breaking news Νέο

Το χρήμα σε προτεραιότητα

Το χρήμα σε προτεραιότητα

Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι αλήθεια ότι τα πράγματα είχαν ξεφύγει εδώ και αρκετά χρόνια. Όμως ακόμη και σήμερα που ολόκληρη η ανθρωπότητα ζει στη σκιά του πιο ύπουλου εχθρού, που έχει εμφανιστεί τα τελευταία εκατό τουλάχιστον χρόνια στον πλανήτη γη, κάποιοι παράγοντες εξακολουθούν να ζουν στην εικονική πραγματικότητα που είχαν πλάσει. Σε μια περίοδο που οι άνθρωποι πεθαίνουν σαν τα ...κοτόπουλα κάποιοι εξακολουθούν να βάζουν σε πρώτο πλάνο το χρήμα.

Πρόσφατα ακόμη ο πρόεδρος της Γερμανικής Λίγκα δήλωσε γεμάτος αγωνία ότι πάση θυσία το Γερμανικό Πρωτάθλημα θα πρέπει να ολοκληρωθεί γιατί σε διαφορετική περίπτωση οι ομάδες θα χάσουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και κάποιες θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο της πτώχευσης.

Από την δική της πλευρά η ΟΥΕΦΑ προσπαθεί να βγάλει κέρδος από τη ζημιά μεταθέτοντας το EURO για το καλοκαίρι του 2021, οπότε θα εισπράξει συμβόλαια από τους χορηγούς, την τηλεόραση και συγχρόνως θα πάρει εκατοντάδες εκατομμύρια, από τις λίγκες των χωρών και γι' αυτό τους δίνει και χρόνο να τελειώσουν τις διοργανώσεις τους.

Στην άλλη ακριβώς πλευρά βρίσκεται ο προπονητής της Εθνικής Γερμανίας Γιόαχιμ Λεβ που πρόσφερε ένα μέρος του μισθού του στη μάχη για την καταπολέμηση του COVID-19 ενώ σε πρόσφατη συνέντευξη του δήλωσε:

«Αυτές τις μέρες, σκέφθηκα πολύ. Ο κόσμος έπαθε ένα συλλογικό burn out. Έχω την αίσθηση ότι η φύση αντιδρά στη δραστηριότητα των ανθρώπων. Το τέμπο που έχουμε δώσει στη ζωή μας, είναι υπερβολικό. Χρήμα, απληστία, δύναμη, μεγιστοποίηση του κέρδους, ήταν και παραμένει σε πρώτο πλάνο.

Η πείνα και οι φυσικές καταστροφές πιστεύαμε ότι δεν μας αφορούν.

Τώρα έχουμε κάτι, που μας αφορά όλους και συνειδητοποιούμε τι μετρά πραγματικά στη ζωή».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής