breaking news Νέο

Απάντηση του σωματείου καθηγητών χορού στη διοίκηση ΚΕΠΑ Βέροιας

Απάντηση του σωματείου καθηγητών χορού στη διοίκηση ΚΕΠΑ Βέροιας

Το Σωματείο Καθηγητών Χορού  οφείλει να διεκδικεί για τα μέλη του και όλους τους  εργαζόμενους σε αυτή την δημοκρατική χώρα, τη δυνατότητα να μπορούν να αντιμετωπίζονται ως ισότιμοι πολίτες, γι αυτό το λόγο γνωστοποίησε την διαφωνία –δημόσια καταγγελία -στην απόφαση της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας σε σχέση με την αναστολή των συμβάσεων εργασίας του καλλιτεχνικού διδακτικού προσωπικού. Οι εργαζόμενοι στον χώρο του πολιτισμού υπόκεινται σε πολλές και διαφορετικές συμβάσεις και σχέσεις εργασίας που δεν εξασφαλίζουν την ένταξη τους   στο συγκεκριμένο επίδομα των 800 ευρώ, γι αυτό ακριβώς τον λόγο πρέπει να υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση.

 Η ΚΕΠΑ Βέροιας αποφάσισε να λειτουργήσει ως  εταιρία  ιδιωτικών συμφερόντων και όχι  ως εταιρία  κοινωφελούς χαρακτήρα, όπως όφειλε .Πως εννοούμε την «κοινή ωφέλεια» ; Ο Δήμος οφείλει να παρέχει υπηρεσίες με χαμηλά δίδακτρα και να καλύπτει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αλλά και να προστατεύει το διδακτικό προσωπικό που εργάζεται και δεν καλύπτεται από το νομικό πλαίσιο.

 Οι εργαζόμενοι σε αυτές τις επιχειρήσεις εξυπηρετούν τις ανάγκες δημοτών κυρίως μεσαίων και πιο  χαμηλών εισοδημάτων , που αλλιώς δε θα είχαν τη δυνατότητα να προσφέρουν στα παιδιά τους καλλιτεχνική παιδεία. Η δημοτική επιχείρηση οφείλει να προστατεύσει τους γονείς ,τους μαθητές και τους δασκάλους τους και να φροντίσει τα τμήματα αυτά να ξαναλειτουργήσουν και την επόμενη χρονιά.

Να επιδιώξει να υπάρξει συνέχεια στο διδακτικό έργο και την προσπάθεια των μαθητών και να στηρίξει τους εργαζόμενους της.

 

Παραθέτουμε την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Θεάματος και Ακροάματος, της οποίας είμαστε μέλη

https://potha1965.blogspot.com/?fbclid=IwAR1WqODoLeOwtXS2N-bEPw5NIMpyxAtB-yXZZWB8h7-N-Lcjq83Lwj_eJxQ

Τέλος η απάντηση από τα Υπουργεία επιβεβαίωσε την διαφωνία μας, με την Π.Ν.Π με αριθμό 84Α άρθρο 37 παραγρ. 1 και 3δ της 13ης Απριλίου, οι αποδοχές των εργαζομένων σε φορείς γενικής κυβέρνησης,θα καταβληθούν κανονικά, για όσο διάστημα διαρκεί η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας.

Θεσσαλονίκη 15/4/2020

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΧΟΡΟΥ

Πρόεδρος

Αυγή Προγκίδη


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής