breaking news Νέο

Χαρδαλιάς: Αυστηρά μέτρα για το Πάσχα - Μπλόκα σε διόδια, δρόμους, λιμάνια και αεροδρόμια

Χαρδαλιάς: Αυστηρά μέτρα για το Πάσχα - Μπλόκα σε διόδια, δρόμους, λιμάνια και αεροδρόμια

Πολύ αυστηρά μέτρα σε δρόμους, λιμάνια και αεροδρόμια, με μπλόκα της Αστυνομίας και του Λιμενικού, πρόστιμο 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων σε όσους παραβιάζουν τους περιορισμούς έως τις 27 Απριλίου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Από χθες το απόγευμα  στα διόδια σε όλη την επικράτεια και σε όλες τις διαδρομές που αφορούν σε εθνικές οδούς και στους παράδρομους, σε εθνικούς περιφερειακούς δρόμους και σε συνδετήριους δρόμους από και προς τα αστικά κέντρα, η Ελληνική Αστυνομία καθιστά σημεία ελέγχου των μετακινήσεων όλων των ιδιωτικής χρήσεως οχημάτων, αλλά και κάθε οχήματος σε 24ωρη βάση, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Αντίστοιχα ενημέρωσε πως το Λιμενικό Σώμα έχει πάρει ήδη εντολή και προχωρά σε αντίστοιχους ελέγχους σε όλους τους πορθμειακούς σταθμούς.

Όσον αφορά στα αεροδρόμια, στα λιμάνια, σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και στα ΚΤΕΛ θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μονίμων κατοίκων προς τη φερόμενη βάση της Ε1 δήλωση της μόνιμης κατοικίας και χωρίς δυνατότητα επιστροφής μέχρι τη λήξη των γενικών μέτρων. Εξαιρούνται, είπε, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμαάτων Ασφλείας καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό, το προσωπικό της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και το τεχνικό προσωπικό κρίσιμων υποδομών του κράτους.

Ανέφερε ακόμα ότι στις περιπτώσεις που θα διαπιστωθεί άσκοπη μετακίνηση, εκτός του νομού κατοικίας, το πρόστιμο θα διπλασιάζεται στα 300 ευρώ, θα αφαιρούνται οι πινακίδες και το όχημα θα επιστρέφει από εκεί όπου ξεκίνησε.

Σε ό,τι αφορά το Άγιο Φως, είπε ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη μεταφορά του κατ΄οίκον.

 

Τσιόδρας: 52 νέα κρούσματα, 1884 συνολικά, 83 θάνατοι

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 52 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1884, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

 

84 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Δύο ασθενείς έχασαν σήμερα τη ζωή τους, ενώ 83 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους.

Για το θέμα της χρήσης μάσκας ο κ. Τσιόδρας είπε ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ με την χρήση της και την επαναχρησιμοποίηση μπορεί να μολυνθείς αν ακουμπήσεις το πρόσωπό σου. Η πιο σωστή προφύλαξη όπως είπε είναι η υγιεινή των χεριών. Έκανε επίσης την σύσταση να αποφεύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο να αγγίζουμε το πρόσωπό μας. Όπως τόνισε επίσης ο ΠΟΥ δεν ήταν ξεκάθαρος για την χρήση της μάσκας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής