breaking news Νέο

Γιάννης Μανιάτης στη Βέροια : "Ενότητα πολιτικών και ανατροπή δυνάμεων θέλουν οι πολίτες"

Γιάννης Μανιάτης στη Βέροια :

Γιάννης Μανιάτης ο 4ος! Μετά τους Νίκο Ανδρουλάκη, Γιώργο Καμίνη και Βασίλη Κεγκέρογλου, ως συντονιστής του ΠΑΣΟΚ και εκπρόσωπος της Φώφης Γεννηματά, ο πρώην υπουργός και υφυπουργός Γ. Μανιάτης επισκέφθηκε χθες τη Βέροια, στο πλαίσιο της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Επισκεπτόμενος πρώτα το Δημαρχείο της πόλης και μιλώντας στους εκπροσώπους του τοπικού τύπου, ο κ. Μανιάτης αρχικά επεσήμανε : «Έχω γυρίσει σχεδόν όλη την Ελλάδα, τα μηνύματα των πολιτών είναι ενότητα και ανατροπή. Το κύριο αίτημα είναι να ενωθούμε, να ενώσουμε δυνάμεις, να βρούμε συνισταμένες πολιτικών και μετά τις εκλογές να πάμε όλοι μαζί. Ήμουν ο πρώτος που κατέθεσε την άποψη ότι όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να συνεργασθούμε με την εκλογή αρχηγού. Το δεύτερο μήνυμα είναι η ανατροπή της στασιμότητας. Το ποσοστό που έχουμε 6%,7%, δεν μας αναλογεί, δεν βολευόμαστε με αυτό και πρέπει να το ανατρέψουμε με νέο κόμμα, νέο αρχηγό και νέα πολιτική. Αυτή η ανατροπή έχει ωριμάσει στην κοινωνία».

Δύο στόχοι

Όπως τόνισε ο κ. Μανιάτης, «ο πρώτος πολιτικός μας στόχος είναι να αποδυναμώσουμε το ΣΥΡΙΖΑ και να τον οδηγήσουμε σε στρατηγική ήττα. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, που εξαπάτησαν τους πολίτες, πρέπει να επιστρέψουν στο ποσοστό που ήταν πριν. Ο δεύτερος στόχος είναι να ανακόψουμε την αυτοδυναμία της ΝΔ. Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες ότι δεν είναι λύση η ΝΔ, αλλά η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη.

Εκτίμηση για συμμετοχή 150.000 πολιτών στην εκλογική διαδικασία

Κατά τον κ. Μανιάτη, «οι βασικές δυνάμεις του πολιτικού σκηνικού δεν απαντούν στην ερώτηση με ποιόν θα συνεργασθούν. Εμείς είμαστε βασική δύναμη στο εκλογικό σκηνικό και με βάση το πρόγραμμα που θα καταθέσουμε, θα συζητήσουμε με ποιόν θα συνεργασθούμε». Ολοκληρώνοντας την εισαγωγική του ομιλία ο κ. Μανιάτης, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία, στην οποία – όπως εκτίμησε –θα λάβουν μέρος περί τους 150.000 πολίτες, σημειώνοντας χαρακτηριστικά : «Εκπροσωπούμε τους μη προνομιούχους και την εμπιστοσύνη αυτών θα κερδίσουμε».

«Οι μηχανισμοί δεν ήθελαν την εξ αποστάσεως ψηφοφορία»

Στο πεδίο των ερωταπαντήσεων και στο ερώτημα που ετέθη στον κ. Μανιάτη από την «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», για το εάν είναι ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα εκλογική διαδικασία και αν κρίνει πολλούς τους 9 διεκδικητές για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, είπε : «Σαφώς και ο αριθμός των υποψηφίων είναι μεγάλος. Για τις εκλογές ήθελα να εφαρμόσουμε την εξ αποστάσεως ψηφοφορία, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους 400.000 νέους, που μετανάστευσαν στο εξωτερικό, να ψηφίσουν. Δυστυχώς οι μηχανισμοί φοβήθηκαν και έτσι δεν θα μπορέσουμε να έχουμε την εξ αποστάσεως ψηφοφορία, αλλά και πολλά ντιμπέιτ που θα ήθελα να έχουμε στην περιφέρεια».

Ερωτηθείς ο κ. Μανιάτης για το εάν θα είναι στο β' γύρο, υπήρξε απόλυτα σίγουρος. «Εγώ θα είμαι στο δεύτερο γύρο, ρωτήστε για άλλους», ανέφερε.

«Η παράταξη θα μείνει ενωμένη και μετά την εκλογική διαδικασία»

Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα, για το αν μετά την εκλογική διαδικασία θα υπάρξει ενότητα, ο ίδιος απάντησε : «Μετά τις εκλογές η παράταξη θα μείνει ενωμένη. Είναι αδιανόητο να έρθουν να ψηφίσουν 150.000 και να υπάρξει κάποιος, που θα διασπάσει την ενότητα. Πρότεινα την ενοποίηση των κοινοβουλευτικών ομάδων, αλλά διαπίστωσα ότι υπάρχει μία συμφωνία της Φώφης Γεννηματά με το Σταύρο Θεοδωράκη. Τους κάλεσα να διορθώσουν το λάθος τους και να προχωρήσουμε στην ενοποίηση των κοινοβουλευτικών ομάδων, πριν το ιδρυτικό συνέδριο».

Ερωτώμενος ακόμα ο κ. Μανιάτης, σχετικά με τη συμμετοχή των πολιτών, ξεκαθάρισε πως : «Ένα νούμερο 150.000 πολιτών θα είναι επιτυχημένο, ενώ συμμετοχή 50.000 πολιτών δεν θα είναι επιτυχία».

• Το Γιάννη Μανιάτη προλόγισε ο Τάσος Τόλιος, υπεύθυνος των διαδικασιών στην περιοχή της Βέροιας, ο οποίος λίγο αργότερα είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη στο γραφείο του τελευταίου.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Γιάννη Μανιάτη στη Βέροια ολοκληρώθηκε με συνάντηση του ιδίου με τη Νομαρχιακή του κόμματος και συζήτηση με πολίτες στον πολυχώρο της «Ελιάς», όπως ακόμα και συνάντηση και συζήτηση με παραγωγικούς φορείς.

Ρεπορτάζ : Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης

 

 

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής