breaking news Νέο

«Μακιαβέλλι», παρουσίαση βιβλίου από τον Δ. Ι. Καρασάββα

«Μακιαβέλλι», παρουσίαση βιβλίου από τον Δ. Ι. Καρασάββα

Ο διακεκριμένος Ιταλός Ιστορικός και Δοκιμιογράφος Νικκολό Καππόνι, στην πολύ εμπεριστατωμένη και εξαιρετικά καλογραμμένη Βιογραφία του «Μακιαβέλλι» (Εκδ. Πατάκη, Μτφρ. Πέτρος Γεωργίου, Αθήνα 2014), περιγράφει τον άνθρωπο πίσω από τον μύθο και αποκαλύπτει τον Νικκολό Μακιαβέλλι από αιώνες παρερμηνείας.

Ο Νικκολό Μακιαβέλλι (1469-1527), συγγραφέας του εμβληματικού έργου «Ο Ηγεμόνας», απέκτησε την φήμη, άλλοτε του διαβολικού υποκινητή άθεης συμπεριφοράς και άλλοτε του προικισμένου θεωρητικού της Πολιτικής. Σ’ αυτήν την επιβλητική βιογραφία επιχειρείται η παρουσίαση ενός πολυσύνθετου πορτρέτου μιας φυσιογνωμίας, που μπορεί να γίνει κατανοητή, αφού αναλυθεί σε βάθος η εποχή και το περιβάλλον που έζησε και κινήθηκε ο Μακιαβέλλι, δηλαδή η κυνική, σκληρή και ανευλαβής πόλη της αναγεννησιακής Φλωρεντίας.

Ο Ν. Καππόνι επιτυγχάνει ένα μεγαλειώδες επίτευγμα. Με λεπτομερή περιγραφή, άψογη τεκμηρίωση και γοητευτική αφήγηση μας προσφέρει ένα διαφωτιστικό ανάγνωσμα για τον πρώτο Νεωτερικό Φιλόσοφο της Ευρωπαϊκής Ιστορίας.

 

Δ. Ι. ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής