καμπούρης - Η κρίση γεννά ήρωες

Ματιές στην επικαιρότητα: Γράφει ο Νίκος Καμπούρης - Η κρίση γεννά ήρωες

Η κρίση γεννάει ήρωες. Ανθρώπους που ξεχωρίζουν και γίνονται αποδεκτοί από την μάζα. Εξαίρεση βέβαια από τον κανόνα δεν θα μπορούσε να αποτελέσει και η πανδημία του κορονοϊού, από την οποία πλήττεται τους τελευταίους τρεις μήνες η ανθρωπότητα.

Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι εργαζόμενοι γενικά στον τομέα της υγείας, ήταν οι πρώτοι που τράβηξαν την προσοχή και δέχθηκαν απλόχερα το χειροκρότημα του κόσμου και κάποιοι από αυτούς πλήρωσαν και εξακολουθούν να πληρώνουν, με την ζωή τους την προσήλωση στο καθήκον.

Ένας κλάδος που στο παρελθόν δέχθηκε, όσο ίσως κανείς άλλος, το μπούλιγκ των πολιτών, εξαιτίας μιας μικρής μειοψηφίας ασυνείδητων συναδέλφων τους, που μπροστά στο χρήμα δεν δίστασε να προδώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, χρειάστηκε να μας επισκεφθεί ο κορονοϊός, για να πάρει επί τέλους την θέση που του αρμόζει στην συνείδηση του κόσμου.

Από την προσπάθεια της καταπολέμησης του θανατηφόρου ιού, που εδώ και τρεις μήνες ταλαιπωρεί την παγκόσμια κοινότητα και απειλεί με εξόντωση το ανθρώπινο γένος, δεν θα μπορούσε βέβαια να απουσιάζουν και οι άνθρωποι του αθλητισμού. Οι παράγοντες των ομάδων, οι ποδοσφαιριστές, οι σύνδεσμοι, ακόμη και μεμονωμένα απλοί φίλαθλοι.

Είναι και αυτοί κομμάτι αυτής της κοινωνίας, που απειλείται από τον αόρατο εχθρό, πως λοιπόν θα μπορούσαν να απουσιάσουν;

Δεκάδες οι αναφορές στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καθημερινά για ανθρώπους του αθλητισμού, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο συμβάλλουν στην καταπολέμηση του θανατηφόρου ιού.

Οι διαιτητές και οι επόπτες της Α' κατηγορίας με πρωτοβουλία του Τάσου Σιδηρόπουλου συγκεντρώνουν χρήματα για την κατασκευή ΜΕΘ.

Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης πρόσφερε στο ΕΣΥ, μέσω της Acgeen Oil καύσιμα αξίας 300.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης μετά την προσφορά στο ΑΧΕΠΑ, πρόσφερε και 20 εκατομμύρια ρούβλια (241.000 ευρώ) στο νοσοκομείο του Ροστόφ στην περιοχή του οποίου έχει τα κεντρικά γραφεία των επιχειρήσεών του και την μόνιμη κατοικία του.

Ο Μανώλης Σιώπης, ο Γιώργος Τζαβέλλας και ο Τάσος Μπακασέτας που αγωνίζονται στο τουρκικό πρωτάθλημα χρηματοδοτούν μια μονάδα εντατικής θεραπείας αξίας 50.000 ευρώ, στην χώρα μας.

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, όπως διέρευσε, οι ίδιοι δεν το δημοσιοποίησαν, συγκεντρώνουν χρήματα για την καταπολέμηση του ιού.

Ο ερασιτέχνης ΠΑΟΚ έθεσε στην διάθεση της πολιτείας το Παλατάκι (κλειστό γήπεδο στην Πυλαία), προκειμένου να το χρησιμοποιήσει αν και εφόσον το χρειαστεί κατά δική της κρίση για τις ανάγκες αντιμετώπισης του θανατηφόρου ιού.

Ο Λιβάγια, ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ πρόσφερε ένα σημαντικό ποσό στο νοσοκομείο της ιδιαίτερης πατρίδας του, το Σπλίτ.

Ο Σύνδεσμος Φίλων ΠΑΟΚ Γρεβενών πρόσφερε 100 ανθεκτικές βαμβακερές μάσκες και 2.000 ζευγάρια γάντια στο νοσοκομείο και στο ΕΚΑΒ Γρεβενών.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ευρωβουλευτής και αρχηγός της Εθνικής Ομάδας της χώρας μας που κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, πρόσφερε για την καταπολέμηση του κορονοϊού έναν μισθό του.

Ο Σ.Φ. ΠΑΟΚ Μηχανιώνας πρόσφερε μάσκες και αντισηπτικά στο Κέντρο Υγείας της περιοχής του.

H Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣ Δωδεκανήσου με την συμπαράσταση του πρώην αρχηγού της Εθνικής μας Γιώργου Καραγκούνη, πρόσφερε δύο φορητούς αναπνευστήρες πίεσης – όγκου στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Οι ποδοσφαιριστές και το Τεχνικό Επιτελείο της Εθνικής Γερμανίας πρόσφεραν 2,5 εκατομμύρια ευρώ στο σύστημα υγείας της χώρας τους, για την καταπολέμηση του θανατηφόρου ιού.

Ο Καταλανός πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού και νυν της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, για να περάσουμε και στον χώρο του μπάσκετ δίνει στην δημοπρασία την μπάλα, από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με την Μπαρτσελόνα το 2014, που είναι υπογεγραμμένη από όλα τα μέλη της. Τα έσοδα θα δοθούν για την καμπάνια Lamejor Asistencia την οποία τρέχουν ο Παου Γκασόλ και ο Ράφα Ναδάλ.

Το κοινωνικό τους πρόσωπο όμως έδειξαν και τα μέλη της οικογένειας Αντετοκούνμπο, προσφέροντας 10.000 μάσκες στο Δήμο Ζωγράφου και στους κατοίκους του.

Αυτό είναι μόνο ένα μικρό δείγμα από τις εκατοντάδες προσφορές των ανθρώπων του αθλητισμού στην προσπάθεια της καταπολέμησης του θανατηφόρου ιού.

Είπαμε η κρίση δημιουργεί ξεχωριστούς ανθρώπους και απαλύνει μίσοι και πάθη.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής