breaking news Νέο

Χρήστος Κούτρας, σε www.imerisia-ver.gr : «Έχουμε στήσει έναν εξαιρετικό μηχανισμό ενάντια στον κορωνοϊό»

  • Χρήστος Κούτρας, σε www.imerisia-ver.gr : «Έχουμε στήσει έναν εξαιρετικό μηχανισμό ενάντια στον κορωνοϊό»
  • Χρήστος Κούτρας, σε www.imerisia-ver.gr : «Έχουμε στήσει έναν εξαιρετικό μηχανισμό ενάντια στον κορωνοϊό»

Χρήστος Κούτρας. Συντονιστής διευθυντής της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Βέροιας, περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, με το συνδυασμό του Χρήστου Παπαστεργίου. Η ΑΝΑ..κριση του το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης, 16ης Απριλίου, στη web tv της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ (δείτε την σε μαγνητοσκόπηση στο www.imerisia-ver.gr), με παράλληλη αναμετάδοση από το «Ράδιο Αιχμή-102,8» ιδιαίτερα…αποδοτική! Ο αγαπητός γιατρός, που επί 35 χρόνια προσφέρει ανιδιοτελώς στο Εθνικό Σύστημα Υγείας («πιστεύω στην ανθρωπιστική ιατρική, δεν έχω ούτε ένα ευρώ κατάθεση», μας είπε χαρακτηριστικά), έχοντας καταστήσει την παθολογική κλινική της Βέροιας μια από τις καλύτερες της Ελλάδας, με 6 ειδικούς παθολόγους και 13 ειδικευόμενους, μίλησε για την πανδημία, το Νοσοκομείο, αλλά και την παρουσία του στο περιφερειακό συμβούλιο.

 

«Είμαι λάτρης της σκληρής δουλειάς και της συνεχούς εκπαίδευσης. Το ίδιο απαιτώ και από τους συνεργάτες μου. Πρέπει να εξετάζουν την κάθε λεπτομέρεια για τον ασθενή και πώς θα την αντιμετωπίσουν. Σηκώνομαι στις 4 το πρωί και μελετώ και κατόπιν πάω στο Νοσοκομείο. Αν είχαμε μια Ελλάδα, που όλοι εργάζονταν σκληρά, δεν θα είχαμε κανένα οικονομικό πρόβλημα», τονίζει.

 

Κρατάμε επίσης την αναφορά του, ότι μαζί με το διοικητή του Νοσοκομείου Ημαθίας, Ηλία Πλιόγκα, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του, στις 17 Ιανουαρίου, αλλά και τον υπεύθυνο της επιτροπής λοιμώξεων του Νοσοκομείου, έχουν στήσει έναν εξαιρετικό μηχανισμό ενάντιο στον κορωνοϊό.

«Ό,τι ζητήσαμε από τον κ. Πλιόγκα, μας το παρείχε άμεσα. Είναι γρήγορος στις αποφάσεις του και τις ολοκληρώνει άμεσα. Δημιουργήθηκε από εκείνη τη μέρα διπλό σημείο διαλογής των εισερχομένων στο Νοσοκομείο, με θερμομέτρηση, αλλά και ερωτήσεις από ειδικευμένο προσωπικό, για το ιστορικό των ταξιδιών τους. Δώσαμε άμεσα οδηγίες και στο Νοσοκομείο της Νάουσας. Αν δεν υπήρχε το παράδειγμα των επιπτώσεων της πανδημίας στην Ιταλία, δεν θα είχε πειστεί ο Έλληνας για τα μέτρα που λήφθηκαν στη χώρα μας γρήγορα», μας είπε μεταξύ άλλων!

 

Σημειώνουμε επίσης τους επόμενους στόχους του. Τη δημιουργία χώρου χημειοθεραπείας σε χώρο 95 τ.μ. στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου («ο περιφερειάρχης μας υποσχέθηκε ότι θα μας την παραδώσει στο τέλος του χρόνου», μας λέει), το ιατρείο μελέτης ύπνου, το πρότυπο ιατρείο διακοπής καπνίσματος, τη μονάδα αυξημένης φροντίδας και τη μεγαλύτερη ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα, 780 τ.μ., με 10 κλίνες εντατικής θεραπείας.  Μια ακόμη στόχευσή του; Η δημιουργία θαλάμου αρνητικής πίεσης.

 

«Υπάρχουν και τα…καλά της πανδημίας;», τον ρωτήσαμε. «Σίγουρα ναι, αφού μειώθηκαν τα εμφράγματα κατά 70%,  αφού μειώθηκε η ατμοσφαιρική ρύπανση κατά 40%, καθώς και το άγχος της καθημερινότητας», η απάντησή του, όπως επίσης και την τοποθέτησή του ότι το ΕΣΥ, στο οποίο υπηρετεί από το 1985, θέλει βελτιώσεις. «Θέλει δουλειά ακόμη, αλλά αυτό το δημόσιο σύστημα υγείας το υπηρετώ με πάθος. Πριν από αυτό, όταν υπηρετούσα στην Κομοτηνή, εφημέρευε ένας ειδικευόμενος, παθολόγος, παιδίατρος ή καρδιολόγος και για τις…τρεις κλινικές, ενώ ο ειδικός γιατρός δεν απαντούσε ποτέ στο τηλέφωνο του», τονίζει. 

 

Τα όσα μας είπε για την παρουσία του στα αυτοδιοικητικά κοινά ως νομαρχιακός, δημοτικός και περιφερειακός σύμβουλος, αλλά και τη σταθερή του πολιτική παρουσία στην πολιτική στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, όπως αυτή εκφράστηκε από το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝ.ΑΛ, σημαντικά και αυτά.

«Ποτέ στη ζωή μου δεν υπήρξα πολιτικός τυχοδιώκτης. Βασική μου αρχή το κοινωνικό κράτος, με δημόσια υγεία, παιδεία και κοινωνική ασφάλιση. Πρώτος μας στόχος πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας. Δεν ξέρω ποια έργα υποδομής θα αφήσει μετά από 2,5 θητείες ο κ. Τζιτζικώστας στην Κεντρική Μακεδονία. Ο κανονισμός λειτουργίας του περιφερειακού συμβουλίου είναι απαράδεκτος. Πρέπει να αναθεωρηθεί. Το συμβούλιο είναι κατώτερο των περιστάσεων. Δεν είναι αλήθεια τα περί πρωτιάς στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων από την ΠΚΜ, αφού έχουν ενταχθεί στα έργα, οι κόμβοι της Θεσσαλονίκης, αλλά και το Μετρό. Σε λίγο θα μιλάνε μόνο της πλειοψηφίας. Η παράταξη Τζιτζικώστα ασχολείται με την επικοινωνία και όχι με την ουσία.  Ο κάθετος άξονας της Εγνατίας έπρεπε να κουμπώσει στη Βέροια, που απέχει μόλις δύο χιλιόμετρα από την Πατρίδα. Φοβάμαι πώς δεν θα γίνει ποτέ. Για το διοικητήριο υπάρχει έτοιμη μελέτη για εξαώροφο από την εποχή του Βλαζάκη και του Σπάρτση. Θα την παρουσιάσω στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο. Επί Καραπαναγιωτίδη υπήρξε προκήρυξη για πανευρωπαϊκό διαγωνισμό για την περιφερειακή αγορά της Κουλούρας (Αμάλθεια Α.Ε).  Δεν τον έκανε γιατί, όπως μου είπε, τον πίεζαν από την τοπική αγορά. Ήταν το μεγαλύτερο λάθος του, όπως ο ίδιος μου εξομολογήθηκε».

 

Ευχές στον κύριο Κούτρα, αλλά και σε όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό, η «θωράκιση» αυτή να συνεχίσει μέχρι τέλους, με τα τρία μόλις κρούσματα, χωρίς καμιά απώλεια συντοπίτη μας! 

 

Θόδωρος Ελευθεριάδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής