breaking news Νέο

Ά.Τόλκας σε www.imerisia-ver.gr : «ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΦΕΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»

Ά.Τόλκας σε www.imerisia-ver.gr : «ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΦΕΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»

Άγγελος Τόλκας : Πρώην υφυπουργός και ένας νέος ηλικιακά, αλλά και ιδεολογικά, άνθρωπος, που βιώνει την καθημερινότητα του δικηγόρου στην Ημαθία. Πολιτεύτηκε με το ΣΥΡΙΖΑ το 2019, μετά την υφυπουργοποίησή του από τον Αλέξη Τσίπρα, χάνοντας την έδρα του κόμματός του για 24 ψήφους. Με τον κ. Τόλκα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε εφ΄ όλης της ύλης, την Πέμπτη, 30η Απριλίου, στις ΑΝΑ...κρίσεις της διαδικτυακής τηλεόρασης της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ σε παράλληλη αναμετάδοση από το ράδιο «Αιχμή-102,8». Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Τόλκας έχει μέλλον στην επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ και στο άνοιγμα που κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στον κεντροαριστερό χώρο.

Μεταξύ άλλων ο τέως υφυπουργός αναγνώρισε ότι η Ελλάδα τα πήγε σχετικά καλά με τη διαχείριση της πανδημίας του  κορωνοϊού και ότι αυτό οφείλεται κυρίως στην αυτοπειθαρχία που επέδειξαν οι Έλληνες και άκουσαν τις συμβουλές των ειδικών. «Όλοι μας δείξαμε τη συλλογική μας ευθύνη, τώρα είναι η ώρα της ευθύνης της Κυβέρνησης, να δείξει ότι στηρίζει το σύνολο του ελληνικού λαού», είπε ο κ. Τόλκας.

Επίσης τόνισε ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα  άφησε πλεόνασμα 36 δις στον Κυριάκο Μητσοτάκη και υποστήριξε ότι για ό,τι συμβεί από εδώ και μπρος στην οικονομία, την ευθύνη φέρει η κυβέρνησή του. «Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την κρίση του κορωνοϊού θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικό», είπε.
Ακόμη άσκησε δριμεία κριτική για υποκρισία και για στήριξη της πλουτοκρατίας και «ημετέρων» από πλευράς της κυβέρνησης, μέσα από πολλά παραδείγματα αυτής της περιόδου, όπως η ενίσχυση με 19 εκατομμύρια των ΜΜΕ, το φιάσκο των voucher, η αύξηση των νοσηλίων στις ιδιωτικές κλινικές και πολλές ακόμη σπατάλες αδικαιολόγητες και αχρείαστες.

Παρουσίασε προτάσεις του για το μέλλον της Ημαθίας σε αγροτική παραγωγή, τουρισμό και υποδομές, που δείχνουν βαθιά γνώση των προβλημάτων, αλλά και της πραγματικότητας, από έναν πολιτικό που ζει και δουλεύει στον τόπο του και δεν έφυγε στην Αθήνα, όπως συνηθίζουν οι διάφοροι υπουργοί.
Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν με τους τοπικούς βουλευτές της ΝΔ, για τους οποίους ανέφερε ότι απλά παρουσιάζουν σε δελτία τύπου όσα οι υπουργοί έχουν ήδη αποφασίσει και ότι δεν έχουν καταθέσει καμία πρόταση για τον τόπο μας. Αλλά και για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση είπε ότι έχουμε μείνει πίσω, γιατί από τη σύσταση του θεσμού της περιφέρειας συντηρητικές δυνάμεις διοικούν αποκλειστικά την περιφέρειά μας.
Παρουσίασε επίσης τις  καινούργιες προτάσεις του, προσανατολισμένες σε δημοκρατικές, κεντροαριστερές πολιτικές, απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό.

Για τη στήριξη όλων των μαθητών και νέων, ώστε να έχουν υπολογιστές και ίντερνετ, για την αναδιανομή ψηφιακών γνώσεων και πληροφόρησης, για συμμετοχή όλων στην κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα, για την ελληνική επαρχία και τη νέα γενιά.
Συζητήσαμε ακόμη το έργο που είχε κάνει για την απασχόληση προσφύγων στα χωράφια, αλλά ο υπουργός Εργασίας της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, το ανέτρεψε, με την αφαίρεση του ΑΜΚΑ των προσφύγων και τινάζοντας στον αέρα όλη την προσπάθεια που είχε γίνει με διεθνείς φορείς, το υπουργείο και τους αγροτικούς συλλόγους.

Για δε τους εργάτες γης από την Αλβανία τόνισε ότι είναι αποκλειστική ευθύνη της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που καθυστέρησε έως σήμερα και δεν πήρε μέτρα.
Απαραίτητη προϋπόθεση ανάπτυξης είπε ότι είναι η στήριξη όλων των δημόσιων δομών υγείας στην Ημαθία, καθώς και δημόσιες επενδύσεις σε υποδομές.
Αναφέρθηκε σε κάποια κομμάτια του έργου, που έχει κάνει στην Ημαθία, όταν πέρυσι έφερε μια νέα δημόσια υπηρεσία, που έχει ήδη ξεκινήσει να λειτουργεί, το γραφείο στήριξης ιδιωτικού χρέους, την προσήλωσή του και την επιμονή του στον «Καλλικράτη» για τη δημιουργία 3 δήμων στην Ημαθία, που ήταν δική του πρόταση και πέρασε, την εξοικονόμηση εκατομμυρίων ευρώ από τις περικοπές που έκανε στον αθηναϊκό τύπο το 2011, το σχέδιο εξυγίανσης της ΕΡΤ.

Δείτε το video της συνέντευξης του Άγγελου Τόλκα στο www.imerisia-ver.gr


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής