breaking news Νέο

Προχωρά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στην Ημαθία

Προχωρά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στην Ημαθία

Ενημερωτική επικοινωνία (εξ αποστάσεως) είχε χθες (08/04/2020) ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, με το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Διονύση Διαμαντόπουλο και με τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Αναστασία Μαυρίδου, για να ενημερωθεί σχετικά με την  εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευση στην Ημαθία και την καταγραφή της κατάστασης  σύμφωνα και με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και την υπουργό Νίκη Κεραμέως.

Από τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη του αντιπεριφερερειάρχη Ημαθίας, δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα που να εμποδίζουν το εκπαιδευτικό έργο και στην κατεύθυνση αυτή έχουν συμβάλει τόσο η έγκαιρη προετοιμασία των αντίστοιχων υπηρεσιών εκπαίδευσης και κυρίως εντοπίζεται η συνεισφορά των εκπαιδευτικών της Ημαθίας που κρίνεται καθοριστική, σε όλες τις βαθμίδες. Αντίστοιχα και από την πλευρά των μαθητών, η συμμετοχή είναι ευρεία με τη συμπαράσταση των γονέων όπου είναι απαραίτητη, να είναι ιδιαίτερα σημαντική.

 

Ο στόχος αυτή τη στιγμή στην Ημαθία είναι να επιλυθούν τα όποια προβλήματα εντοπίζονται κατά τόπους σε σχέση με ελλείψεις εξοπλισμού από την πλευρά των μαθητών (συσκευές Η/Υ) και την επαρκή κάλυψη δικτύου internet σε δυσπρόσιτες περιοχές. Προς την κατεύθυνση αυτή έχουν ήδη δοθεί οδηγίες από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και η διαδικασία καταγραφής για την επίλυσή τους, ήδη ολοκληρώθηκε για τις περισσότερες περιπτώσεις ή πρόκειται να ολοκληρωθεί άμεσα.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κώστας Καλαϊτζίδης, ευχαρίστησε τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Ημαθίας για την άμεση προετοιμασία και ανταπόκριση που έδειξαν, ζήτησε να επιταχυνθούν οι όποιες διαδικασίες χρειάζονται ή βρίσκονται σε εξέλιξη προς επίλυση προβλημάτων και παράλληλα εξέφρασε μέσω των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, συγχαρητήρια και ευγνωμοσύνη προς την εκπαιδευτική κοινότητα της Ημαθίας για την καθοριστική συμβολή της, στην εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευση και γενικά για το σημαντικό έργο που προσφέρει στον τόπο, ξεπερνώντας προβλήματά και δυσκολίες όταν παρουσιάζονται.

Στην ίδια κατεύθυνση ο Κώστας Καλαϊτζίδης συγχαίρει και ευχαριστεί το ίδιο, τη μαθητική κοινότητα της Ημαθίας (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) και τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών για την ιδιαίτερα σημαντική ανταπόκριση που δείχνουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ευχόμενος σε όλους καλή πρόοδο. Δήλωσε τέλος την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ομαλή ολοκλήρωση των μαθημάτων της φετινής σχολικής χρονιάς μέσω και των νέων ψηφιακών εργαλείων διδασκαλίας έστω και κάτω από συνθήκες πρωτόγνωρες, δύσκολες αλλά όχι αξεπέραστες, με τη συμβολή και τη συνεργασία όλων των πλευρών.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής