breaking news Νέο

Αρ(α)κάς!

  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!

Καλημέρα ΗΛΙΕ, καλημέρα αρ(α)κίτες και αρ(α)κίτισσες! 

 

Εκεί που ακούσαμε λοιπόν για το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ και επιστρέψαμε στις πλατινένιες εποχές του Ανδρέα, με τον Ήλιο τον πράσινο, τον Ήλιο που ανατέλλει και μας οδηγεί σε μια Ελλάδα λεύτερη, σοσιαλιστική, μας προέκυψε ο ΗΛΙΟΣ του Χασάν και του Μεχμέτ.

 

Αποφάσισε, άκουσον, άκουσον, ο Μητσοτάκης, να μας στείλει νεαρούς πρόσφυγες, καρδαμωμένους και νταβραντωμένους, για να μας βοηθήσουν στο αραίωμα και το μάζεμα των ροδάκινων.

 

Και γιατί παρακαλώ, να μην έλθουν νεαρές προσφυγοπούλες, να πάνε στα διαλογητήρια, να τους φύγει το τσαντόρ από την πολλή δουλειά;

 

Γιατί να μην έρθει η Αϊσέ Χανούμ, ή Ναζλί ή η Τζεμιλέ, που τραγούδησε ο Φίλιππος Νικολάου;

 

Να τους βάλουμε λοιπόν νοικάρηδες στα χωριά μας και το πρωί να σηκωθούμε και να ακούσουμε τα αλάχου άκμπαρ και τα σχετικά;

 

Α ρε Ανδρέα με τα ωραία σου. Πού είναι οι σοσιαλιστικές εποχές, που ερχόταν οι Πολωνοί και οι Πολωνέζες, σε σκηνές. Και μάζευαν και υπήρχαν και άλλα τινά...παντρέματα, με τα τοπικά μας γεροντοπαλίκαρα. 

 

Θα αντισταθούμε λοιπόν, διότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες. Τι λες ρε Μπαγινέτα, που θέλεις να μας φέρεις στην Ημαθία, τον Αλή Μπαμπά και τους σαράντα κλέφτες; Να τους πας στην πατρίδα σου τη Λαμία, να μαζέψουν ελιές και καπνά. 

 

Νύφες θέλουμε, ακούς; Όχι γαμπρούς. Να μας στείλετε καμιά χιλιαριά χανουμάκια, να κάνουμε και τους γάμους που έκανε ο Χρυσοχοϊδης.

 

Αλλά όχι τον Αμπτουλάχ, τον Αλί και τον Αρπασλάν. Αυτούς στείλτους στη Ντόρα τη Μπακογιάννη στα Χανιά. Να τους υποδεχτούν οι ψηφοφόροι της με χιλιάδες ριπές καλάσνικοφ.

 

Νομοταγείς πολίτες είμαστε Κυριάκο, αλλά όχι μ@λ@κες, Κάνε ένα καμπ δίπλα στο σπίτι σου και φέρε όσους θέλεις, να βοηθήσουν τη Μαρέβα στο ράψιμο των μασκών.

 

Εδώ όμως δεν υπάρχει λόγος. Τόσα χρόνια συνηθίσαμε με τον Αρμπέν, το Φλαμούρ και το Φατμίερ, που στο φινάλε έχουμε και κοινό αίμα, αρβανίτικο, γκε γκε;


Μητσοτάκης-πρόσφυγες
εργάτης
πρόσφυγες

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής