breaking news Νέο

Πώς τοποθετήθηκαν οι Α.Λαζαρίδης και Θ.Κορωνάς για το δρόμο Συκιάς-Παλατιτσίων και τα μισθώματα της ΠΑΕ αντίστοιχα

Πώς τοποθετήθηκαν οι Α.Λαζαρίδης και Θ.Κορωνάς για το δρόμο Συκιάς-Παλατιτσίων και τα μισθώματα της ΠΑΕ αντίστοιχα

O δρόμος Συκιά – Παλατίτσια, ένα θέμα που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται και πάλι στην τοπική επικαιρότητα, για το λόγο ότι έχουν κληθεί σε απολογία Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, στην αποκεντρωμένη Περιφέρεια και στον Πταισματοδίκη, κάλυψε ένα μέρος της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας τη Δευτέρα.

Ο Δήμαρχος κ. Κώστας Βοργιαζίδης, προημερησίας διάταξης τοποθετούμενος πάνω στο ζήτημα αυτό υπήρξε για μία ακόμα φορά καθησυχαστικός, επισημαίνοντας πως πρόκειται απλά για τεχνικά θέματα, που κινούνται από την αρμόδια υπηρεσία και δεν χρήζουν της παρέμβασης αιρετών, πέρα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μάλιστα, ο ίδιος σημείωσε ότι υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στα πεπραγμένα της υπηρεσίας και θα φανεί.

Ακόμα, ο κ. Βοργιαζίδης στάθηκε και σε κάτι άλλο, το ότι, όπως είπε, εντύπωση προκαλεί που το σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης κατηγορεί την Αποκεντρωμένη, γιατί νομιμοποίησε τις αποφάσεις του Δήμου Βέροιας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Βέβαια, τσιμουδιά επ' αυτού από τον τύπο».

Όλα αυτά, ωστόσο, δεν φάνηκαν να καθησυχάζουν τους Δημοτικούς Συμβούλους. Με τον κ. Νίκο Μπέκη, επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες για το Δήμο Βέροιας», να κρίνει πρώτα πάρα πολλά τα (59 τον αριθμό) θέματα της ημερήσιας διάταξης, προτείνοντας να γίνονται δύο συνεδριάσεις, εξηγώντας πως «όλος αυτός ο όγκος των θεμάτων δεν μπορεί να επεξεργάζεται ούτε από νομικής, ούτε από τεχνικής γνώσης». Πρόσθεσε δε πως «πορευόμαστε, με καλή πίστη, χωρίς μικροκομματικές τακτικές πολιτικές και συγκρούσεις. Η καλή πίστη όμως μπορεί να κλονίζεται, όπως π.χ. με τις μηνύσεις».

Με τη σειρά του, ο κ. Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου αναρωτήθηκε με ποιόν τρόπο δύναται να προστατευθούν τα μέλη της Επιτροπής Παραλαβής και επεσήμανε πως «μπάζουν οι νόμοι, όσον αφορά στη διαδικασία». Ο δε (διαγραφείς από την πλειοψηφούσα παράταξη) Γιώργος Κάκαρης είχε να πει : «Τεχνικά θέματα είπε ο Δήμαρχος. Δεν μου αρκεί ο τρόπος που τοποθετήθηκε, το αισθάνθηκα σαν χτύπημα στην πλάτη. Δεν έχουμε τη δυνατότητα ο καθένας μας να έχει προσωπική νομική κάλυψη. Να γνωρίζουμε κάθε φορά τι συμβαίνει με κάθε θέμα, ειδικά τεχνικό. Είμαστε όργανο ανυπεράσπιστο. Θέλετε να σας γράψει η ιστορία; Να κάθεστε θέμα – θέμα με τη νομική υπηρεσία να βλέπετε αν τηρείται η νομιμότητα. Προστατεύστε μας εσείς.

Συναντάω ανθρώπους έξω και με παίρνουν στο ψιλό, αφήνουν υπονοούμενα. Με αυτά που συμβαίνουν, θα φοβόμαστε να ψηφίσουμε. Δεν συμφωνώ με το λευκό, αλλά θα το κάνω γιατί είμαστε έρμαια».

Από την πλευρά του, ο κ. Θωμάς Αγγελίνας ανέφερε: «Ακούγοντας τότε την εισήγηση του Αντιδημάρχου, ψήφισα τα εισηγητικά του θέματος. Καλέστηκα από το συντονιστή, ο οποίος μάλιστα μου απευθύνεται ονομαστικά για σοβαρή παράβαση καθήκοντος. Είδα και μία σωρεία παραβάσεων, στις οποίες έχει υποπέσει το έργο. Δεν έχω πειστεί από τα όσα είπε ο Δήμαρχος. Έχει διαταραχθεί η ψυχική μου ηρεμία. Δεν έχουμε ενημέρωση από το Δήμο και δεν ξέρω πως να κινηθώ, για να μη μπω σε περιπέτειες. Αφού όλα όσα έχουν έρθει είναι καλά, γιατί μας ήρθαν αυτά;».

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Άρης Λαζαρίδης από τη μεριά του, έκρινε φρόνιμο να προβεί σε μία ιστορική αναδρομή στο εν λόγω ζήτημα, προτάσσοντας τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο δρόμος αυτός, λόγω ενός γεωλογικού φαινομένου που δημιουργεί κατολισθήσεις, τoνίζοντας πως «είμαστε σίγουροι ότι όλα έγιναν κανονικά», αφού έκανε αναφορά και σε κάποια τεχνικά ζητήματα, που άπτονται του έργου αυτού.

 

Θεόφιλος Κορωνάς για τα μισθώματα της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ

• Λόγος έγινε στην προχθεσινή συνεδρίαση του σώματος και για τις δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ Γιώργου Κικερίδη, αναφορικά με τα χρήματα που διεκδικεί η Δημοτική Αρχή και το ΝΠ ΚΑΠΑ του Δήμου Βέροιας. Επ' αυτού απάντησε ο Αντιδήμαρχος Θεόφιλος Κορωνάς, λέγοντας :

«Ο κ. Κικερίδης σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε αφήσει σαφείς αιχμές πως ο Δήμος με αυτή τη διεκδίκησή του θέλει να κάνει πόλεμο στην ομάδα, καθώς πρόκειται για χρήματα από παλιά. Οι δηλώσεις του κ. Κικερίδη έχουν ασάφειες και ανακρίβειες. Το ΝΠ ΚΑΠΑ το 2014 εξέδωσε διαταγή πληρωμής μισθωμάτων για το 2013, ύψους 15.000 €. Η ΠΑΕ άσκησε ανακοπή, εκδικάστηκε, χάθηκε από την ΠΑΕ και ασκήθηκε έφεση. Προτιμήσαμε να περιμένουμε το εφετείο.

Πάρθηκε η τελεσίδικη απόφαση το 2016, που μας δικαίωνε, πως ο ισχυρισμός περί συμψηφισμού δεν ευσταθεί. Εφόσον, λοιπόν, έχουμε στα χέρια μας αυτή την απόφαση, θεωρήσαμε πως έπρεπε να βγάλουμε και τα μισθώματα των επόμενων ετών. Δεν υπήρχε πρεμούρα στο Δήμο και το ΚΑΠΑ να βάλει εμπόδια στην ΠΑΕ.

Ειδικά, σε μια δύσκολη κατάσταση. Απλά ήταν ο καιρός, τώρα ευόδωσαν οι καταστάσεις».

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής