Με αφορμή την περίοδο απόσταξης των στεμφύλων που ξεκινάει τον Οκτώβρη και όλη η Ελλάδα «βράζει» τσίπουρο, ένα από τα Εθνικά μας προϊόντα. Η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη σε αποστακτήριο της περιοχής. Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο «καζάνι» των ιδιοκτητών Ιωάννη & Γιώργου Διτσόλα, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο αγρόκτημα και να παρακολουθήσουν την πατροπαράδοτη διαδικασία παραγωγής τσίπουρου, η οποία αποτελεί μια ιεροτελεστία. Την απόσταξη συνόδεψαν ζεστοί μεζέδες, ενώ το κέφι άναψε από μικρούς και μεγάλους, υπό τους ήχους της λύρας του νταουλιού & του κλαρίνου. Μπορεί ο οίνος να «ευφραίνει καρδίαν», όμως σίγουρα το τσίπουρο την… απογειώνει!
Τα μέλη και το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά τον κ. Παμπουχίδη Ελευθέριο για την πρόσκληση και τη ζεστή φιλοξενία.