breaking news Νέο

Οι… τρελοί αριθμοί του 13033 στις 42 ημέρες καραντίνας!

Οι… τρελοί αριθμοί του 13033 στις 42 ημέρες καραντίνας!

Ήταν 23 Μαρτίου του 2020, όταν εντελώς απότομα και πρωτόγνωρα εισήλθαν στη ζωή μας τα sms στο 13033, όπου χρειαζόμασταν άδεια, για να βγούμε από το σπίτι μας, εν μέσω της απαγόρευσης λόγω της πανδημίας.

Το σύστημα των κατ’ εξαίρεση μετακινήσεων αποτελεί πλέον παρελθόν, καθώς από τα ξημερώματα της Δευτέρας 4 Μαϊου έληξαν όλοι οι περιορισμοί στις μετακινήσεις των πολιτών, οι αριθμοί όμως των γραπτών μηνυμάτων που καταγράφηκαν στις 42 ημέρες καραντίνας … ζαλίζουν!

Περισσότερα από 110 εκατ. γραπτά μηνύματα για κατ' εξαίρεση μετακίνηση διεκπεραιώθηκαν μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 13033. Η υπηρεσία που σχεδίασε η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, λειτούργησε από τις 6 το πρωί της 23ης Μαρτίου ως και τις 6 το πρωί της 4ης Μαΐου και σύμφωνα με στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση της ΓΓΤΤ, στις 42 ημέρες λειτουργίας του 13033 διεκπεραιώθηκαν 110 εκατ. γραπτά μηνύματα.

Το ποσοστό των μηνυμάτων που είχαν τη σωστή δομή για τη δήλωση της κατ' εξαίρεση μετακίνησης, διαμορφώθηκε σε 94,2%, ενώ υπήρξαν πολλές ημέρες όπου το ποσοστό ξεπέρασε το 99%. Κατά μέσο όρο το 13033 εξυπηρετούσε 1.818 μηνύματα το λεπτό, ενώ στην ώρα με τη μεγαλύτερη κίνηση διεκπεραιώθηκαν 7.500 μηνύματα για την κατ' εξαίρεση μετακίνηση ανά λεπτό.

Η αλήθεια είναι πάντως πως είχαμε άμεση εξυπηρέτηση. Ποιος άλλος σου απαντά τόσο γρήγορα σε μήνυμα….;;


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής