breaking news Νέο

Ε.Κ. Νάουσας: "Καταγγέλουμε την ΕΛ.ΑΣ. που υπέβαλε δικογραφία για συμμετοχή σε αντιΝΑΤΟϊκή κινητοποίηση"

Ε.Κ. Νάουσας:

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια – για την οποία η κυβέρνηση φέρει μεγάλες ευθύνες- της ελληνικής αστυνομίας, να υποβάλει δικογραφία στην εισαγγελία σε βάρος συνδικαλιστικών στελεχών, εργαζομένων και άλλων αγωνιστών μεταξύ των οποίων του βουλευτή Σάκη Βαρδαλή και του ευρωβουλευτή Σωτήρη Ζαριανόπουλου, καθώς και του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Νάουσας Σάκη Τσίτση για τη συμμετοχή σε αντιΝΑΤΟϊκή κινητοποίηση στην Κοζάνη τον Ιούνιο 2017.

Πρόκειται για την κινητοποίηση του ΚΚΕ ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στη ΝΑΤΟική άσκηση «Noble Jump», που είχε ως αποτέλεσμα το μπλοκάρισμα της ΝΑΤΟικής φάλαγγας που βρισκόταν καθ' οδόν για την άσκηση.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν από τη Νάουσα συνδικαλιστές από το ΔΣ του ΕΚΝ και σωματείων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου, όπως και συνδικαλιστές του Αγροτικού Συλλόγου «Μαρίνος Αντύπας»

Στη δικογραφία που συνέταξε η Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας και απέστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης, γίνεται λόγος για «παράβαση του άρθρου 292 του Π.Κ. (Παρακώλυση Συγκοινωνιών) που έλαβε χώρα την 02-06-2017». Στη δικογραφία σημειώνεται πως η κινητοποίηση έγινε «με απώτερο σκοπό την παρεμπόδιση της διέλευσης της Αλβανικής στρατιωτικής φάλαγγας αποτελούμενη από εκατόν σαράντα εννέα (149) άτομα και δεκαεννέα (19) τροχοφόρα οχήματα.

Είναι πέρα από φανερό ότι διώκονται συνδικαλιστές, εργαζόμενοι και αγρότες γιατί εξέφρασαν έμπρακτα τα αισθήματα του ελληνικού λαού και ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς, μπλοκάροντας το κομβόι των ΝΑΤΟικών φονιάδων που διέρχονταν από το ελληνικό έδαφος, καθ' οδόν για την άσκηση της λυκοσυμμαχίας, «Noble Jump 2017», στη Ρουμανία.

Είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι θα εμποδίσουν την ανάπτυξη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος με τις διώξεις. Ότι θα τους αφήσουμε ανενόχλητους να δίνουν γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές και να συμμετέχουν στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι με μας δεν μπορούν να τελειώσουν εύκολα. Όπου είμαστε και με όποιο τρόπο έχουμε δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για μια ζωή των εργαζομένων που θα πατάει στις ανάγκες μας Οι διώξεις δεν μας τρομάζουν. Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα και ακόμα πιο αποφασισμένοι στον δρόμο της ταξικής πάλης, της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Αυτός ο αγώνας είναι άρρηκτα δεμένος με τον αγώνα για καμιά συμμετοχή των χωρών μας στον πόλεμο που προετοιμάζουν οι εκμεταλλευτές μας με την εξουσία τους, τις κυβερνήσεις τους, τις συμμαχίες τους ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, ενάντια στους εργαζόμενους άλλων χωρών.

Παρά τις συνεχείς διαψεύσεις από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δεν σταματά να παίρνει συγχαρητήρια από το ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ, το μεγάλο κεφάλαιο για τη σταθερή στήριξη και το ξέπλυμα που προσφέρει στους αιματοβαμμένους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς τους, είναι αποκαλυπτική η ενοχή της, όπως αποδεικνύεται από έγγραφα που επιβεβαιώνουν την προετοιμασία της ΝΑΤΟϊκής βάσης στον Άραξο να υποδεχτεί πυρηνικά όπλα.

Η σημερινή Κυβέρνηση, συνεχίζοντας και αναβαθμίζοντας την πολιτική των Κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, δίνει Γη και Ύδωρ στα γεράκια των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ

Έκανε το Αιγαίο ΝΑΤΟική Λίμνη, καλώντας τους φονιάδες των λαών να περιπολούν στο Αιγαίο

Ανανέωσε την παραχώρηση της Βάσης της Σούδας στους Αμερικανούς, δίνοντας τους το πάτημα που θέλουν για να αιματοκυλούν τους λαούς της περιοχής.

Έχει παραδώσει λιμάνια, αεροδρόμια, την γη, τον αέρα και το νερό της Ελλάδας στους δολοφόνους των λαών για να πηγαινοφέρνουν τους στρατούς τους και προτείνει την δημιουργία νέων Βάσεων για το ΝΑΤΟ

Συμμετέχει ενεργά με Ελληνικές Δυνάμεις σε 13 ιμπεριαλιστικές αποστολές όπου Γης και δίνει χείρα βοηθείας σε κάθε επέμβαση των ΝΑΤΟ-ΕΕ στην περιοχή

Τη στιγμή που η Κυβέρνηση τσακίζει μισθούς και μεροκάματα, πετσοκόβει συντάξεις και επιβάλλει βάρβαρους φόρους στον λαό, την ίδια στιγμή είναι μια από τις 4 χώρες παγκοσμίως που δαπανά το 2% του ΑΕΠ για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς (τρίτη σε επίπεδο ΕΕ και πέμπτη στον κόσμο στην κούρσα των εξοπλισμών). Ενώ επιπλέων δις ευρώ θα δαπανηθούν για τον εκσυγχρονισμό των «F16» που υπηρετεί την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Από τη μια καταδικάζει τον λαό στη φτώχεια και την ανέχεια, και από την άλλη εμπλέκει τη χώρα σε επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά παιχνίδια από τα οποία τα λαϊκά στρώματα μόνο κερδισμένα δε θα βγουν.

Γι' αυτό παλεύουμε για:

Καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους εκτός συνόρων. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.

Καμιά συμμετοχή σε στρατιωτικοπολιτική συμμαχία των καπιταλιστών.

Πάλη ενάντια στην αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.

Πάλη ενάντια στην περιστολή συνδικαλιστικών και άλλων ελευθεριών.

Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες για δράση έξω από τα σύνορα, διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.

Αγώνας ενάντια στον εθνικισμό, το ρατσισμό, το σοβινισμό.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς.

Όχι στα πυρηνικά – Να μην τολμήσουν να φέρουν το θάνατο στην περιοχή μας.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής