breaking news Νέο

Αλλαγές και ανατροπές στη ζωή μας

Αλλαγές και ανατροπές στη ζωή μας

Κλεισμένοι στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού μας βιώνουμε σημαντικές ανατροπές σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Συνήθειες, πράγματα και καταστάσεις αλλάζουν, ιδέες αναθεωρούνται, θέσεις μετατοπίζονται.

Θερμοί υποστηρικτές του Φιλελευθερισμού, της ελεύθερης οικονομίας, αίφνης ανακαλύπτουν την μεγάλη προσφορά και τη χρησιμότητα του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και σπεύδουν να πλέξουν το εγκώμιό του.

Αντικρατιστές αναγνωρίζουν και συγχαίρουν την δημόσια διοίκηση, για τα γρήγορα αντανακλαστικά της.

Στο ποδόσφαιρο υποστηρικτές του νόμιμου, ξαφνικά βρίσκονται στην απέναντι πλευρά και από κατήγοροι μετατρέπονται σε κατηγορούμενους, ενώ ηλεκτρονικός και γραπτός τύπος που μέχρι χθες δυϊλιζε τον κώνωπα, σήμερα καταπίνει έναν ολόκληρο ελέφαντα!

Και όλα αυτά, κάτω από τη σκιά ενός θανατηφόρου ιού, που μας επισκέφθηκε απρόσκλητα, πριν τέσσερις περίπου μήνες και απειλεί με αφανισμό το ανθρώπινο γένος.

Η μάστιγα της επιδημίας του Κορονοϊού κάποτε βέβαια θα εξουδετερωθεί. Αυτό είναι βέβαιο. Όπως βέβαιο είναι ότι φεύγοντας θα αφήσει πίσω του αποτυπώματα για να μας θυμίζουν το καταστρεπτικό πέρασμά του.

Στρατιές ανέργων, λουκέτα σε χιλιάδες επιχειρήσεις και εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες να θρηνούν αγαπημένα τους πρόσωπα, δίχως τις περισσότερες φορές να καταφέρουν να τους πουν το τελευταίο αντίο.

Μια τέτοια καταιγίδα δεν θα μπορούσε φυσικά να αφήσει ανεπηρέαστο και το ποδόσφαιρο στην χώρα μας.

Όταν ποδοσφαιρικοί κολοσοί και κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κλυδωνίζονται από το χτύπημα του Κορονοϊού, πως μπορούν να μείνουν όρθιοι, ο Πανιώνιος, ο Ατρόμητος, η Λαμία ακόμη και ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ που υποτίθεται έχουν μια σχετική οικονομική άνεση;

Τα πρωταθλήματα στη χώρα μας, όπως βέβαια και στην υπόλοιπη Ευρώπη ανεστάλησαν και όσα από αυτά θα κάνουν την επανεκκίνησή τους, οι αγώνες θα γίνονται σε άδεια γήπεδα, δίχως φιλάθλους και το μέτρο αυτό, με βάση τα σημερινά δεδομένα, αναμένεται να επεκταθεί και στην επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο ή τουλάχιστον μέχρι να κυκλοφορήσει το πολυπόθητο εμβόλιο, κάτι που με τις πιο ευοίωνες προβλέψεις δεν αναμένεται πριν το 2021.

Τι σημαίνει αυτό; Έσοδα, για το υπόλοιπο διάστημα της φετινής σεζόν, από εισιτήρια μηδέν, ενώ αντίθετα τα έξοδα θα τρέχουν.

Τα παιχνίδια, από τη στιγμή που το πρωτάθλημα θα γίνεται κεκλεισμένων των θυρών, οι φίλαθλοι θα έχουν την δυνατότητα να τα παρακολουθήσουν μόνο τηλεοπτικά. Αλλά με ποιόν τρόπο, από την στιγμή που ισχύουν οι περιοριστικοί όροι, τουλάχιστον όσον αφορά τις αποστάσεις, που μειώνουν την χωρητικότητα ενός καταστήματος;

Και οι διαφημίσεις, με τις χορηγίες, που επίσης είναι ένα σημαντικό έσοδο για τις ομάδες; Με ποιόν τρόπο θα δελεαστούν, αφού τα γήπεδα θα είναι άδεια;

Μηδέν έσοδα λοιπόν από τα διαρκείας και γενικά από τα εισιτήρια. Σημαντική μείωση, από τις διαφημίσεις και τις χορηγίες, μείωση στα τηλεοπτικά της συμβόλαια ετοιμάζει και η Nova, η οποία έτσι κι αλλιώς θα αποτελεί μονοπώλιο από την νέα περίοδο, αφού όπως επανειλημμένα έχει γραφεί η ΕΡΤ αποσύρεται από το παιχνίδι, πενιχρή η παρουσία χορηγών και διαφημιζομένων. Τι απομένει; Το Φ.Π.Α. και η εφορία που πλήρωναν η ΠΑΕ στο κράτος και που αναμένεται να μειωθεί δραστικά και το πορτοφόλι των ιδιοκτητών των ΠΑΕ!!

Πόσοι από αυτούς όμως έχουν την δυνατότητα και την καρδιά να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη; Ο χρόνος θα το δείξει.

 

Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής