breaking news Νέο

Στην εποχή του Κορονοϊού

Στην εποχή του Κορονοϊού

Ξεκίνησαν προπονήσεις οι ποδοσφαιριστές και οι ομάδες της Super League ετοιμάζονται να μπουν σε αγωνιστική δράση με τα παιχνίδια των πλεϊ οφ που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Ευκαιρία λοιπόν να δούμε και στην πράξη το νέο σκηνικό που διαμόρφωσε στο ποδόσφαιρο, ο θανατηφόρος ιός και η ... βίαιη επιστροφή που επιχειρείται στην κανονικότητα.

Δεν πρόκειται βέβαια για κάποιο φανταστικό σενάριο, αλλά για μια πραγματικότητα, μια περιγραφή περιστατικών και εικόνων, που θα συνοδεύουν από δω και στο εξής την καθημερινότητα μας.

Οι προπονήσεις των ομάδων, που ήδη ξεκίνησαν, με βάση το αυστηρό πρωτόκολλο υγιεινής και ασφάλειας, που συνέταξαν οι ειδικοί επιστήμονες, πραγματοποιούνται σε γκρουπ των επτά – οκτώ ατόμων και δίχως οι ποδοσφαιριστές να έρχονται σε επαφή μεταξύ τους.

Αν όμως πάραυτα έρθουν σε επαφή με οποιονδήποτε, συμπαίκτη, προπονητή ή άλλο πρόσωπο που βρίσκεται στο χώρο, τότε οφείλουν να σταματήσουν την προπόνηση, να πλένουν τα χέρια τους ή να χρησιμοποιήσουν αντισηπτικό και στη συνέχεια να ρίξουν άφθονο νερό στο πρόσωπο.

Για τη μεταφορά τους στο γήπεδο και την επιστροφή στο σπίτι χρησιμοποιούν αποκλειστικά δικό τους όχημα.

Κρατάνε αποστάσεις δύο μέτρων μεταξύ τους, αλλά και με οποιοδήποτε άλλον βρίσκεται στον χώρο της προπόνησης και αποφεύγουν, όπως ο διάλοβος το λιβάνι τις χειραψίες.

Αποφεύγουν να αγγίξουν το πρόσωπό τους.

Δεν χρησιμοποιούν τα αποδυτήρια, τα ντουζ, το γυμναστήριο και τα κυλικεία, που έτσι κι αλλιώς παραμένουν κλειστά.

Αποφεύγουν την τουαλέτα του γηπέδου και πλένονται στο σπίτι.

Χρησιμοποιούν αποκλειστικά το δικό τους μπουκάλι νερού, κατά προτίμηση εμφιαλωμένου.

Χρησιμοποιούν δικά τους αθλητικά είδη, τα οποία πλένουν στο σπίτι.

Απολυμαίνονται καθημερινά τα ρούχα της προπόνησης αλλά και αυτά που φοράνε για τη μετάβαση στο γήπεδο.

Ύστερα από όλα αυτά τα θαυμαστά που συμβαίνουν στις προπονήσεις πάμε και στα παιχνίδια όποτε κι αν αποφασιστεί η σέντρα των πλεϊ οφ.

Άδεια γήπεδα με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο, δίχως να συνοδεύονται από παιδάκια, όπως συνηθίζονταν μέχρι χθες, πιθανό και δίχως ball boys.

Χειραψίες στη σέντρα, φωτογραφίες, ανταλλαγή λαβάρων και τα σχετικά τελετουργικά φυσικά ξεχάστετα – πάνε περίπατο αυτά.

Ξεκινάει το ματς θα ξεφεύγει επιθετικός και ο αμυντικός θα σκέφτεται αν πρέπει να τον μαρκάρει και να έρθει έτσι σε επαφή με τον αντίπαλο.

Θα μπαίνει γκολ αλλά πανηγύρια, αγκαλίτσες και τα σχετικά ξεχάστετα. Από μακριά και αγαπημένα.

Ξεχάστε και τα φτυσίματα στο χορτάρι. Έφυγε η μπάλα στην εξέδρα, φέρτε άλλη, αφού δεν θα υπάρχουν τα ball boys για να την επαναφέρουν.

Φυσικά ένας αγώνας δεν είναι μόνο τα '90 λεπτά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι ποδοσφαιριστές θα είναι σε μόνιμη και αυστηρή καραντίνα σε ξενοδοχεία αποκλειστικά για τις ομάδες, που θα απολυμαίνονται και εδώ ξεκινάει το δεύτερο μέρος της... παρωδίας.

Μόνιμα τεσταρισμένοι ποδοσφαιριστές και προπονητές των ομάδων με γάντια και μάσκες, κρατώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ τους.

Κάπως έτσι θα είναι το σκηνικό και αναρωτιέται κανείς τι είδους ποδόσφαιρο θα είναι αυτό. Δίχως κόσμο στις κερκίδες, δίχως πανηγυρισμούς, δίχως τζαρτζάρισμα, δίχως σπρωξίματα και διαμαρτυρίες, μέσα σε ένα αυστηρό πρωτόκολλο υγιεινής και ασφάλειας. Ένα ποδόσφαιρο αποστειρωμένο, σε συνθήκες γυάλας και μια μπάλα, ευτυχώς αυτή δίχως... μάσκα!!!

 

Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής