breaking news Νέο

Στο «τσαφ» απέφυγαν το αυτογκόλ

Στο «τσαφ» απέφυγαν το αυτογκόλ

Ένα αυτογκόλ ασυνέπειας των ομάδων της Super League αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή χάρις στην επέμβαση της ΕΠΟ.

Συγκεκριμένα στην προηγούμενη τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων της Λίγκα έπεσε στο τραπέζι το θέμα της μη αδειοδότησης των ομάδων που αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα.

Ενα γκρουπ, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ,ο Αρης, η Λάρισα και ο Πανιώνιος ζήτησαν να μην αφαιρούνται βαθμοί από τις ομάδες που δεν αδειοδοτούνται.

Δηλαδή για μια παράβαση που κάποιες άλλες ομάδες, όπως ο Ηρακλής υποβιβάστηκαν, οι συγκεκριμένες ΠΑΕ ζήτησαν όχι μόνο να μην υπάρχει αφαίρεση βαθμών, αλλά και να μπορούν να κάνουν ελεύθερα μεταγραφές, σαν να μην είχε συμβεί απολύτως τίποτα.

Στην απέναντι πλευρά ο ΠΑΟΚ, ο Αστέρας Τρίπολης, ο ΟΦΗ, η Ξάνθη, ο Παναιτωλικός, ο Βόλος και ο Ατρόμητος, που πρότειναν την αφαίρεση τριών βαθμών και να παραμείνει η απαγόρευση μεταγραφών στις μη αδειοδοτούμενες ομάδες όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Εντέλει η Λίγκα εισηγήθηκε στην ΕΠΟ κατάργηση της ποινής αφαίρεσης βαθμών και απλό περιορισμό στις μεταγραφές για τις ομάδες που δεν αδειοδοτούνται, ωστόσο η ποδοσφαιρική ομοσπονδία αρνήθηκε να υιοθετήσει αυτή την απόφαση και αποφάσισε αφαίρεση τριών βαθμών και περιορισμό στις μεταγραφές.

Από την δική του πλευρά ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Αστέριος Αντωνίου μιλώντας σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η Ομοσπονία κόντρα στη βούληση της Super League, ψήφισε υπέρ της διατήρησης της ποινής αφαίρεσης βαθμών, έστω και τροποποιημένης (αντί – 6, ισχύει πλέον το -3) για τις ΠΑΕ που δεν αδειοδοτούνται: «Οδηγός μας είναι, είπε, η πορεία του Παναθηναϊκού.

Λόγω της άσχημης οικονομικής συγκυρίας μπήκαν στην α' ομάδα παίκτες από τις ακαδημίες του και πλέον έχει ισορροπήσει, αποκτά υγεία και παράλληλα αναδεικνύει και ποδοσφαιριστές. Ακόμη κι αν μηδενίζαμε τις ποινές πάλι θα υπήρχε κατακραυγή από κάποιους.

Γνώμη μου είναι, ολοκλήρωσε ο κ. Αντωνίου τις δηλώσεις του, ότι δεν πρέπει μια ομάδα να εξοντώνεται επειδή αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα, αλλά σίγουρα δεν πρέπει να υπάρχει και ατιμωρησία».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής