breaking news Νέο

Διαιτησία: Αλλάζουν κανονισμοί

Διαιτησία: Αλλάζουν κανονισμοί

Μέσα σε όλα τα υπόλοιπα που απασχολούν αυτή την εποχή το ποδόσφαιρο, έχουμε και την αλλαγή κανονισμών, που αποφασίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στο Μπέλφαστ στο συνέδριο του Διεθνούς Συμβουλίου της IFAB και που θα εφαρμοστούν από την 1η Ιουλίου.

Οι αποφάσεις αυτές έχουν να κάνουν κυρίως με αλλαγές στο πρωτόκολλο του VAR και τις παραβάσεις, παίξιμο της μπάλας με το χέρι, οφσάιντ και τα πέναλτι.

Από τους 17 κανονισμούς διαφοροποιήθηκαν οι 5, ενώ όσον αφορά το VAR αυτό που απασχόλησε κυρίως τους συνέδρους ήταν η εικόνα με τους παίκτες να συγκεντρώνονται γύρω από τον διαιτητή και να διαμαρτύρονται κάθε φορά που αυτός αποφασίζει να μεταβεί για έλεγχο, στο δωμάτιο του VAR.

Όσον αφορά την παράβαση για το παίξιμο με το χέρι, πλέον δεν θα λογίζεται παράβαση αν η μπάλα χτυπήσει το ύψος της μασχάλης.

Το τυχαίο χέρι από έναν επιθετικό θα θεωρείται παράβαση και θα τιμωρείται μόνο αν οδηγεί σε γκολ, η προφανή ευκαιρία για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή κι αν η ομάδα του σκοράρει.

Για τον προσδιορισμό της ποινής για χέρι, ο βραχίονας σταματά στο κάτω μέρος της μασχάλης.

Επί πλέον οι διαιτητές θα υποχρεωθούν να χρησιμοποιούν πιο συχνά το μόνιτορ που έχουν στον αγωνιστικό χώρο, όταν η απόφαση για μια φάση είναι υποκειμενική.

Ο υπεύθυνος του VAR θα επιτρέπεται να συμβουλεύει τον διαιτητή, με τον τελευταίο ωστόσο να παίρνει την οριστική απόφαση.

Τέλος για το οφσαϊντ αποφασίστηκε να περιοριστούν τα εκατοστά που θεωρείται εκτεθειμένος ένας παίκτης και αυτό για να βοηθηθεί το επιθετικό ποδόσφαιρο.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής