breaking news Νέο

Εύσημα με ξεχωριστή σημασία

Εύσημα με ξεχωριστή σημασία

Όταν τα εύσημα για τη νέα δομή του συλλόγου «Πρωτοβουλία για το Παιδί» αποδίδονται από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, τότε όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε το νόημα και τη σημασία μιας λειτουργίας όπως αυτή, στην πόλη της Βέροιας.

Η κ. Δημητρίου, που έδωσε το παρόν στα εγκαίνια του Κέντρου Θεραπείας Τραύματος την Τετάρτη, χαρακτήρισε αυτό ως... «ένα έργο με έψιλον κεφαλαίο», το δεύτερο μετά το Κέντρο Ημέρας που δημιούργησε  το Χαμόγελο του Παιδιού στην περιοχή του Ζωγράφου στην Αθήνα και το οποίο λειτουργεί με γνώμονα τη συνεργασία των αρμοδίων αρχών (εισαγγελείς, δικαστικούς επιμελητές, αστυνομικούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και επαγγελματίες υγείας).

«Σε όλο τον κόσμο λειτουργούν 800 ανάλογα κέντρα. Όμως στην Ελλάδα, μετά του Ζωγράφου, η Βέροια πρωτοστατεί σε αυτή την κίνηση. Στόχος είναι να μην τρέχει το παιδί στις υπηρεσίες, αλλά οι υπηρεσίες να τρέχουν σε εκείνο. Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμένουμε από το κράτος, αλλά λύνουμε τα προβλήματα μόνοι μας», τόνισε.

Μάλιστα, η κ. Δημητρίου – Βασιλοπούλου υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης συνδρομής και συνεργασίας του δικαστικού σώματος με το επιστημονικό προσωπικό, που παρέχει τις υπηρεσίες του στα παιδιά, που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση, ενώ, όπως επεσήμανε, ανάλογα κέντρα θα δημιουργηθούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Πειραιά και Ηράκλειο Κρήτης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής