breaking news Νέο

Α.Κοκοζίδου, εκπαιδευτικός : «Στο χέρι μας είναι να πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων το κατάπτυστο νομοσχέδιο και να ακυρώσουμε την τροπολογία, που μετατρέπει το μάθημα σε ριάλιτι»

Α.Κοκοζίδου, εκπαιδευτικός : «Στο χέρι μας είναι να πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων το κατάπτυστο νομοσχέδιο και να ακυρώσουμε την τροπολογία, που μετατρέπει το μάθημα σε ριάλιτι»

Συνέντευξη στην εκπομπή «Λόγια Σταράτα» στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 με τον Αλέκο Χατζηκώστα έδωσε η Άννα Κοκοζίδου, εκπαιδευτικός, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/Θμιας Εκπαίδευσης νομού Ημαθίας, το μεσημέρι της Τετάρτης 13/5. Μιλώντας για τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στη Βέροια, στη Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης, με πρωτοβουλία της παράταξης ΑΣΕ/ΠΑΜΕ (της οποία είναι στέλεχος), τόνισε : Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο πανελλαδικής δράσης των εκπαιδευτικών ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο για την Εκπαίδευση, αλλά και για την τροπολογία που ψήφισε η κυβέρνηση, που προβλέπει την on-line μετάδοση της διδασκαλίας από την τάξη. Σημείωσε χαρακτηριστικά για το περιεχόμενο της κινητοποίησης : «…Ένα προς ένα τα άρθρα που διατρέχουν τις σελίδες του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου, που τέθηκε σε διαβούλευση (αύξηση του μέγιστου και ελάχιστου αριθμού μαθητών ανά τμήμα, εργαστήρια δεξιοτήτων, εξεταστικός μαραθώνιος, εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας σχολείου, αποκλεισμός και τιμωρία των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, ηλικιακό όριο εγγραφής σε ΕΠΑΛ, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση), καταδεικνύουν κατάφωρα τη στρατηγική της Κυβέρνησης. Προωθεί κλείσιμο σχολείων και τμημάτων, απολύσεις αναπληρωτών, χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών, στενό πλέγμα ελέγχου του σχολείου και του εκπαιδευτικού με την αξιολόγηση, λειτουργία των σχολικών μονάδων με ιδιωτικο–οικονομικά κριτήρια, όπως οι επιχειρήσεις, των οποίων το όποιο «παραγόμενο προϊόν» θα μετριέται με τη μεζούρα της ανταγωνιστικότητας, για να συνεχίζουν να υπάρχουν. Να αποσυρθεί!

Επιπλέον, η τροπολογία που ψηφίστηκε και προβλέπει την on-line μετάδοση της διδασκαλίας από την τάξη, δεν πατάει σε κανένα παιδαγωγικό κριτήριο, παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών, μετατρέπει τη διδασκαλία σε ριάλιτι! Να καταργηθεί τώρα! Το μέτρο αυτό δεν έχει καμία σχέση με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (ασύγχρονη και σύγχρονη), που ξεκαθαρίζουμε ότι εφαρμόζεται μόνο τώρα που τα σχολεία είναι κλειστά λόγω της πανδημίας.

Ταυτόχρονα απαιτούμε να παρθούν, με ευθύνη και έκτακτη χρηματοδότηση από το κράτος, όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να εξασφαλιστεί η υγεία εκπαιδευτικών και μαθητών, όταν ανοίξουν τα σχολεία (συνεχής καθαριότητα με μόνιμες καθαρίστριες, απολυμαντικά-προστατευτικά μέσα για όλους…)…»

Επίσης άσκησε κριτική στην πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συλλόγου, γιατί δεν προχώρησε σε οργάνωση της κινητοποίησης, υποστηρίζοντας ότι αυτό βρίσκεται «σε θερινές διακοπές», παρά τις προσπάθειες της ΑΣΕ/ΠΑΜΕ για συνεδρίαση του Δ.Σ. και για προγραμματισμό της δράσης μέσα σε συνθήκες πανδημίας.

Αναφέρθηκε ακόμη στην περίφημη τηλεκπαίδευση, τονίζοντας ότι οι «εκπαιδευτικοί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, για να μείνει όρθιο το δημόσιο σχολείο», ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που υπήρχαν στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς αλλά και τους ίδιους τους μαθητές στην εφαρμογή της.

Επίσης απάντησε στα όσα διαδίδονται- στο πλαίσιο του καλλιεργούμενου κοινωνικού αυτοματισμού- για μειώσεις των μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων (και των εκπαιδευτικών) και σημείωσε την ανάγκη ουσιαστικών αυξήσεων και στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να μπορεί ο λαός να ζει με αξιοπρέπεια.

Σημειώνοντας τα περί «ατομικής ευθύνης» που διακηρύσσει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, υπογράμμισε ότι «ο βασιλιάς αποδείχτηκε γυμνός», καθώς και την ανάγκη ανάληψης από την πλευρά της κυβέρνησης των δικών της ευθυνών για στήριξη του Δημοσίου Συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, δημιουργία νέων ΜΕΘ, εφοδιασμό με απαραίτητα μέσα και εφόδια κλπ.

Τελειώνοντας, υπογράμμισε την ανάγκη συνέχισης του αγώνα, τονίζοντας : «Καμία ολιγωρία από τη μεριά των εκπαιδευτικών και γονιών, καμία ανοχή, πάμε κόντρα στην παραίτηση και στη λογική του «…ό,τι κι αν κάνουμε, έτσι κι αλλιώς θα ψηφιστούν τα πάντα». Στο χέρι μας είναι να πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων το κατάπτυστο νομοσχέδιο και να ακυρώσουμε την τροπολογία, που μετατρέπει το μάθημα σε ριάλιτι! Το έχουμε κάνει κι άλλες φορές (4 φορές η αξιολόγηση έμεινε στα χαρτιά!), μπορούμε να το κάνουμε και τώρα με τη μαζική μας συμμετοχή στον αγώνα!»


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής