breaking news Νέο

Αρ(α)κάς!

  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!

Αντιστασιακοί και αντιστασιακές όλης της χώρας, ενωθείτε. Άνω των 75 φυσικά, αφού εσείς αντισταθήκατε στην «εθνοσωτήριον επανάσταση». Και 53αρηδες, όπως ο Κυριάκος, δώσατε, εξαμηνίτικα, αγώνα ενάντια στη χούντα, από Γαλλίες, Αγγλίες και άλλας τινάς χώρας, που εμείς δεν τις έχουμε δει ούτε στο netflix.

 

Γιατί άλλο είναι ρε παιδάκι μου να «παραθερίζεις» στη Γυάρο και άλλο στο Παρίσι.

 

Άλλο να πηγαίνεις στο παναθηναϊκό στάδιο και να γιουχάρεις τον Παπέα, τον αδελφό Στέλιο και το Μακαρέζο και άλλο να βρίσκεσαι στα Ιλίσια Πεδία και να ντερλικώνεις στα καφέ, έξι έξι τα κρουασάν, με σοκολάτα-φουντούκι.

 

Δεν μπορώ να πω. Μπορεί ο Κυριάκος να μην μπορούσε να μασήσει κρουασάν και να έτρωγε τη μπεμπελάκ του με μερέντα, αλλά η Ντόρα, εεε; Κοριτσάρα ήταν, και να τα σου αλά κρεμ, τα πιτιφούρ, τα μιλφέιγ και τις τάρτες στο Σανς Ελυζέ.

 

Ίδια η Τιτίκα, από τους Αθλίους. Ο δε Κυριάκος ήταν φτυστός ο μικρός Γαβριάς, που κορόιδευε τους βασιλικούς στα οδοφράγματα του Παρισιού.

 

Και ο Κωνσταντίνος ίδιος ο Γιάννης Αγιάννης, ο μεσιέ Μαγδαληνής.

 

Για τέτοια αντίσταση μιλάμε, αντιστασιακοί και αντιστασιακές μου. Ίδια με τη δικιά σας, που από την πρώτη μέρα της 21ς Απριλίου στήσατε....αγάλματα του Παπέα στη Λεωφόρο Αμαλίας και στο Σύνταγμα.

 

Όσο να ’ναι, η χούντα μας στέρησε βασικά καταναλωτικά αγαθά, δεν λέω. Δεν είχαμε μπανάνες και τρέχαμε σαν παλαβοί στους σλαβοσυμμορίτες του Τίτο στα σκόπια, για να φάμε ένα τσαμπί στην καθισιά.

 

Ούτε κόκα κόλα, ούτε μαλμποράκι αμερικάνικο, παφ και στον Άγιο Πέτρο.

 

Απορώ πώς τη βγάλαμε με μήλα και ροδάκινα, με καρέλια κασετίνα και πρώτο γλυκόπιοτο, χύμα και με γκαζόζα ξινό νερό. Άντε και κανά υποβρύχιο.

 

Αλλά από θεάματα, άλλο πράμα. Τι «ο Γράμμος και το Βίτσι», τι η «Πρώτη Γραμμή», ο «Άγνωστος Πόλεμος». Όποιος γνώριζε τότε το συνταγματάρχη Βαρτάνη, διοριζόταν άμεσα στην ΕΙΡΤ.

 

Η Λιάνα είχε μέσο το Λοχαγό Ψάχο, όπως και ο Τέρενς, και έτσι κουτσοβολεύτηκε, τη στιγμή που ο σερ Γρηγόρης τραγουδούσε τον ύμνο της επανάστασης.

 

Και ξαφνικά, αντιστασιακοί και αντιστασιακές μου, στις 18 Οκτώβρη του ’81, βγήκαν στην πατρίδα μας οι 10 στους 9, ότι ήταν στις διαδηλώσεις εναντίον του Παπαδόπουλου το ’73.

 

Δυστυχώς ακόμη δεν πήραν σύνταξη ως αντιστασιακοί. αλλά που θα πάει. Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται. Για μια Ελλάδα λεύτερη, σοσιαλιστική.

 

Χριστός Ανέστη, Ελλάς Ανέστη, να σας ρίξουμε και το σύνθημα της «επαναστάσεως», χρονιάρες μέρες είναι.


Café-de-Flore-paris
οικογένεια Μητσοτάκη
πολυτεχνείο

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής