breaking news Νέο

Ολοκληρώθηκε η διεθνής διημερίδα με θέμα τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών

Ολοκληρώθηκε η διεθνής διημερίδα με θέμα τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών

Με τις εργασίες της δεύτερης ημέρας, χθες Πέμπτη, ολοκληρώθηκε η διεθνής Διημερίδα με θέμα τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών: συμβολή στη συλλογική – μεθοδική – εξειδικευμένη αντιμετώπιση, την οποία συνδιοργάνωσαν ο σύλλογος «Πρωτοβουλία για το Παιδί», η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, ο Δήμος Βέροιας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας.

Τη δεύτερη ημέρα των εργασιών, που έλαβαν χώρα στο ξενοδοχείο «ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ», συμμετείχαν μόνο επιστήμονες σχετικοί με το χώρο, με συντονίστρια τη Δώρα Νιώπα, κοινωνική λειτουργό του συλλόγου «Πρωτοβουλία για το Παιδί» και με το παρακάτω πρόγραμμα ομιλιών :

10:00 – 12:00 Michael Lynch. Επιθεωρητής ερευνών στην αστυνομική διεύθυνση της Garda Siochana, στην Ιρλανδία Διοικητής του τμήματος παιδικής προστασίας του τμήματος ηλεκτρονικού εγκλήματος κατά παιδιών και της διαχείρισης υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης σε εθνικό επίπεδο:

«Η αποπλάνηση και η σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών – μέρος 2ο». 2. «Συνέντευξη για θύτες σεξουαλικής κακοποίησης σύμφωνα με το Μοντέλο Συνέντευξης της Gordo Siochana (Ειδική Αστυνομική Υπηρεσία της Ιρλανδίας).

12:00 – 12:Μικρό διάλειμμα

12:10 – 13:10 Γεώργιος Νικολαϊδης, Ψυχίατρος, MD, MA, MSC, PhD, Διευθυντής Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, του Κέντρου για τη μελέτη και την πρόληψη της κακοποίησης – παραμέλησης των παιδιών, του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού «Σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών: διάγνωση, πιστοποίηση στο Νόμο και θεραπεία».

13:10 – 13.20: Μικρό διάλειμμα

13:20-14:20 Veronika Woerndi, υπεύθυνη παιδικής προστασίας στο Ganitas/KinderdorF/Irschenberg του Μονάχου:

«Σεξουαλική βία σε παιδιά και νέους: Παραδείγματα προβλημάτων που αντιμετωπίζονται στην πράξη. Πρόληψη και παρέμβαση στο Kinderdorf – Mέρος 2ο.

14:20 – 14:30 Μικρό διάλειμμα

14:30 – 15:30 Chrys Ballerano, προϊσταμένη του τμήματος Δικτύωσης και εκπαίδευσης στη ΝYSCASA – NewYork State Coalition Against Sexual Assault, Albany NY: «Θεραπεύοντας το τραύμα, αναπτύσσοντας σχέσεις ενσυναίσθησης με τους άλλους, υιοθετώντας πρακτικές αυτοφροντίδας».

15:30-16:00 Συμπεράσματα – κλείσιμο.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής