breaking news Νέο

Επιστροφή της εισφοράς υγειονομικής περίθαλψης συνταξιούχων που αχρεωστήτως εισπράχθηκε

Επιστροφή της εισφοράς υγειονομικής περίθαλψης συνταξιούχων που αχρεωστήτως εισπράχθηκε

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων ν. Ημαθίας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να πληροφορήσει τα μέλη του και όλους τους συνταξιούχους της περιοχής, ότι με το αριθ. 1375934/19-10-2017 έγγραφο της Γεν. Δ/νσης Απονομής συντάξεων Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και  Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προβλέπεται η επιστροφή, με τη σύνταξη του μηνός Δεκεμβρίου των αχρεωστήτως εισπραχθέντων, διότι ο τρόπος υπολογισμού της κράτησης, αρχικά 4% και από 1-7-2015   6%  υπέρ κλάδου ασθενείας, ήταν εσφαλμένος και νομικά αβάσιμος, αφού για τον υπολογισμό των εισφορών δεν λαμβάνονταν υπόψη οι διαδοχικές μειώσεις των συντάξιμων αποδοχών, που επιβλήθηκαν με τους νόμους 4024/2011, 4051/2012 και 4093/2012 και τις δεσμευτικές διατάξεις του νόμου 2084/1992.

Τα ποσά που αδικαιολόγητα κρατήθηκαν αφορούν το χρονικό διάστημα για μεν τους συνταξιούχους του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ από 1-1-2012, για δε τους συνταξιούχους του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ από 1-10- 2013  έως 30-6-2016.

Οι χιλιάδες αιτήσεις, με υπόδειξη της Π.Ο.Π.Σ., που είχαν υποβληθεί από τους συνταξιούχους για την επιστροφή αυτών των αδικαιολόγητων κρατήσεων, οι παραστάσεις και οι έγγραφες διαμαρτυρίες της Π.Ο.Π.Σ. στους αρμόδιους Υπουργούς αμέσως μετά την άδικη επιβολή τους και γενικά οι πιέσεις που ασκήσαμε για την επιστροφή των παράνομων παρακρατήσεων υπέρ υγείας, έφεραν αποτέλεσμα. Δικαιωθήκαμε και χωρίς μάλιστα να χρειασθεί να υποβληθούν τα μέλη μας σε μακροχρόνιους δικαστικούς αγώνες, όπως έκαναν πολλοί άλλοι συνταξιούχοι, οπότε τα χρήματα που παρακρατήθηκαν παράνομα από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θα επιστραφούν χωρίς εξτρά  παρακρατήσεις, για αμοιβή δικαστικής δαπάνης.

                                                                                                                        Για το Δ.Σ.

                                                                                                                  Ο Πρόεδρος

                                                                                                         ΓΚΟΓΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής