breaking news Νέο

«Τα Χρόνια της Αθωότητας», παρουσίαση βιβλίου από τον Δ. Ι. Καρασάββα

«Τα Χρόνια της Αθωότητας», παρουσίαση βιβλίου από τον Δ. Ι. Καρασάββα

Η εξέχουσα Αμερικανίδα Συγγραφέας Ίντιθ Γουόρτον (1862-1937), στο εμβληματικό Μυθιστόρημά της «Τα Χρόνια της Αθωότητας» (Εκδ. Λιβάνη, Μτφρ. Αγάπη Νταϊφά, Αθήνα 1994), περιγράφει έναν έρωτα χωρίς όρια, χωρίς ελπίδα.

Η υπόθεση εκτυλίσσεται στις αρχές της δεκαετίας του 1870 στη Νέα Υόρκη. Η Κόμισσα Έλεν Ολένσκα επιστρέφει χωρισμένη από το Παρίσι, και έρχεται αντιμέτωπη με την συντηρητική κοινωνία της Νέας Υόρκης και τον αυστηρό κώδικα ηθικής της. Η αυθόρμητη και ενστικτώδης γνώση της για την ζωή, καθώς και ο ανεξάρτητος χαρακτήρας της, θα συναρπάσουν και θα γοητεύσουν τον νεαρό Δικηγόρο Νιούλαντ Άρτσερ, γόνο επιφανούς οικογένειας της Ν.Υ., και αρραβωνιασμένο με την όμορφη και αθώα Μέϊ Γουέλαντ. Ανάμεσα στον Νιούλαντ και την Έλεν γεννιέται ένας έρωτας χωρίς όρια, αλλά και χωρίς ελπίδα.

Η Ίντιθ Γουόρτον, με την δεξιοτεχνία της στην δημιουργία λογοτεχνικής φόρμας, αλλά και το οξύ και ειρωνικό της πνεύμα, ερευνά αφενός έναν συντηρητικό και καταρρέοντα κόσμο, και αφετέρου περιγράφει μια μοναδική ιστορία για τον έρωτα και το αιώνιο δίλημμα ανάμεσα στο πάθος και το καθήκον. Αυτή η γοητευτική και συνάμα σκληρή ιστορία διαβάστηκε από εκατομμύρια αναγνώστες και χάρισε στην Ίντιθ Γουόρτον το Βραβείο Πούλιτζερ.

 

Δ. Ι. ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής